CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8671 reviews
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 69 euro
IJzerwaren en bevestigingsmaterialen groothandel WovarGa terug naar home

Filters

Vlonderolie

5 producten

Vlonderolie

Wanneer u een mooie vlonder plaatst in de tuin, of deze al in de tuin heeft, dan vindt u het waarschijnlijk belangrijk dat deze er goed uit ziet. Voor een goede vlonder, die niet glad is en mooi van kleur is, is het van belang dat u de vlonder goed onderhoud. Vlonders worden vaak gemaakt van hardhout. Wanneer dat het geval is, kunt u het beste onderhouden met een hardhout olie. Wanneer u echter een vlonder van zachthout wilt behandelen, kiest u liever voor een zachthout olie of een andere terrasolie.  

Vlonder olie is dé oplosing voor terrassen die lelijk worden. Het voorkomt namelijk verkleuring, houtrot, schimmel en andere problemen waar hout in de tuin mee te maken krijgt. Een goede vlonderolie zorgt er voor dat deze problemen buitenspel worden gezet. De verkleuring wordt tegengegaan door het aanbrengen van pigmenten. Deze pigmenten voorkomen dat er zogehete vergrijzing kan optreden. Hierdoor blijft het terras langer mooi op kleur! Uw vlonder kan een goede olie dus altijd goed gebruiken. Ook wordt een behandelde vlonder minder snel vies en glad dan een onbehandelde. 

Vlonderolie voor zachthout

Wanneer uw vlonder gemaakt is van zachthout zoals douglas, lariks of grenen, dan heeft u een andere olie nodig dan bij hardhout. Wanneer een terras van zachthout is gemaakt, kiezen wij het liefste voor de Woca exterior oil. Dit is namelijk een vlonderolie die zowel voor hardhout als zachthout geschikt zijn. Vooral de kleuren Teak, Lariks en Naturel zijn dan populair. Echter zijn er ook nog 16 andere kleuren verkrijgbaar. Deze vindt u uiteraard allemaal op deze pagina! De woca olie gaat lang mee en is ontzettend sterk. 

Vlonderolie voor hardhout

Voor hardhout kunt u juist weer beter kiezen voor een hardhout olie. De samenstelling van hardhout is net even anders, waardoor het ook andere behoeften heeft qua behandeling. Hardhout vergrijsd enorm snel als het niet wordt behandeld. Denk bijvoorbeeld aan bankirai. Om dit te voorkomen brengt u pigment aan met een goede hardhout olie.  

Terras renoveren

Wanneer u een oud, houten terras heeft, dan is de kans groot dat deze flink is vergrijsd. Deze grijze kleur ziet er oud en vaak lelijk uit. Om deze reden willen veel mensen de oude kleur weer terug brengen! Gelukkig kan dat. U kunt schuren of een ontgrijzer gebruiken. Zo komt de oude kleur voor een gedeelte terug. Vervolgens behandelt u het terras met een mooie olie en klaar is kees!