CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8671 reviews
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 69 euro

Filters

Keilbouten met oog

5 producten

Keilbouten met oog

Op zoek naar een keilbout met oog? Bij Wovar vindt u ijzersterke keilbouten met oog voor bijvoorbeeld het bevestigen van uw schaduwdoek en wind- of zonnescherm in steen of beton. Keilankers met oog zijn zeer gemakkelijk te monteren en dankzij het oog kunt u er eenvoudig iets aanhaken. Keilbouten zijn, in tegenstelling tot onze keilbouten voorsteekmontage en keilbouten doorsteekmontage, niet bedoeld om houten balken te verankeren aan de muur. Het is puur bedoeld voor het haken van bijvoorbeeld schaduwdoeken aan het oog. Vaak wordt er tussen het schaduwdoek en de keilbout met ook nog een spanner gebruikt. zo kunt u eenvoudig uw schaduwdoek slapper of strakker hangen.

Keilbouten met oog m8 x 90 mm wordt het meest gebruikt voor het ophangen van schaduwdoek

Keilbouten met oog worden dus voornamelijk gebruikt in de tuin. Het monteren van keilbouten, of verankeren van keilankers is vrij eenvoudig. Heeft u geen ervaring met het monteren van keilbouten? Geen probleem! Hieronder leggen wij haarfijn uit hoe u keilbouten met oog van Wovar monteert!

Keilbouten met oog monteren

U hebt voor het monteren van keilbouten met oog nodig: een (klop)boormachine, een betonboor of hamerboor, een keilbout en een steeksleutel. Bij gebruik van onze hamerboren dient u een boormachine met SDS plus aansluiting te hebben. Bij iedere keilbout wordt aangegeven welke boormaat u nodig heeft om de keilbout in steen of beton te monteren. Als voorbeeld nemen we onze keilbout m6 x 70 mm. Deze dient u voor te boren met een beton- of hamerboor 10 mm dik. Om ervoor te zorgen dat de keilbout helemaal past, boort u 45 mm diep. Met een hamer kunt u, indien nodig, de keilbout zachtjes inslaan zodat deze tot de ring onder het oog in de muur zit.

De keilbout verankeren in de muur

Om de keilbout te verankeren draait u de moer aan met een steeksleutel 10 mm voor m6 bouten. De spreidhuls aan de achterkant zal tijdens het aandraaien uitzetten waardoor de keilbout zicht stevig verankert in de muur. Let op: voor keilbouten geldt vast is vast. Draai niet te ver door tijdens het aandraaien van de moer. Keilbouten zijn namelijk extreem sterk. Als u doordraait bestaat de kans dat uw baksteen breekt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Specificaties keilbouten met oog

Hieronder hebben wij een handig overzicht gemaakt van welke dikte maat boor u nodig heeft voor onze keilbouten met oog. Daarnaast geven wij aan wat de benodigde boordiepte is per keilbout.

undefined

Keilbout met oog bestellen

Bestel keilbouten met oog voordelig per stuk bij Wovar. Wovar levert keilbout ankers met oog uit eigen voorraad altijd de volgende dag. Profiteer van extra staffelkorting bij bestelling van een volle doos! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren altijd van extra voordeel zoals korting met een zakelijk account

Zijn keilbouten met oog niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ons gehele assortiment keilbouten. Naast keilbouten met oog levert Wovar ook keilbouten met haak, kozijnpluggen, slagpluggen en zelfs spanhulzen.