CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Afstandhouders

5 producten

Afstandhouders

Wilt u eenvoudig gelijke naden tussen uw houten vlonderplanken? Met de afstandhouders van Wovar zorgt u voor een gelijke afstand tussen uw vlonderplanken. De juiste afstand aanhouden tussen vlonderplanken is erg belangrijk bij het maken van een vlonder. Houten vlonderplanken werken namelijk. Indien u niet de juiste afstand tussen vlonderplanken aanhoudt kan dit erg grote gevolgen hebben. Zo komen vlonderplanken krom te liggen, wippen ze omhoog of breken ze zelfs. De werking van hout is per houtsoort verschillend hierdoor is er niet 1 juiste tussenafstand voor alle vlonderplanken. Naaldhout heeft bijvoorbeeld een bredere tussenafstand nodig dan hardhout. Voor een stevige afwerking van uw project, kijk bij vlonderschroeven

Door de juiste tussenafstand aan te houden met behulp van onze afstandhouders voorkomt u dergelijke problemen. U bestelt de afstandhouders eenvoudig mee bij onze populaire vlonderschroeven rvs.

De juiste tussenafstand voor uw vlonderplanken

Door verschillende afstandhouders te combineren komt u tot een gewenste tussenafstand van uw vlonderplanken. Voor naaldhouder raden wij bijvoorbeeld aan 2 gele afstandhouders te gebruiken zodat de tussenafstand minimaal 10 mm is. Bij hardhout voldoet 8 mm tussenruimte en kunt u een gele afstandhouder combineren met een rode. Hieronder hebben wij voor u op een rij gezet welke tussenafstand u kunt gebruiken bij verschillende populaire houtsoorten.

  • Rhombus schuttingen, minimaal 5 mm, bij gevels 7 mm
  • Geimpregneerde en lariks douglas vlonderplanken minimaal 10 mm
  • Bankirai vlonderplanken 8 mm, extra breed 10 mm
  • Ipé en padouk vlonderplanken 6 mm
  • Garapa en kapur hardhout 10 mm

Tip: Indien u meerdere afstandhouders nodig heeft voor het aanhouden van de juiste tussenafstand kunt u een plakbandje gebruiken om de afstandhouders op elkaar te plakken. Zorg er altijd voor dat u 2 sets afstandhouders heeft. Zo kunt u bij beide uiteinden van uw vlonderplank een afstandhouder plaatsten waardoor het leggen van de vlonderplanken een stuk sneller en eenvoudiger gaat.

Tip voor bij het aanleggen van uw vlonder: bestel worteldoek mee om onkruidgroei onder uw vlonder te voorkomen.

Afstandhouders voor vlonderplanken bestellen

Bestel afstandhouders van Wovar voor het leggen van uw droom vlonder. Vergeet niet onze hoogwaardige vlonderschroeven RVS 410 en verzinkboortjes mee te bestellen. Bouwbedrijven, klussers, hoveniers en houthandels krijgen extra voordelen met een zakelijk account. Denk hierbij aan korting, een vast contactpersoon en een overzichtelijke orderhistorie. 

Wilt u naast een vlonder ook een overkapping bouwen? Vergeet dan niet ook onze tellerkopschroeven mee te bestellen.