Filter op:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Vlonderschroeven RVS 410

Bezuinigen op vlonderschroeven is heel onverstandig. Immers vlonderschroeven dienen de werking van hout op te vangen zonder dat deze knappen. Vlonderschroeven worden ook wel terrasschroeven genoemd. De vlonderschroeven van Wovar zijn van RVS A4 kwaliteit. RVS A4 staal is de hoogste kwaliteit roestvast staal. Door de toevoeging van molybdeen is deze staalsoort beter bestand tegen agressieve concentraties. Ook maakt dit de schroeven vele malen sterker dan andere rvs kwaliteiten zoals A2.

Naast speciale schroeven voor vlonders levert Wovar ook hoogwaardige tuinschroeven RVS 410.

Onze RVS vlonderschroeven zijn zeer geschikt voor buiten en extra sterk omdat er minder nikkel in zit (type RVS 410). Niet alleen zorgt minder nikkel voor de sterkte van onze vlonderschroef, maar ook de speciale warmte behandeling waardoor de vlonderschroeven van Wovar extra gehard zijn. Tijdens deze warmte behandeling worden de vlonderschroeven eerst enorm verhit en vervolgens razendsnel gekoeld.

Wovar vlonderschroeven RVS410

Dankzij de zeskantige torx kop heeft u minimale kans op doordraaien. Het snijpunt van onze vlonderschroeven zorgt ervoor dat deze soepel door het hout boort. Het deeldraad zorgt ervoor dat de plank strak wordt aangetrokken. De vlonderschroeven beschikken over een platverzonken kop met aan de onderkant freesribben. Deze zorgt ervoor dat de vlonderschroef strak in het hout wordt getrokken. Hierdoor krijgt u een mooie afwerking. De schachtribben boven het schroefdraad van de vlonderschroef neemt de wrijving van de schroef weg. Hierdoor schroeft u de vlonderschroeven gemakkelijker in het hout en kunt u meer schroeven monteren per accu.

Extra's bij de vlonderschroeven van Wovar!

U krijgt bij Wovar een gratis set afstandhouders wanneer u vlonderschroeven besteld. Deze set bestaat uit 2 gele afstandhouders en 1 rode. Legt u vlonderplanken van naaldhout? Stapel dan de 2 gele afstandhouders op elkaar om de juiste afstand tussen de vlonderplanken aan te houden. Stapel bij het gebruik van hardhouten vlonderplanken 1 gele en in de rode afstandhouder op elkaar. 

Het meest verkocht zijn ons 5x50 mm RVS 410 vlonderschroeven voor zowel hardhout vlonders als zachthout (denk aan grenen, vuren, lariks) terrassen. De 5x50 mm Torx terrasschroeven zijn zowel voor vlonderplanken van 19, 21, 25 en 28 mm geschikt. Heeft u terrasplanken van 28 mm of dikker, dan kunt u ook de 60 of 70 mm schroeven kiezen. Bij hardhout adviseren we onze terrasschroeven met een dikte van 5 mm even voor te boren met ons 3.5 mm hardhout boortje

Voor hardhoutsoorten zoals eikenhout, Garapa hardhout, Kapur en Red Cedar kiest u altijd voor onze RVS schroeven voor Eiken en Garapa hardhout. Deze zijn speciaal beschermt tegen extreme looizuren.

Vlonderschroeven kopen

Bestel de vlonderschroeven 5 mm dik in de lengtes 50 mm, 60 mm, 70 mm en 80 mm. De Torx RVS vlonderschroeven 50 mm lang zitten in dozen van 200 stuks. Vlonderschroeven met een lengte van 60 mm, 70 mm en 80 mm zijn per 100 stuks verpakt. Vergeet niet onze verzinkboor mee te bestellen indien u terrasplanken zonder groeven monteert aan onderbalken. U krijgt dan een mooie uitsparing in uw vlonderplank waar de schroefkop precies invalt. Ook beschadigt u zo het hout niet.

Gebruik u vaker hardhoutschroeven bij uw vlonderbouw projecten? Profiteer van onze bulkkorting en bestel minimaal 5 dozen vlonderschroeven. Bedrijven in de bouw en tuinbranche krijgen extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account!

Bekijk ook onze handige video over onze RVS vlonderschroef Torx