CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Schuurpads

21 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Schuurpads

Schuurpads zijn vellen schuurpapier die in verschillende vormen, afmetingen en korrelgroottes verkrijgbaar zijn. Ze worden gebruikt voor het schuren van verschillende soorten oppervlakken, waaronder metaal, kunststof en hout. De schuurpads van Wovar zijn uitgerust met een aantal gaten, welke het mogelijk maken om het stof dat tijdens het schuren ontstaat direct af te voeren. Bij Wovar treft u een ruim aanbod schuurpads, welke voor verschillende machines geschikt zijn.

Verschillende soorten schuurpads

De schuur pads van Wovar zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, welke hieronder kort worden toegelicht:

 • Schuurpads klittenband: Deze palmvormige schuurpads zijn 140 x 80 x 80 mm groot en zijn geschikt voor nagenoeg alle handpalmschuurmachines met een klittenbandsysteem. Bij bestelling ontvangt u een set van 5 stuks.
 • Schuurpapier Delta: De Delta-variant van deze schuurpads zijn 90 x 90 x 90 mm en passen op de multitool-schuurmachines van de meest gangbare merken, waaronder bijvoorbeeld Bosch en Makita. Deze uitvoering is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes en wordt geleverd in een set van 5 stuks. Bovendien is er ook een gemixte set beschikbaar van 15 stuks.
 • Schuurpapier rechthoekig: Het rechthoekige schuurpapier van Wovar past op de meeste vlakschuurmachines en is verkrijgbaar in een tweetal afmetingen, namelijk 93 x 240 mm en 115 x 240 mm. Deze schuurpads worden geleverd in een set van 5 stuks. Let bij bestelling goed op het systeem waarmee het schuurpapier aan de machine wordt gezet. Dit is of een klemsysteem of een klittenbandsysteem.

Welke soorten schuurpapier korrel zijn er?

In de wereld van schuurpapier kent men verschillende korrelgroottes. De korrelgrootte van schuurpapier wordt weergegeven met een cijfer. Des te hoger het getal, des te fijner het schuurpapier. Wanneer u met schuurpapier aan de slag gaat, werkt u altijd van grof naar fijn. Afhankelijk van waarvoor u het schuurpapier wilt gaan gebruiken, kiest u de passende korrelgrootte. Hieronder vindt u de verschillende korrelgroottes en de bijbehorende toepassingen:

 • Extra grof schuurpapier: Onder extra grof schuurpapier valt schuurpapier met korrel 40 of lager. Deze soort schuurpapier wordt gebruikt om hardnekkige materialen te verwijderen, zoals bijvoorbeeld een dikke verflaag of roest. Het schuren begint dus vaak met deze variant.
 • Grof schuurpapier: Grof schuurpapier valt onder de categorie met korrelgrootte 40-80. Zodra het hardnekkige materiaal verwijderd is met behulp van het extra grove schuurpapier, gebruikt u grof schuurpapier om het overige materiaal te verwijderen.
 • Middelgrof schuurpapier: Middelgrof schuurpapier heeft een korrelgrootte tussen de 80 en 120. Deze variant wordt vaak gebruikt om een houten plank te schuren voordat het verfwerk begint of om hoeken mooi af te werken.
 • Fijn schuurpapier: Fijn schuurpapier wordt vaak gekenmerkt door een korrelgrootte tussen de 120 en 180 en wordt ingezet om oppervlakken voor te bereiden op een eventuele grondverflaag. 
 • Extra fijn schuurpapier: Schuurpapier met een korrelgrootte boven de 200 valt onder de categorie extra fijn. Deze vorm van schuurpapier wordt meestal gebruikt om ondergronden zeer minimaal op te schuren. 

Schuurpads online aanschaffen bij Wovar

Bij Wovar bent u aan het juiste adres voor alle schuurpads voor verschillende schuurmachines. Het ruime aanbod bevat schuurpads in variërende afmetingen, korrelgroottes en vormen, zodat er voor iedere klus de juiste schuurpad te verkrijgen is. Bestel uw schuurpads daarom vandaag nog bij Wovar en maak gebruik van onze razendsnelle levering. Bovendien profiteert u dan direct van onze vaste lage prijzen.

Voor alle andere soorten schuurlinnen verwijzen we u graag naar ons complete assoriment schuurpapier. Hier treft u naast schuurpads ook schuurschijven, schuurbanden en schuurblokken.