• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Hoogte
Breedte
Aandrijving kop
Voorraad
Prijs
tot

H-ankers en U-ankers

Bent u van plan om een schutting, carport of overkapping te plaatsen? Met deze extreem sterke H-ankers en U-paalhouders verankert u zonder problemen zware bouwconstructies in uw tuin. Dankzij de slimme H-vorm zijn H-ankers sterker dan onze paalhouders op plaat of paalhouders met punt. De H-ankers van Wovar zijn verkrijgbaar voor 7 x 7 cm, 9 x 9 cm en 12 x 12 cm palen en de U-ankers voor 7 x 7, 9 x 9, 10 x 10, 12 x 12 en 14 x 14 palen. De ankers zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Deze staalsoort is extreem sterk en beter bestand tegen roest dan bijvoorbeeld verzinkt staal.

Zoals u op de foto's al kunt zien zit het verschil van H-ankers en U-ankers hem in de vorm. De H-paalhouders hebben een H-vorm en de U-paalhouders hebben de vorm van een U. U gebruikt u-paalhouders om staanders te bevestigen op steen, beton of hout. Bij H paalhouders verankert u de staanders in het beton. Kortom, bij een harde ondergrond dient u altijd U-paalhouders te gebruiken.

Zijn H-ankers of U-ankers niet helemaal wat u zoekt? Wij leveren ook paalhouders vlak en paalhouders gepunt. Gebruikt u liever verstelbare paalhouders? Bekijk dan onze kolomvoeten.

11 producten
Sorteren op voorraad
1-11 van de 11 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Om een H anker te plaatsen dient u een gat in de grond te graven. Voor een zeer stevige verankering zet u de paalhouder vast in snelcement. Nadat het snelcement is uitgehard kunt u uw staanders plaatsen. Vervolgens maakt u het gegraven gat weer dicht. 

 

Een U anker kunt u plaatsen met behulp van schroeven en pluggen. Voor de 4 montagegaten in het anker kunt houtdraadbouten in combinatie met nylon pluggen gebruiken. Monteert u het anker op hout? Dan zijn er geen pluggen nodig. Om uw staander op het U anker te plaatsen, gebruikt u paalhouderschroeven. De lengte van deze schroeven hangt af van de paaldikte. Bij 7x7cm en 9x9cm palen gebruikt u onze 10 x 40 mm paalhouderschroef. Bij 12x12 cm raden wij aan 10 x 50 mm te gebruiken. Boor altijd even voor met een hardhoutboor van 8 mm dik.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Het plaatsen van H paalhouders en U-paalhouders hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wel is het van belang dat dit op de juiste wijze gebeurd. Er zit namelijk wel degelijk verschil in het monteren van H ankers en U ankers.

H-ankers plaatsen

Voor het plaatsen van H paalhouders dient u eerst een gat te graven in de grond. Wij raden aan deze paalhouder te verankeren met snelcement. Dit zorgt ervoor dat uw staander geen kant meer op kan! Na circa 30 minuten is snelcement uitgehard en kunt u uw staanders plaatsen. We raden aan om na het graven van het gat een stoeptegel op de bodem te plaatsen. Zo zorgt u er voor dat de fundering niet wegzakt. Zorg ervoor bij het plaatsen van de H paalhouder dat uw staander iets boven de grond blijft zweven zoals op de foto hiernaast. Hierdoor kan hemelwater geheel van de paal glijden en verkleint u de kans op rottende houten staanders.

Plaats na het verankeren van de h paalhouder de staander. Gebruik hiervoor tapbouten of slotbouten. Per paalhouder staat aangegeven welke maat u nodig heeft voor stevige verankering. Voor h paalhouders 91 mm heeft u bijvoorbeeld korte tellerkopschroeven of slotbouten / tapbouten 8 x 120mm nodig.

U-paalhouders plaatsen

Voor het plaatsen van u-paalhouders heeft u geen snelcement nodig. Deze monteert u met schroeven en pluggen die u eenvoudig meebesteld. Iedere U paalhouder beschikt over 4 montagegaten. Deze gaten hebben een diameter van circa 11 mm. Gebruik voor het verankeren van de u paalhouder onze houtdraadbouten 10.0 mm dik. Indien u in steen of beton moet schroeven, combineert u de houtdraadbouten met een nylon plug 14 x 70 mm. Bij montage op hout heeft u geen pluggen nodig.

Het vastschroeven van uw staander aan het U-anker doet u met zogenaamde paalhouderschroeven 10.0 mm dik. Afhankelijk van de paaldikte kiest u de lengte. Bij 7x7cm en 9x9cm palen gebruikt u onze 10 x 40 mm paalhouderschroef. Bij 12x12 cm raden wij aan 10 x 50 mm te gebruiken. Denk er aan om altijd even voor te boren met een hardhoutboor 8 mm dik.

U ankers en H ankers bestellen

Bestel de ijzersterke U paalhouders of H paalhouders van Wovar voor de laagste prijs. Wovar levert U en H paalhouders razendsnel uit eigen voorraad. Bekijk per paalhouder welke aantallen u minimaal dient te bestellen om te profiteren van onze hoge staffelkorting.

Extra voordeel voor bouwbedrijven en hoveniers!

Bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers profiteren altijd van de laagste prijs met een zakelijk account. Zo krijgt u standaard 15% extra korting op iedere bestelling. Daarnaast krijgt u een vast contactpersoon, een overzichtelijke orderhistorie en mogelijkheid tot spoedlevering!