• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Dakpanplaat Antraciet Grijs 86 x 113.5 cm - Stalen Dakpanprofielplaat

€ 29,99
€ 24,79 excl. BTW
Per stuk
Ma-do voor 16:00 uur besteld: morgen in huis

Waarom kiezen voor Dakpanplaat Antraciet Grijs 86 x 113.5 cm - Stalen Dakpanprofielplaat?

  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Handig overlappen, dus past altijd
  • Werkend formaat van 0.86m2
  • Extra verzendkosten €40,- door palletzending

Productkenmerken

Fabrikant
Wovar
Artikelnummer
8720574791839
Barcode
8720574791839
Kenmerk
IJzersterk verzinkt staal
Kenmerk
Prachtige glanzende coating
Kenmerk
Duurzaam
Levertijd
Ma-do voor 16:00 uur besteld: morgen in huis
Materiaal
Verzinkt staal
Afmetingen
86 x 113.5 cm
Prijseenheid
Per Stuk
Dikte
Staaldikte: 0.45 mm
Lengte
113.5 cm
Kleur
Antraciet grijs
Voordeel 1
Gemakkelijk te plaatsen
Voordeel 2
Handig overlappen, dus past altijd
Voordeel 3
Werkend formaat van 0.86m2
Veel gebruikt voor
Overkappingen
Veel gebruikt voor
Veranda's
Veel gebruikt voor
Blokhutten
Nadeel 1
Extra verzendkosten €40,- door palletzending
Breedte
86 cm

Dakpanplaat Antraciet Grijs 86 x 113.5 cm - Stalen Dakpanprofielplaat

Zelf het dak van uw overkapping, schuur, veranda of blokhut leggen? Dat is mogelijk met onze stalen dakpanplaten. Deze dakpanplaat antraciet grijs 86 x 113.5 cm is gemaakt van verzinkt staal en is voorzien van een hoogwaardige, glanzende en antraciet grijze coating. U gebruikt de dakpanplaten voor daken met een schuine helling van minimaal 8 graden. De dakpanplaat bestaat in totaal uit 35 dakpannen, 5 breed en 7 hoog. De prachtige glans zorgt ervoor dat de platen niet snel vies worden en vuil gemakkelijk van de platen afloopt.

Hoeveel dakpanplaten heb ik nodig? 

De dakpanplaten antraciet grijs zijn 86 breed en 113.5 cm hoog en hebben een werkend formaat van 0.86 m2. Met dit gegeven berekent u eenvoudig het aantal dakplaten dat u nodig heeft. Deel het aantal vierkante meter van het totaal van uw dak door 0.86 en hieruit komt het aantal platen dat u nodig heeft. Voorbeeld: is het totale dak wat u wilt gaan leggen 30 m2? Dan is de som: 30/0.86 = 34,88. Dit komt afgerond dus neer op 35 platen. Reken het altijd goed na, dit voorkomt een eventuele nabestelling. 

Onderstel voor dakpanplaten

Het plaatsen van een compleet dak met deze antraciete dakpanplaten is gemakkelijker dan u waarschijnlijk denkt. Zorg voor een goed onderstel. Een veel gebruikte manier is de dakpanplaten plaatsen op panlatten, deze brengt u met tengellatjes eerst aan op de dragers van uw overkapping of schuurtje. Daarnaast is het ook mogelijk de dakpanplaten direct op het dakbeschot of eventueel de dragers te plaatsen.

Gebruik onder de dakpanprofielplaten altijd dampopen folie, dit zorgt ervoor dat vocht vanaf het dak niet in uw tuinhuis of verkapping lekt, maar vocht wel vanuit onder naar boven afgevoerd kan worden.

Monteren dakpanplaat antraciet grijs met dakpanplaatschroeven

Begin met het dakrandprofiel en leg daarna de eerste plaat rechtsonder. Werk vervolgens van onder naar boven en van rechts naar links. Gebruik voor het vastleggen van de dakpanprofielplaten onze bijhorende dakpanplaatschroeven. Deze zijn voorzien van een waterdichte EPDM-ring onder de kop, waardoor u de platen altijd waterdicht monteert. Monteer de schroeven in het dal van de golf, onder de rand waar de dakpannen samenkomen. Voorzie de hele bovenste en onderste rij pannen van schroeven, zodat u zeker weet dat de plaat goed vastzit. In de tussenliggende rijen plaatst u de schroeven om en om.

Tip: gebruik gewone zelftappers in de nok van de plaat. Deze kop is minder dik en zit dan niet in de weg bij montage van de nokvorst. Deze zelftappers hoeven niet waterdicht te zijn, omdat de nokplaat eroverheen komt. Werk het dak vervolgens af met de bijbehorende nokvorst, nokafsluiter en windveer.

Dakpanplaat inkorten?

U kunt de platen over elkaar heen leggen, dus bijsnijden of afknippen is bijna niet nodig. Komt u uit op een schoorsteen of andere lastige hoek? Gebruik dan een knabbeltang, zodat de plaat niet beschadigt. Let op: gebruik geen slijptol of ijzerzaag, deze kunnen ervoor zorgen dat de platen in de toekomst eerder gaan roesten. 

Dakpanplaat antraciet 86 x 113.5 cm bestellen

Bestel deze dakpanprofielplaat nu voor een scherpe prijs bij Wovar en leg binnen no-time uw eigen dak op een overkapping of schuur. Houd rekening met de extra palletkosten van €40,-. Heeft u een eigen klusbedrijf of bent u hovenier? Meldt u zich dan aan voor een zakelijk account om te profiteren van een vaste zakelijke korting. 

Op zoek naar een andere kleur of het volledige aanbod bekijken? Zie dan ons complete assortiment dakpanplaten.

Product reviews

* Verplicht

Nog geen beoordelingen voor dit product.

Veelgestelde vragen

Stel hier uw vraag over dit product

Stel hier uw vraag over dit product

A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren