CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Bankirai olie

4 producten

Bankirai olie

Op zoek naar een hoogwaardige olie om uw (tuin)hout te beschermen tegen alle weersinvloeden? Met de bankirai olie van Wovar zorgt u voor een uitermate goede bescherming tegen vocht, schimmels, uv-stralen en houtrot. Door het gebruik van de juiste olie gaat uw houtwerk jaren langer mee en behoudt het zijn prachtige uitstraling. Bankirai olie trekt diep in het hout, is bestand tegen water en zorgt ervoor dat vergrijzing niet op kan treden. De olie is eenvoudig aan te brengen met een kwast of verfroller. U bestelt geschikte accessoires eenvoudig mee uit ons assortiment kwasten en rollers.

Zoekt u houtolie voor andere soorten hout? Bekijk dan ons brede assortiment houtolie. Daar vindt u onder andere zachthout olie, teakolie, douglas olie en nog vele andere varianten! 

Wat is bankirai olie?

Onder bankirai olie scharen wij alle oliën die geschikt zijn voor bankirai hout. Bankirai is een hardhoutsoort die met name gewonnen wordt in Zuid-Oost Azië. Dit is relatief duur hout met een hoge duurzaamheidsklasse. Echter gaat dit naar verloop van tijd wel achteruit als u het niet goed behandelt. Vooral de kleur kan snel verloren gaan. Daarom is het belangrijk om een goede olie te gebruiken die dit voorkomt en vertraagd! De kunst is om het hout regelmatig te behandelen (afhankelijk van de olie 1 tot 3 jaren interval). Wanneer u dit goed doet, met het juiste product, behoudt u de mooie bankirai kleur! Omdat bankirai een hardhoutsoort is, kan het behandeld worden met elke hardhoutolie. Op deze pagina vindt u een selectie van producten die wij graag adviseren bij het behandelen van bankirai hout. Hoe donkerder de kleur, hoe langer het mee gaat zonder dat er onderhoud nodig is! 

Waarom Bankirai olie gebruiken? 

Wanneer u een vlonder van bankirai in de tuin neemt, dan is dat een behoorlijke investering. Het kost geld, tijd en moeite. Dan zou het natuurlijk zonde zijn, als dit bankirai hout al snel weer minder mooi wordt of zelfs in kwaliteit achteruit gaat. Om deze reden gebruiken we Bankirai olie. Het beschermt ten eerste tegen vocht. Hierdoor is het hout nog duurzamer dan het al was. Daarnaast beschermt het ook nog eens enorm tegen vergrijzen. Vooral dit laatste is voor mensen een reden om bankirai olie te gebruiken. Het houdt namelijk uw vlonder, terras, meubel of zelfs schutting mooi van kleur! Met bankirai olie bespaart u op lange termijn veel geld en moeite en geniet u langer van uw bankirai hout in de tuin! 

Bankirai olie van Beitz

Ons eigen merk Beitz is een veelgebruikte olie op bankiraihout. U kunt dan kiezen uit de kleuren naturel en bankirai. Naturel is hierin de lichtere variant. Veel mensen vinden de lichtere variant mooier dan de donkere. Houdt er alleen wel rekening mee dat deze minder beschermt tegen vergrijzing dan de bankirai variant. In de onderstaande video laat onze collega zien wat het verschil is. Ook laten we daar de bankirai olie van Woca zien. Deze is wat duurder en gaat nog weer net wat langer mee. 

Bankirai olie kopen

Bankirai olie bestellen doet u eenvoudig en snel in het uitgebreide assortiment van Wovar! De hoogwaardige oliën zorgen ervoor dat u nog lang kunt genieten van uw hardhouten constructies. Zo hoeft u in de toekomst niet meer te investeren in steeds duurder wordend hout! Heeft u een schilders- of bouwbedrijf? Maak dan een zakelijk account aan en profiteer van vele voordelen, waaronder een vaste zakelijke korting, een vast contactpersoon en een handig besteloverzicht.

Wovar heeft naast olie ook een uitgebreid assortiment aan beits en verf. U bepaalt zelf op welke manier u uw hout wilt onderhouden en beschermen. Voor meer informatie over beits en voor al onze producten bekijkt u het assortiment buitenbeits