CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
tuinhout-beitsen 26 dec

Tuinhout beitsen - Uw tuin klaar maken voor het buitenseizoen

Terug naar overzicht

Het beitsen van uw tuinhout kan natuurlijk bijna het hele jaar door. Toch is dat niet helemaal waar. Daarnaast zijn er ook juist moment die wel uitermate geschikt zijn voor het behandelen van uw tuinhout. Dat geldt eigenlijk nog het meeste voor het voorjaar en in het bijzonder het begin van het voorjaar. Wij leggen uit wanneer u het beste kunt gaan beitsen in uw tuin! U voelt hem al aankomen, dat is in het voorjaar.

Waarom tuinhout beitsen?

Er zijn 2 hele belangrijke redenen om uw houten constructies in de tuin te behandelen met een beits. Ten eerste zorgt het voor bescherming. Hout dat gebeitst is gaat simpelweg langer mee en blijft er langer mooi uit zien. U hoeft dus minder snel het hout te vervangen en kunt langer geniet van uw tuinhuis, overkapping, schutting, hek of ander hout. Het biedt zowel bescherming tegen vocht als tegen zonlicht. Zonlicht zorgt voor lelijke vergrijzing en vlekken op het hout, terwijl water zorgt voor houtrot, schimmel en vochtplekken. Dit alles is dus te voorkomen met een goede beits!

De tweede reden om te gaan beitsen in het voorjaar is, dat een gebeitste schutting of bijvoorbeeld tuinhuis er gewoon prachtig uit ziet! De mooiste kleuren zijn mogelijk, zowel dekkend als transparant. Voor een mooie tuin waar u volop kunt genieten van de zomer, is beitsen dus een absolute must!

Wanneer beitsen?

Beitsen in de tuin is een klus die alleen gedaan kan worden onder de juiste omstandigheden. De belangrijkste factoren zijn: 

  • De juiste temperatuur (Afhankelijk van het product meestal tussen de 8 en 22 graden)
  • Droog weer
  • Mate van zonlicht (wanneer de zon te fel op de beits schijnt kan het te snel drogen)

Zoals u zelf begrijpt, betekent dit dat het voorjaar een perfect moment is qua weersomstandigheden om aan de slag te gaan met de klus. Daarnaast heeft het nog een groot voordeel om het vroeg in het jaar te gaan doen. Zo is het hout beschermd en ziet het er netjes uit voordat de mooiste dagen van het jaar komen. Dit betekent dat het minder last zal krijgen van zonlicht, een echte vijand van tuinhout. Daarnaast zorgt het er simpelweg voor, dat uw tuin er mooi en netjes uit ziet in de maanden dat u het meeste buiten bent. Want zeg nou zelf. Een mooi gebeitste schutting, tuinhout of overkapping ziet er ook gewoon prachtig uit!

To show how to create blog post

Wat kunt u doen met tuinbeits?

Al het tuinhout moet uiteindelijk een keer gebeitst worden met tuinbeits als u het mooi wilt houden. Zo kunt u deze periode perfect gebruiken om uw schutting te beitsen of ga aan de slag met onze tuinhuis beitsen of beitsen voor gevelbekleding. Er bestaan uiteraard beitsen in allerlei soorten. Zo kunt u kiezen voor transparante beitsen voor een natuurlijke uitstraling of een dekkende kleur naar keuze! Weet u niet precies welke beits u nodig heeft? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Naast beitsen hebben wij ook speciale oliën voor op hout en nog veel meer! 

Hoe beitsen?

Uiteraard verschilt het nog wel een beetje per beits hoe u het beste te werk kunt gaan, maar over het algemeen is het altijd erg simpel. Lees altijd goed de informatie op onze site en op het blik voordat u gaat beitsen. In de meeste gevallen is het gewoon een kwestie van zorgen dat het hout schoon en droog is en vervolgens de beits aanbrengen. Houd goed rekening met de droogtijd en breng bij voorkeur minstens 2 lagen aan voor het beste resultaat en het minste onderhoud.

Producten die passen bij deze blog