CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Houten Schuifdeur kant en klaar - Barndeur 215 x 95 cmSchuifdeur railsSchuifdeursystemen

Houten Schuifdeur kant en klaar - Barndeur 215 x 95 cm

barndoor_cross
barndoor_kruis_beits
barndoor_cross
barndoor_kruis_beits
€ 299,99
€ 247,93 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Riverty mogelijk!

Waarom kiezen voor Houten Schuifdeur kant en klaar - Barndeur 215 x 95 cm?

 • Eenvoudig zelfbouw pakket
 • Alles al op maat gezaagd, enkel nog in elkaar zetten
 • Geen professioneel gereedschap nodig
 • Zelf schuifdeursysteem uitkiezen
 • Niet geschikt voor buitengebruik

Houten Schuifdeur kant en klaar - Barndeur 215 x 95 cm

Wilt u uw interieur voorzien van prachtige authentieke schuifdeuren? Bekijk dan zeker onze unieke houten schuifdeur pakketten. Dit kant en klare bouwpakket wordt aangeleverd als een zeer eenvoudig te monteren schuifdeur. Alle onderdelen zijn al op de juiste maat gezaagd en voorzien van eventuele infrezingen. Hierdoor hoeft u enkel, aan de hand van de handige montage handleiding, een aantal simpele stappen te doorlopen om deze prachtige boerderijdeur te maken! Het enige gereedschap wat u nodig heeft is een hamer, kruiskopschroevendraaier en een paar druppeltjes houtlijm om de schroefgaten netjes af te werken met de meegeleverde deuvels. Hoe u te werk gaat met dit eenvoudige schuifdeur pakket leest u in onderstaand stappenplan nog eens rustig door.

Houten schuifdeur zelf maken

Het zelf maken van een houten schuifdeur was nog nooit zo eenvoudig. Door onderstaande stappen te doorlopen heeft u binnen een kwartier zelf een houten schuifdeur gemaakt.

 1.  Zet een groot gedeelte van het geraamte van de schuifdeur in elkaar. Pak hiervoor de dikkere balken uit het pakket. Schuif de midden-, onder- en bovenligger in één van de zijstaanders en druk het geheel goed in elkaar zodat deze naadloos aansluiten. Kijk hierbij goed wat de onderligger is, deze kenmerkt zich door de gleuf aan de onderzijde van de ligger. Deze gleuf is bedoeld voor de vloergeleider uit de schuifdeur rails pakketten.
 2. Schuif de veer en groef plankjes in de sponningen zodat er een dichte deur ontstaat. Het is de bedoeling dat deze nog wat speling in de sponning hebben, hiervoor is de EPDM strip aangebracht in de sponning. Deze strip vangt de werking op van het hout, verwijder deze dus niet!
 3. Plaats de laatste zijstaander op de daarvoor bestemde plek om het geheel vorm te geven.
 4. Monteer nu de voorgezaagde kruizen in het onderste vak van de deur. Hierdoor ontstaat een haaks geheel. Schroef deze nog niet vast is ons advies.
 5. Schroef nu met de langste schroeven het basisframe in elkaar. De schroeven gaan diep in het hout weg, een schroevendraaier met PZ-2 aandrijving volstaat om de schroeven dusdanig diep weg te zetten. 
 6. Sla vervolgens de deuvels in deze ontstane gaten om de schroeven af te werken. Gebruik wat houtlijm om te zorgen dat de deuvels ook op de lange termijn goed blijven zitten.
 7. Schroef vervolgens het kruis vast met de kleinere schroefjes. Wanneer het eerste kruis vast zit, draait u de deur om waarna u het laatste kruis kunt monteren. 
 8. Geniet van uw zelfgemaakte schuifdeur. Combineer uw schuifdeur met een railspakket naar keuze. U vindt deze schuifdeur rails systemen in de bijbehorende artikelen bovenaan deze pagina óf op de categorie pagina schuifdeur rails.

Bouwpakket schuifdeur kopen

Na de montage is een schuifdeur ontstaan van 215 x 95 cm. Dit is doorgaans de perfecte maat voor een doorsnee deur in een woning. Het is niet aan te raden om de deur in te korten, daar deze dan een groot gedeelte van zijn stevigheid kan verliezen. Daarbij is het wel goed om te melden dat de schuifdeuren minimaal 2 cm aan de zijkanten voorbij de deuropening moeten steken om dit netjes af te sluiten. Aan de bovenkant kunt u al snel minimaal 4 cm aanhouden. Is deze deur nou echt niet passend voor uw situatie? Bekijk dan onze handige blog waarin wij stap voor stap uitleggen hoe u zelf een schuifdeur kan maken op maat. Lees de blog: Zelf loftdeur maken op onze website.

€ 299,99
€ 247,93 excl. BTW
Niet bestelbaar
Betaal veilig en vertrouwd
Ook achteraf betalen met Riverty mogelijk!
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD