CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
White wash - Zo creëer je wit steigerhout effect met olie, beits of verf 04 dec

White wash - Zo creëer je wit steigerhout effect met olie, beits of verf

Terug naar overzicht

In onze blog leggen wij graag alles uit over white wash. Wat is white wash? Hoe creëer je een white wash uitstraling? Waar moeten we rekening mee houden? Welke producten kan ik het beste kiezen voor het maken van white wash? Dit alles leest u terug in deze tekst. Mist u nog iets qua informatie in deze tekst? Laat het gerust weten, dan vullen wij het aan voor de volgende lezers. 

Wat is white wash? 

White wash een 'gewassen' witte uitstraling. Deze wordt gecreëerd door een bepaalde verf, beits of olie te gebruiken. Meestal heeft met het bij white wash over hout. Maar in sommige gevallen kan het ook ergens anders op terug komen. In onze blog focussen wij ons met name op hout. White wash is namelijk vooral populair op houten meubels, vlonders en ander hout binnen of buiten. White wash is een look waarbij de ruwheid en natuurlijke uitstraling van hout nog wat door de verf heen te zien blijft. De beste manier om dit uit te leggen, is aan de hand van foto's. Hieronder ziet u dan ook een duidelijke foto van een echte white wash, gecreëerd met een white wash beits. White wash beits wordt ook vaak witte steigerhout beits genoemd! White wash geeft een wat verouderde en meer authentieke uitstraling. 

To show how to create blog post

(Een eiken visgraat vloer met white wash)

To show how to create blog post

(White wash vlonder)

Hoe creëer je zelf een white wash look?

Het omtoveren van hout tot white wash, is eigenlijk heel erg simpel. Het is een kwestie van met het juiste producten schilderen op kaal hout. Is het hout nog niet kaal? Dan is het belangrijk om eerst goed te schuren zodat het kale hout weer helemaal terug komt. Vervolgens is het een kwestie van de instructies op het blik volgen. Die verschillen soms nog een beetje per merk en per product. Belangrijk is om te letten op de juiste temperatuur en dat het niet nat wordt voordat het is uitgehard. Dus op een regenachtige dag buiten, niet schilderen met white wash! Maar welke producten kunt u nou het beste gebruiken? Dat ligt vooral aan welke klus u gaat doen. 

Welk product gebruiken voor white wash?

Wanneer u wilt gaan werken met white wash producten, is het eerst belangrijk om te bepalen welk product u het beste kunt gebruiken. Om te beginnen is steigerhout met een white wash kleur in de meeste gevallen de beste keuze. Hiermee kunt u alle soorten zachthout eigenlijk perfect behandelen! In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld de white wash die hieronder staat afgebeeld. Dit is een blikje van 0,75L. Dat is genoeg om ongeveer 7 tot 8 vierkante meter te verven. Deze beits geeft een perfecte white wash look en gaat jaren lang mee! Wij adviseren wel, net als bij andere beitsen, om minsten 2 lagen aan te brengen! Houdt er wel rekening mee dat hoe meer lagen u aanbrengt, hoe witter het wordt. Wilt u een vlonder of vloer behandelen? Dan adviseren wij liever een olie te gebruiken. Ook bij het schilderen van hardhout wordt eigenlijk altijd een white wash olie geadviseerd. 

To show how to create blog post

Witte olie gebruiken voor white wash

In sommige gevallen is het beter om te kiezen voor een olie. Vooral bij vlonders, hardhout of bij houten vloeren is het gebruikelijker om te gaan voor een olie. Welke olie u nodig heeft hangt weer af van de klus. In beide gevallen kiezen wij voor de oliën van Woca. In onze webshop vindt u de exterior oil van Woca in de kleur wit. Wanneer u hier maar 1 of 2 lagen van aanbrengt, geeft deze ook een white wash look! Hierbij geldt wel nog sterker, hoe dikker en hoe meer lagen u aanbrengt, hoe strakker wit het wordt. Bij een white wash wil men over het algemeen juist niet een te strak resultaat maar een iets authentiekere uitstraling. Daarom is vaak 1 laag voldoende. Vooral op hardhout geeft dit een prachtige white wash uitstraling. Handig bij de woca olie is, dat u ook op onze site een tester hiervan kunt vinden. Die vindt u door onder aan deze pagina op het product "Woca exterior olie wit" te klikken. 

White wash vloerolie

Ten slotte kan het natuurlijk ook zijn, dat u uw vloer een white wash kleur wilt geven. Dat kan ook met het merk Woca. De woca masterolie in de kleur extra wit is namelijk een vloerolie met een witte waas. Deze is wel minder wit dat bijvoorbeeld de whitewash beits of de witte exterior oil. Wel is deze olie speciaal ontwikkeld voor binnen vloeren en een ontzettend populaire keuze in heel Europa! Let er bij een olie wel op, dat de kleur van het eindresultaat uiteraard altijd erg afhankelijk is van de kleur van het hout voordat u gaat behandelen!

To show how to create blog post

To show how to create blog post

 

 

 

Producten die passen bij deze blog