CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Plinten lijmen - Zo lijm je een plint met High Tack Kit - Kitten 14 nov

Plinten lijmen - Zo lijm je een plint met High Tack Kit - Kitten

Plinten lijmen
Terug naar overzicht

Bent u op zoek naar informatie over het plaatsen van (hoge) plinten? Zoek dan niet verder. In onze blog leggen wij uit hoe u zelf hoge plinten kunt verlijmen met een goede kit. We geven handige tips en helpen u bij het kiezen van de juiste lijm. Kortom: alles over het lijmen en kitten van plinten!

Hoge of lage plinten

Om te beginnen is het goed om te weten dat niet alle plinten vastgelijmd hoeven te worden. Lage plinten, ook wel plakplinten genoemd, hoeven niet verlijmd te worden. De naam zegt het natuurlijk eigenlijk al een beetje. Plakplinten hebben zelf al een plakstrip. U haalt dan de folie er van af en kunt simpelweg de plakplint op plakken! Hier komt verder geen lijm of kit aan te pas. Bij hoge plinten werkt dit toch even anders. Dat leggen wij u graag uit!

De juiste lijm kiezen

Voor het lijmen van uw plinten, is het van groots belang dat u de juiste lijm kiest. Elke expert zou u eigenlijk hetzelfde adviseren: een goede high tack kit. Dit is een kit die snel 'pakt'. Dat betekend dat u er gelijk iets tegen aan kunt drukken en dat dit dan blijft zitten. Het heeft natuurlijk nog wel tijd nodig om volledig uit te harden. Maar grijpt dus al heel snel uw hoge houten plinten. Kies altijd een high tack kit met veel draagkracht, bestendigheid tegen vocht en kleine kans op loslaten. Bij Wovar hebben wij een eigen professionele high tack kit ontwikkeld die perfect is voor het verlijmen van uw plinten. Klik op de foto hier onder om het product uitgebreid te bekijken of te bestellen!

kit koker

Plinten lijmen met Kit

Wanneer u uw plinten op maat heeft gezaagd, is het tijd om te gaan lijmen. Maar hoe die je dit nou het beste? Voor een stevige montage wilt u dat de plinten zowel aan de boven als de onderkant wordt vastgelijmd. Om dit te bewerkstelligen, adviseren wij altijd om de lijm aan te brengen in een golvende S-vorm. Dit zorgt ervoor dat de plint gelijkmatig wordt bevestigd. Vervolgens is het alleen een kweste van even stevig aandrukken. Omdat u een high tack kit gebruikt, pakt de lijm uw plint meteen stevig vast en laat het niet meer los! Tip: Breng de lijm nooit helemaal tot aan de rand aan. Bij het aandrukken, zult u de lijm namelijk plat drukken. Als u te dicht bij de randen heeft gekit, kan de kit er boven en/of onderuit komen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, gezien het best lastig kan zijn om high tack kit te verwijderen. Breng daarom aan zoals te zien op de onderstaande foto!

(Tekst gaat verder onder de foto)

plint lijmen

Plinten kit laten drogen

Het is natuurlijk wel van belang dat u het geheel goed laat drogen! Hoewel de high tack kit al ontzettend snel 'pakt', betekend dit niet dat de kit al is uitgehard. Dit heeft tijd nodig. Doorgaans duurt dit wel 24 uren tot dat het volledig is gedroogd. Tot die tijd wilt u voorkomen dat de kit in aanraking komt met vocht, of dat het al hevige beweging en contact aan kan. Het heeft dus de eerste dag nog wel even rust nodig. Dit geldt voor elke high tack kit, ook de snelst drogende varianten! High tack kit is ook buiten te gebruiken en voor allerlei andere klussen. 

Kieren plinten afkitten

Omdat muren over het algemeen niet perfect recht zijn, ontstaan er vaak kleine kiertjes tussen de muur en de plint. Om het geheel helemaal strak af te werken, is het verstandig om de randjes af te kitten met een acrylaat kit. In onze webshop vindt u verschillende actylaatkitten. Het populairste is om gewoon de witte variant te gebruiken. Door een egale laag langs de kier aan te brengen en af te werken met uw vinger of een kitstrijker, krijgt u een super strak resultaat. Acrylaatkit is ook nog eens perfect overschilderbaar voor een nog strakker resultaat of een resultaat in kleur. 

Producten die passen bij deze blog