• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren

Kleur

Hoogte

Breedte

Prijs

tot

Dag en nachtsloten

1-11 van de 11 producten

Wilt u een binnendeur op slot kunnen doen? Kies uit een van onze dag en nachtsloten. Wovar levert dag en nachtsloten in twee verschillende types. Namelijk dag en nachtsloten met sleutels en dag en nachtsloten die gecombineerd moeten worden met een euro cilinder. Dag en nacht sloten zijn geschikt voor het afsluiten van binnendeuren.

Wovar levert dag en nachtsloten uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis! Dag en nachtsloten worden altijd geleverd met bijpassende sluitplaat. Bij dag en nachtsloten voor bontebaardsleutel worden standaard 2 sleutels meegeleverd. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel met een zakelijk account zoals korting.

11 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Wovar Blog

Alle laatste trends op klusgebied!

Lees meer

Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Wovar levert dag en nachtsloten in 2 verschillende varianten. Namelijk het traditionele dag en nachtslot voor bonte baardsleutels en cilinder dag en nachtsloten. 

Dag en nachtslot met sleutels

Een dag en nachtslot heeft, zoals het woord al zegt, een dag- en een nachtschoot. De nachtschoot wordt bediend door middel van een sleutel. De sleutel heeft een bonte baard en is uitgevoerd met dop(pen) of gat. De sleutel met pen wordt gebruikt als het sleutelgat van het slot door en door zit. De sleutel met gat wordt gebruikt als het sleutelgat verspringend (boven of opzij) is.

Deze sloten worden alleen voor binnendeuren gebruikt, omdat de sleutels los, en op bijna iedere hoek van de straat, te koop zijn. Een geoefend oog kan aan de vorm van het sleutelgat in het slot zien welke vorm de sleutel heeft. Met een tekening in de hand (van het sleutelgat) gaat men dan zo de winkel in om er de bewuste sleutel bij te zoeken. Bij onze klavier dag- en nachtsloten worden standaard twee sleutels meegeleverd.

Cilinder dag en nachtsloten

De cilinder dag-en-nachtsloten worden toegepast bij binnendeuren die op slot gedraaid worden. Ze hebben een dag- en een nachtschoot. Het zijn dus net wc-badkamersloten, met het verschil dat de nachtschoot bediend wordt door middel van een profielcilinder. Om de cilinder in het slot vast te zetten is er een speciale uitsparing in het slot gemaakt. Op de voorkant van het slot (op de voorplaat) zit onder de nachtschoot een gat. In dat gat kan de bout gestoken worden waarmee de cilinder in het slot vastgezet kan worden.

Zorg ervoor dat de meenemer van de cilinder (het ronddraaiende lipje dat de nachtschoot naar buiten draait) in ruststand altijd naar de scharnieren wijst. Is dat niet het geval, dan kan het tegen de wissel in het slot drukken waardoor de dagschoot (in ruststand) niet geheel uit het slot komt. Insteek cilinder dag-en-nachtsloten kunnen zowel bij binnen- als bij buitendeuren worden toegepast. Bij binnendeuren is een politiekeurmerk dan niet nodig.

Naast dag en nachtsloten levert Wovar ook hoogwaardige loopsloten, wc sloten en kastsloten.