CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Akoestische panelenDeur- en Raambeslag

Filters

Akoestische panelen

3 producten

Akoestische panelen

Akoestische panelen worden ook wel akupanelen genoemd en onderbreken en absorberen geluidsgolven, waardoor het de akoestiek in een ruimte verbetert. De akoestische panelen van Wovar bieden de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Ze zorgen namelijk niet alleen voor verbeterde akoestiek, maar bieden ook een visuele meerwaarde voor elke ruimte. Of uw woning of kantoor nu is gedecoreerd met een moderne, industriële of minimalistische stijl, de akupanels van Wovar zijn altijd een stijlvolle toevoeging! De akupanelen van Wovar zijn verkrijgbaar in drie prachtige varianten: een lichte variant, een zwarte en een walnootbruine.  

Akoestische wanden

Met de akoestische wandpanelen van Wovar creëert u eenvoudig stille ruimtes. Met de mogelijkheid om een volledige wand te bedekken bieden deze panelen een elegante oplossing om uw ruimte te transformeren. Bovendien kunnen ze ook op het plafond worden geplaatst, waardoor u volledige vrijheid heeft bij het ontwerp. Naast hun esthetische uitstraling in uw woning, zijn de akupanelen ook bijzonder functioneel en daardoor geschikt voor kantoren en geluidsstudio's. Ze zijn vervaardigd van hoogwaardig MDF en PET-materiaal, wat bijdraagt aan hun kwaliteit en duurzaamheid.

Akupanel eiken

Onze akupanelen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende varianten, een lichte variant, een zwarte en een walnootbruine. Alle 3 de kleuren zijn voorzien van een eikenpatroon, wat ervoor zorgt dat de panelen een natuurlijke uitstraling krijgen. Zo creëert u eenvoudig een natuurlijk interieur, maar toch ook strak en modern. 

Lattenwand

De afmeting van de akupanels van Wovar is 60 x 60 x 2,1 cm. De installatie van akupanels is moeiteloos, waardoor u uw woonkamer of slaapkamer zonder gedoe een stijlvolle en akoestische upgrade kunt geven. Maak bijvoorbeeld eenvoudig een decoratieve lattenwand met één, of meerdere sets akupanelen. Dit type wandbekleding heeft een tijdloze uitstraling en vormt een prachtige toevoeging aan elk interieur. Deze akupanelen zijn daarnaast uiterst functioneel en geschikt voor gebruik in kantoren en geluidsstudio's. Wilt u inpiratie opdoen over de plaatsingsmogelijkheden van akoestische panelen? Lees dan eens onze blog!

Akoestische wandpanelen plaatsen

Wanneer u de akoestische panelen gaat plaatsen aan uw wand of plafond, volgt u de volgende stappen:

  1. Bij de eerste stap zorgt u ervoor dat het oppervlak van de muur grondig gereinigd en volledig droog is. Controleer tevens of er geen spijkers of schroeven meer aanwezig zijn.
  2. Ga vervolgens verder naar stap 2, waarbij u nauwkeurig de breedte en hoogte van de muur meet. Dit zorgt voor de juiste afmetingen bij het bevestigen van het akoestische paneel.
  3. Stap 3 is optioneel. U kunt ervoor kiezen om de panelen op maat te maken met behulp van een decoupeerzaag en mes. Meet de gewenste hoogte en breedte van het paneel zorgvuldig en zaag het paneel precies volgens deze metingen.
  4. Nu is het tijd voor de laatste stap: het bevestigen van het paneel. Voor een stevige montage heeft u twee opties: het gebruik van lijm of schroeven. Als u de voorkeur geeft aan schroeven, raden we aan om gebruik te maken van onze zwarte spaanplaatschroeven. Deze schroeven kunnen direct door het zwarte PET-materiaal worden bevestigd. Door de zwarte kop van de schroeven zijn ze vrijwel onzichtbaar in uw akupanelen, wat zorgt voor een naadloze afwerking. Bevestig 15 van deze schroeven, verdeeld over 3 rijen van elk 5 schroeven. Bij plafondbevestiging adviseren we het gebruik van 25 schroeven, verdeeld over 5 rijen van elk 5 schroeven, om zo een optimale stabiliteit en veiligheid te waarborgen.

Belangrijk: We willen benadrukken dat het ten zeerste wordt afgeraden om kit te gebruiken voor de bevestiging aan een plafond. Kies in plaats daarvan voor de eerder genoemde schroefmethode om mogelijke hechtingsproblemen te voorkomen.

Bekijk ook de onderstaande video en zie hoe eenvoudig het is om een ruimte van een stijlvolle en speelse wand te voorzien.

Akupanelen kopen

Wacht niet langer en profiteer van de functionaliteiten en esthetiek van de Wovar akupanelen. Op zoek naar schroeven voor bevestiging van de panelen? Kijk dan eens bij onze zwarte spaanplaatschroeven. Toch liever gebruik maken van kit? Neem dan eens een kijkje op onze categoriepagina lijmen en kit. Bouw, klus of hoveniersbedrijven krijgen voordeel bij een bestelling door gebruik te maken van een zakelijk account.