CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

U-ankers

16 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

U-ankers

Bent u op zoek naar U-ankers? Dan zijn de instortankers van Wovar precies wat u zoekt. Onze paalhouders zijn geschikt om als basis te gebruiken voor schuttingen, carports en overkappingen. Doordat de paalhouders zijn bedekt met een laag thermisch verzinkt staal, zijn de paalhouders heel duurzaam en geschikt voor langdurige en stevige constructies. De paalhouders zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs en zwart. 

Wilt u liever geen houtrot? Maak dan gebruik van de U-anker met ril. Deze heeft halverwege een ril, waardoor het vocht tussen de paal en de houder niet ophoopt. Hierdoor wordt de kans op houtrot geminimaliseerd. 

De instortankers zijn geschikt voor verschillende formaten palen, zoals bijvoorbeeld palen met een afmeting van 7 x 7 cm, 8 x 8 cm, 9 x 9 cm, 10 x 10 cm en 12 x 12 cm. Alle paalhouders hebben een lengte van 324,20 mm, behalve de instortankers met ril, deze zijn 250 mm lang.

U-instortanker plaatsen in beton

Om een U-anker op de juiste manier te plaatsen, volgt u de volgende stappen: 

  1. Teken de gaten van het instortanker af met een potlood. Boor daarna de gaten met de hardhoutboor, zodat de tapbouten er eenvoudig doorheen gaan. 
  2. Graaf een gat met een bats van 30 cm doorsnee en 40 cm diep. 
  3. Vul het gat met snelbeton. Zodra het cement bijna hard is, zet je de U-paalhouder in het beton. Zorg ervoor dat er een kleine opening ontstaat tussen de paal en de U-paalhouder. Dit zorgt voor luchtcirculatie en vermindert de kans op houtrot. 
  4. Lijn de U-anker in het beton uit met een waterpas, zodat het instortanker recht staat. 
  5. Vervolgens zet je de palen bij de middelste gaten vast met een doorlopende tapbout. Om te voorkomen dat de paal niet in de paalhouder gaat wiebelen, adviseren wij u om de overige 4 gaten vast te zetten met houtdraadbouten of korte tellerkopschroeven.

U-anker kopen

Bestel de thermisch verzinkte U-anker bij Wovar voor de beste prijs. Heeft u bedrijf in de bouw- of tuinbranche? Profiteer dan van onder andere kortingen op iedere bestelling met een zakelijk account. 

Is deze instortanker niet helemaal wat u zoekt? Kijk dan eens bij ons brede assortiment aan paalhouders of paalhouders gepunt. Wilt u een pergola maken? Daarvoor bieden wij veel soorten pergola verbindingsstukken aan.