CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Slijpschijven metaal

3 producten

Slijpschijven metaal

Zoekt u hoogwaardige doorslijpschijven voor het doorslijpen van metaal en RVS die lang meegaan? Zoek niet verder. A-merk Wovar levert professionele slijpschijven voor metaal voor de laagste prijs! Met de slijpschijven slijpt u eenvoudig en snel door metaal en RVS! Er zullen geen brandplekken ontstaan en de slijpschijven zorgen slechts voor een geringe braamvorming. De meest gangbare maten van slijpschijven zijn:

 • Slijpschijf 115 mm, met een dikte van 1 mm en asgat 22,23 mm
 • Slijpschijf 125 mm, met een dikte van 1 mm en asgat 22,23 mm
 • Slijpschijf 230 mm, met een dikte van 1,9 mm en asgat 22,23 mm

U gebruikt de slijpschijf met een slijptol of haakse slijper. Het is van belang dat u goed kijkt naar de maat van uw slijptol. U wilt natuurlijk alleen de juiste slijpschijf voor uw haakse slijper bestellen!

Zijn slijpschijven voor metaal niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook eens ons assortiment diamantzaagbladen en slijpschijven voor tegels, deze vindt u in onze volledige categorie slijpschijven

Bent u van plan om metaal of RVS door te slijpen? Met de doorslijpschijven van Wovar slijpt u eenvoudig en snel door stalen materiaal heen. Onze doorslijpschijven zijn ook geschikt voor RVS! Bij ons bestelt u doorslijpschijven in verschillende maten, de slijpschijven zijn geschikt voor het gebruik met haakse slijpers en de slijpschijven hebben allemaal een asgat van 22,23 mm, dit is een standaard maat. Let op, de slijpschijven zijn alleen geschikt voor het doorslijpen van metaal of RVS, het afvlakken of schuren is uit den boze, dit brengt gevaren, zoals het breken of splinteren van de slijpschijf, met zich mee.

Slijpschijf metaal

Er zijn een aantal dingen waar u op dient te letten voor het gebruik van doorslijpschijven voor metaal. Zo zijn de slijpschijven voorzien van een vervaldatum. Om de veiligheid en een goede werking te garanderen, raden wij af om slijpschijven na het verstrijken van de vervaldatum nog te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om slijpschijven die (licht) beschadigd of vochtig zijn geweest, niet meer te gebruiken. Deze zouden tijdens het slijpen uit elkaar kunnen spatten. Is uw doorslijpschijf beschadigd? Gebruik deze dan bij voorkeur niet meer. 

Naast dat het belangrijk is om op de staat van de slijpschijf te letten, is het ook belangrijk om veiligheidsgereedschap te gebruiken tijdens het slijpen. Denk hierbij aan werkhandschoenen en een veiligheidsbril

Metaal slijpen

Er bestaan vele soorten doorslijpschijven, geschikt voor verschillende toepassingen en bruikbaar op verschillende apparaten. De doorslijpschijven van Wovar zijn uitsluitend te gebruiken op haakse slijpers. Daarbij dient u in een hoek van 90 graden te slijpen, dus loodrecht op het te slijpen materiaal. Bij Wovar kiest u uit doorslijpschijf metaal 115 mm, doorslijpschijf metaal 125 mm en doorslijpschijf metaal 230 mm. De maat van de slijpschijf voor metaal die u gebruikt is uiteraard afhankelijk van de maat die uw haakse slijper ondersteund. Daarnaast dient u er voor te zorgen dat de dikte van het te slijpen materiaal niet meer dan 10% van de diameter van de schijf is. Alle schijven in ons assortiment zijn zwavel-, ijzer- en chloorvrij, daarnaast zorgen ze slechts voor een geringe braamvorming en vonkenregen. Dit komt doordat de slijpschijven zeer dun zijn, namelijk maximaal 1,9 mm!

Slijpschijf vervangen

Graag voorzien wij u van een instructie over hoe u slijpschijven op een veilige manier van uw haakse slijper kunt vervangen. 

 • Trek vanwege de veiligheid altijd eerst de stekker uit het stopcontact. Vervang nooit een schijf met een aangesloten stekker, dan kan de schijf tijdens de vervanging wegschieten.
 • Daarna kunnen we de schijf gaan verwijderen. Dat doet u door de vergrendelknop in te drukken en de slijpschijf te bewegen tot deze vastklikt. Houd de vergrendelknop ingedrukt en verwijder de spanmoer met de sleutel die bij uw slijper zit.
 • Verwijder de oude schijf en plaats de nieuwe schijf op uw machine. Let op: Als u een wat dikkere schijf plaatst, moet u ook de verhoogde kant van de spanmoer op de schijf monteren. Bij een dunnere schijf moet u gebruik maken van de platte of verzonken kant van de spanmoer.
 • Houd, terwijl u de spanmoer aandraait, de vergrendelknop in. Daarmee vergrendelt u de as van de slijper.

Slijpschijf 125 mm

De meest gebruikte slijpschijf, is de slijpschijf 125 mm. De doorslijpschijf 125 van Wovar heeft een zeer lange levensduur. Dit geldt ook voor de slijpschijf 115 mm en de slijpschijf 230 mm van Wovar. Wilt u deze doorslijpschijven kopen, dan bent u bij Wovar aan het juiste adres!

Slijpschijf kopen

Koop uw slijpschijf nu voordelig bij Wovar! Naast een scherpe prijs profiteert u ook van staffelkorting bij aankoop van grotere aantallen slijpschijven. Zo kunt u ze snel vervangen, wanneer ze te versleten zijn of zijn beschadigd. Daarnaast krijgen ondernemers met eigen bouwbedrijven, klusbedrijven en tuinbedrijven extra voordeel, zoals korting, met behulp van een zakelijk account