• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Akoestische panelen

Akoestische panelen worden ook wel akupanelen genoemd en onderbreken en absorberen geluidsgolven, waardoor het de akoestiek in een ruimte verbetert. De akoestische panelen van Wovar bieden de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Ze zorgen namelijk niet alleen voor verbeterde akoestiek, maar bieden ook een visuele meerwaarde voor elke ruimte. Of uw woning of kantoor nu is gedecoreerd met een moderne, industriële of minimalistische stijl, de akupanels van Wovar zijn altijd een stijlvolle toevoeging! De akupanelen van Wovar zijn verkrijgbaar in drie prachtige varianten: een lichte variant, een zwarte en een walnootbruine.

De Akupanelen kunnen per stuk worden aangeschaft of in een set van vier stuks. Door te kiezen voor een set, profiteert u van een besparing van maar liefst 15%!

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

U kunt onze akupanelen plaatsen in elke ruimte die u wilt. Over het algemeen is het gebruikelijk dat ze op wanden of aan het plafond worden geïnstalleerd. Vooral op oppervlakken waar geluidsgolven vaak weerkaatsen, zoals grote vlakke muren of plafonds, werken de akupanelen het meest effectief.

Dankzij de hoogwaardige constructie van MDF en PET-materiaal zullen de akupanelen van Wovar effectief geluidsgolven breken en deze absorberen. Daarom zijn ze uiterst functioneel in kantoren, of geluidsstudio's. Als decoratie worden ze vaak geplaatst in woonkamers en slaapkamers als decoratieve lattenwand. Dit geeft een tijdloze uitstraling en is een prachtige toevoeging aan elk interieur. 

Om het aantal benodigde akupanelen voor uw situatie te bepalen volgt u de volgende stappen:

Stap 1: U bepaalt eerst het totale oppervlakte van de wand of plafond waar u de akoestische panelen wilt plaatsen. Dit meet u eenvoudig op door middel van bijvoorbeeld een rolmaat of meetlint. Vervolgens kunt u met een simpele rekensom uitrekenen hoeveel akoestische panelen u nodig heeft. Bijvoorbeeld, als een wand 4 meter lang en 2,5 meter hoog is, is het totale oppervlakte (4 x 2,5) 10 vierkante meter. 

Stap 2: Bereken het totale oppervlak van de akoestische panelen die u heeft. Als u onze 60 x 60 cm akupanelen gebruikt, is het oppervlak één paneel 0,6 m x 0,6 m = 0,36 vierkante meter.

Stap 3: Deel het totale oppervlak van de wand, of plafond door het oppervlak van één paneel om het geschatte aantal panelen te krijgen. In ons voorbeeld is 10 vierkante meter / 0,36 vierkante meter per paneel = 27,77 panelen.

Stap 4: Aangezien u geen gedeeltelijke panelen kunt kopen, rond u het aantal panelen naar boven af naar het dichtstbijzijnde gehele getal. In dit geval zou u ongeveer 28 akoestische panelen nodig hebben.

Om akoestische panelen te bevestigen zorgt u eerst dat u het oppervlak waar u de akupanelen op gaat plaatsen grondig reinigt en droog maakt. Vervolgens kunt u de akupanelen gaan bevestigen. Hier zijn twee methodes voor; bevestiging met kit of schroeven.

Bevestiging met kit gaat eenvoudig; u maakt door middel van kit en een kitspuit 'dotjes' met een tussenafstand van zo'n 20 a 25 cm op de achterzijde van het akupanel. Daarna plaatst u het akupanel op uw wand. Het voordeel hiervan in vergelijking met schroeven is dat u tijdens het plaatsen nog een beetje speling heeft en u de akupanelen, wanneer nodig, nog wat kan verschuiven. We raden af om kit te gebruiken bij bevestiging van een akupanel aan een plafond. De kracht van zwaartekracht zal hier meer een rol spelen dan bij plaatsing op een wand. Wanneer het niet stevig genoeg bevestigt is kan het gevaarlijk zijn als het naar beneden valt. Daarom raden wij aan om in dit geval altijd schroeven te gebruiken.

Bij het gebruik van schroeven adviseren we aan zwarte spaanplaatschroeven te gebruiken, waarmee u rechtstreeks door het zwarte PET-materiaal heen schroeft. Door de zwarte kop van de schroeven zullen ze nauwelijks opvallen in uw akupanelen. Om stevigheid te garanderen verdeelt u schroeven in drie rijen zo'n 15 à 20 cm uit elkaar. Met een 60 x 60 cm akupanel komt dat neer op 3 rijen van 5 schroeven. Bij plafondbevestiging adviseren we meer schroeven te gebruiken, om zo optimale stabiliteit en veiligheid te garanderen. In het geval van een 60 x 60 cm akupanel die u aan het plafond bevestigt raden wij aan om 25 schroeven, verdeeld over 5 rijen van elk 5 schroeven te gebruiken.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Akoestische wanden

Met de akoestische panelen van Wovar creëert u eenvoudig stille ruimtes. Met de mogelijkheid om een volledige wand te bedekken bieden deze panelen een elegante oplossing om uw ruimte te transformeren. Bovendien kunnen ze ook op het plafond worden geplaatst, waardoor u volledige vrijheid heeft bij het ontwerp. Naast hun esthetische uitstraling in uw woning, zijn de akupanelen ook bijzonder functioneel en daardoor geschikt voor kantoren en geluidsstudio's. Ze zijn vervaardigd van hoogwaardig MDF en PET-materiaal, wat bijdraagt aan hun kwaliteit en duurzaamheid.

Akupanel eiken

Onze akupanelen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende varianten, een lichte variant, een zwarte en een walnootbruine. Alle 3 de kleuren zijn voorzien van een eikenpatroon, wat ervoor zorgt dat de panelen een natuurlijke uitstraling krijgen. Zo creëert u eenvoudig een natuurlijk interieur, maar toch ook strak en modern.

Akoestische panelen plaatsen

Wanneer u de akoestische panelen gaat plaatsen aan uw wand of plafond, volgt u de volgende stappen:

 1. Bij de eerste stap zorgt u ervoor dat het oppervlak van de muur grondig gereinigd en volledig droog is. Controleer tevens of er geen spijkers of schroeven meer aanwezig zijn.
 2. Ga vervolgens verder naar stap 2, waarbij u nauwkeurig de breedte en hoogte van de muur meet. Dit zorgt voor de juiste afmetingen bij het bevestigen van het akoestische paneel.
 3. Stap 3 is optioneel. U kunt ervoor kiezen om de panelen op maat te maken met behulp van een cirkelzaag en mes. Meet de gewenste hoogte en breedte van het paneel zorgvuldig en zaag het paneel precies volgens deze metingen.
 4. Nu is het tijd voor de laatste stap: het bevestigen van het paneel. Voor een stevige montage heeft u twee opties: het gebruik van lijm of schroeven. Als u de voorkeur geeft aan schroeven, raden we aan om gebruik te maken van onze zwarte spaanplaatschroeven. Deze schroeven kunnen direct door het zwarte PET-materiaal worden bevestigd. Door de zwarte kop van de schroeven zijn ze vrijwel onzichtbaar in uw akupanelen, wat zorgt voor een naadloze afwerking. Bevestig 15 van deze schroeven, verdeeld over 3 rijen van elk 5 schroeven. Bij plafondbevestiging adviseren we het gebruik van 25 schroeven, verdeeld over 5 rijen van elk 5 schroeven, om zo een optimale stabiliteit en veiligheid te waarborgen.

Belangrijk: We willen benadrukken dat het ten zeerste wordt afgeraden om kit te gebruiken voor de bevestiging aan een plafond. Kies in plaats daarvan voor de eerder genoemde schroefmethode om mogelijke hechtingsproblemen te voorkomen.

Bekijk ook de onderstaande video en zie hoe eenvoudig het is om een ruimte van een stijlvolle en speelse wand te voorzien.

Akupanelen kopen

Wacht niet langer en profiteer van de functionaliteiten en esthetiek van de Wovar akupanelen. Op zoek naar schroeven voor bevestiging van de panelen? Kijk dan eens bij onze zwarte spaanplaatschroeven. Toch liever gebruik maken van kit? Neem dan eens een kijkje op onze categoriepagina lijmen en kit. Bouw, klus of hoveniersbedrijven krijgen voordeel bij een bestelling door gebruik te maken van een zakelijk account.