CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Borderrand van Kunststof Plaatsen 06 mei

Borderrand van Kunststof Plaatsen

Terug naar overzicht

Niets is zo fijn thuiskomen als een nette tuin of oprijlaan. Wanneer u thuiskomt na een lange dan werk, of wanneer u visite ontvangt is uw tuin het eerste wat naar voren komt, een ware eye-catcher dus. Deze wilt u natuurlijk zo mooi en strak mogelijk erbij hebben liggen. Een manier om dit te doen, is met behulp van kunststof borderranden. Met deze randen creëert u een strakke afscheiding tussen tuinaarde, steen, grint, gras of planten. In deze blog nemen wij kort me u door hoe u dit zelf gemakkelijk aanlegt.

Hoe begin ik?

Om een begin te maken met uw strakke tuin, voorzien van borderranden van kunststof, moet u eerst bepalen wat u wilt maken van uw tuin. Wilt u een grintpad, of toch een grasveld met planten daaromheen? Wanneer u dit heeft vastgesteld, kunt u beginnen met het opmeten van de randen die u wilt voorzien van borderrand. De lengte van deze stukken telt u bij elkaar op, waarna u de totale lengte heeft. Dit is dan ook meteen het aantal meters borderrand kunststof dat u nodig heeft. Voor het uitzetten en opmeten kunt u eventueel ook gebruik maken van uitzettouw. Dit is vooral handig wanneer u begint met een helemaal nieuwe tuin.

Borderrand kunststof kopen

Nu u heeft bepaald hoeveel meter borderrand u nodig heeft, kunt u de borderrand gaan bestellen. Neem bij het bestellen vooral niet te weinig borderrand af, u kunt maar beter een meter te veel dan te weinig bestellen. Kunststof borderrand is verkrijgbaar in diverse kleuren. Wovar heeft bijvoorbeeld borderranden kunststof in het groen, grijs en zwart. Ook cortenstaal borderranden zijn een prachtig alternatief wanneer de kunststof variant toch niet helemaal bij uw wensen aansluit.

Borderrand kunststof plaatsen

U heeft nu uw kleur en variant borderrand uitgekozen en waarschijnlijk ook al ontvangen. Nu kunt u aan de slag met het plaatsen van borderrand. Hiervoor maakt u eerst een sleuf op de plek waar u de borderrand kunststof wilt plaatsen. Dit doet u met een schep, waarmee u een V-vormige sleuf graaft langs de randen. U kunt hierbij zelf kiezen of u de borderrand (bijna) helemaal wilt verzinken in de grond, of deze een stukje wilt laten uitsteken. De diepte van de sleuf is dus geheel naar eigen wens te graven. De borderranden van Wovar hebben een hoogte van 15 centimeter, waarbij een sleuf van 14 centimeter bijvoorbeeld erg goed werkt. 

Nadat u de sleuf heeft gegraven, kunt u de borderrand in deze sleuf aanbrengen. Borderrand kunststof is erg makkelijk op maat te maken. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is een goed mes. Het voordeel van kunststof borderrand is dat deze erg flexibel is, hoeken en bochten zijn dus geen enkel probleem. Een koppeling is bij de borderranden niet nodig, wat u de extra inspanning bespaart. Nu kunt u de borderrand "vastmaken" door aan weerszijden de sleuf op te vullen met tuinaarde, grint of door de grasmat er tegenaan te drukken. De borderrand zit nu in principe goed. Mocht u extra versteviging willen, of werkt u met grotere stenen in een steenpad? Dan kunt u de borderrand verstevigen door hier grondpennen aan toe te voegen. Wovar grondpennen zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de borderranden kunststof, waardoor u altijd een bijpassende keuzemogelijkheid heeft. Om de grondpennen vast te maken, kunt u gebruik maken van handgereedschap zoals een rubberen hamer.

Producten die passen bij deze blog