Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Smalscharnieren

De Wovar smalscharnieren zijn door hun kleine formaat de ideale scharnieren voor het ophangen van kleine kastdeuren of klepjes. Deze smalle scharnieren worden door hun formaat ook wel meubelscharnieren genoemd en zijn voornamelijk geschikt voor lichte constructies, zoals bijvoorbeeld kastdeurtjes van een dressoir.

Onze smalscharnieren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn gemaakt van verzinkt staal of RVS.

Ter bevestiging van onze smalscharnieren kunt u in de meeste gevallen uit de voeten met onze  spaanplaatschroeven verzinkt 3x12, 3x16 of 3x20 mm.

En is uw meubel gemaakt van hardhout? Dan raden wij ook altijd aan om de schroefgaten lichtelijk voor te boren. Zo voorkomt u het eventueel splijten van het hout en draaien de schroeven gemakkelijker weg. Voor het beste resultaat kunt u het beste gebruik maken van onze hardhoutboor 2 mm. 

Smalscharnieren monteren

Meubelscharnieren zijn door hun smalle formaat eenvoudig te monteren. Ze zijn namelijk dun genoeg, zodat u geen uitsparing hiervoor hoeft te maken. 

Stap 1: Bepaal de plek van de scharnieren. Let er op dat de scharnieren evenredig verdeeld zijn voor een optimale gewichtsverdeling.
Stap 2: Markeer de schroefgaten en boor de gaten lichtelijk voor, maximaal 5 mm diep.
Stap 3: Schroef de scharnieren eerst aan de deur vast.
Stap 4: Tot slot schroeft u de scharnieren aan de kast.

Smalscharnieren bestellen

Bestel onze scherp geprijsde smalscharnieren vandaag nog. En bestelt u er 10 stuks of meer? Dan krijgt u van ons al een mooie bulkkorting op uw aankoop!

Bent u een hovenier of hebt u een bouw- of klusbedrijf? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account en geniet van extra voordelen, zoals een vaste zakelijke korting en een eigen contactpersoon.

Is een smalscharnier niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens volledige assortiment scharnieren. Zo leveren wij onder andere ook kogelscharnieren, paumelle scharnieren, bommerscharnieren, klepscharnieren en louvredeurscharnieren.