CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
stenen-muur-verven 30 aug

Een stenen muur verven? - Zo moet je bakstenen schilderen!

Terug naar overzicht

Heeft u een stenen muur binnen of buiten en wilt u deze schilderen in een dekkende, matte kleur? Wij helpen u graag verder. In onze blog leggen wij u uitgebreid uit hoe u te werk dient te gaan, waar u op moet letten en welke verf het beste te gebruiken is. Ook hebben we een handige video toegoevoegd waarin wij zelf een bakstenen muur aanpakken met matte, antraciete latexverf. Komt u er ondanks deze blog nog niet uit? Dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. 

Waarom uw stenen muur verven? 

Over het algemeen is de belangrijkste reden voor mensen om een stenen muur te verven, simpelweg het feit dat ze een kleurtje willen aanbrengen. Populaire kleuren zijn dan bijvoorbeeld verschillende wittinten, zwart en antraciet. Maar ook andere kleuren zijn verkrijgbaar uiteraard. Naast het geven van een mooie kleur, kunt u ook een muur verven omdat het makkelijk schoon te houden is. Bij een goede muurverf hecht vuil en viezigheid minder goed dan bij een kale muur. Verf met een goede schrobklasse is ook nog eens heel makkelijk schoon te maken, als er eenmaal vuil op onstaat. Kies daarom bij voorkeur voor schrobklasse 1 als dat mogelijk is. 

To show how to create blog post

Welke muurverf kiezen? 

Wanneer u uw muur wilt gaan verven heeft u tientallen keuzes. Dingen waar u op dient te letten zijn de glansgraad, schrobklasse, kleurgarantie, verbruik, prijs en kleur. Dit zijn in onze ogen namelijk de belangrijkste factoren van een goede of mindergoede muurverf. Tegenwoordig zien we dat qua glansgraad vrijwel iedereen kiest voor een matte verf. Zoals gezegd adviseren wij bij Wovar altijd om te kiezen voor een muurverf met schrobklasse 1, zo kunt u deze goed schoon houden. Ten slotte is het belangrijk om te weten of de verf geschikt is voor buiten of binnen. Er bestaan echter ook verven die voor zowel binnen als buiten perfect geschikt zijn. 

Onze keuze

Bij Wovar kiezen wij voor de muurverven van Beitz. Dit is een muurverf die namelijk zowel binnen als buiten te gebruiken is! Dat maakt het een uniek en multi-inzetbare verf. De verf kan op vrijwel alle ondergronden, zo ook bakstenen, beton en meer! Wanneer u een stenen muur gaat verven, is dit het perfecte product. Een grondverf is niet nodig. Wel adviseren we om altijd minstens 2 lagen aan te brengen, maar dat geld eigenlijk voor elke muurverf. De verf van Beitz heeft schrobklasse 1, een laag verbruik, blijft jaren lang mooi qua kleur en is verkrijgbaar in de 5 populairste kleuren voor binnen en buiten muren. De kleuren die wij leveren zijn: cremewit ral9001, verkeerswit ral9016, zuiverwit Ral9001, zwart ral9005 en antraciet ral7016. Dit zijn de populairste en meest voorkomende verfkleuren in Nederland. Deze muurverf is dus zowel een muurverf binnen, als een muurverf buiten. Een muurverf voor buiten wordt ook wel vaak een gevelverf genoemd. 

To show how to create blog post

Muurverf gebruiken op een stenen muur

Wanneer u muurverf gaat gebruiken op een stenen muur of gevel, zowel binnen als buiten, dan kunt u het beste de onderstaande stappen volgen. Ook hebben we een video toegevoegd waarbij we zelf met de verf aan de slag gaan. Komt u er alsnog niet helemaal uit? Schroom dan niet om contact op te nemen. 

  1. Verwijder loszittende delen zoveel mogelijk
  2. Reinig de ondergrond en ontvet het geheel
  3. Eventuele gaten en scheuren vooraf repareren
  4. Breng de verf aan met een goede kwast of muurverfroller. Eventueel kunt u bij onbehandelde oppervlakten een voorstrijk gebruiken.
  5. Wacht 4 uur alvorens u eventueel een 2e laag aanbrengt. 
  6. Laat het geheel drogen tot het is uitgehard!

Bekijk ook deze handige video over het verven van een stenen muur voor extra tips: 

Producten die passen bij deze blog