CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Dag en nachtsloten

10 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Dag en nachtsloten

Wilt u een binnendeur op slot kunnen doen? Kies uit een van onze dag en nachtsloten. Wovar levert dag en nachtsloten in twee verschillende types. Namelijk dag en nachtsloten met sleutels en dag en nachtsloten die gecombineerd moeten worden met een euro cilinder. Dag en nacht sloten zijn geschikt voor het afsluiten van binnendeuren en perfect te combineren met ons deurbeslag op schild of rozet. 

Wovar levert dag en nachtsloten uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis! Dag en nachtsloten worden altijd geleverd met bijpassende sluitplaat. Bij dag en nachtsloten voor bontebaardsleutel worden bovendien maar liefst 2 sleutels meegeleverd. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel met een zakelijk account zoals een vaste korting op alle aankopen, de mogelijkheid tot spoedlevering en een handig order overzicht. 

Wovar levert dag en nachtsloten in 2 verschillende varianten. Namelijk het traditionele dag en nachtslot voor bonte baardsleutels en cilinder dag en nachtsloten. De sleutelgaten dekt u af met deurschilden of rozetten met, aan de hand van uw eigen smaak, bijpassende deurklinken. Hierbij is ons deurbeslag zwart een zeer populaire keuze in combinatie met insteeksloten welke een zwarte voorplaat hebben. Dit combineert u vervolgens met bijpassende toebehoren zoals zwarte scharnieren, deurstoppers zwart en deurdrangers.  

Dag en nachtslot met sleutels

Een dag en nachtslot heeft, zoals het woord al zegt, een dag- en een nachtschoot. De nachtschoot wordt bediend door middel van een sleutel, terwijl de dagschoot door deurkrukken wordt bedient. De bontebaardsleutels leveren wij bij dergelijke klaviersloten, zoals deze insteeksloten ook wel worden genoemd, mee zodat u altijd passende sleutels in uw slot heeft. Dergelijke sloten leveren wij in varianten met een Zwarte, Witte of RVS voorplaat, de keuze hierin wordt met name bepaald door het deurbeslag wat op de deur aanwezig is.

Deze sloten worden alleen voor binnendeuren gebruikt, denk aan deuren voor de kelder, slaapkamer, meterkast of voorraadkast. De sleutels kunt u los en op bijna iedere hoek van de straat kopen. Een geoefend oog kan aan de vorm van het sleutelgat in het slot zien welke vorm de sleutel heeft. Met een tekening in de hand (van het sleutelgat) gaat men dan zo de winkel in om er de bewuste sleutel bij te zoeken. Bij onze klavier dag- en nachtsloten worden standaard twee sleutels meegeleverd.

Cilinderslot dag en nachtsloten

De cilinder dag-en-nachtsloten worden toegepast bij binnendeuren die op slot gedraaid worden. Ze hebben een dag- en een nachtschoot. Het zijn dus net wc-badkamersloten, met het verschil dat de nachtschoot bediend wordt door middel van een profielcilinder. Dergelijke cilindersloten dient u wel zelf toe te voegen aan uw order, houdt hier dus rekening mee en vergeet deze niet!

Om de cilinderslot in het slot vast te zetten is er een speciale uitsparing in het slot gemaakt. Op de voorkant van het slot (op de voorplaat) zit onder de nachtschoot een gat. In dat gat kan de bout gestoken worden waarmee de cilinder in het slot vastgezet kan worden. Zorg ervoor dat de meenemer van de cilinderslot (het ronddraaiende lipje dat de nachtschoot naar buiten draait) in ruststand altijd naar de scharnieren wijst. Is dat niet het geval, dan kan het tegen de wissel in het slot drukken waardoor de dagschoot (in ruststand) niet geheel uit het slot komt.

Veiligheidssloten voor cilinderslot

Insteek cilinder dag-en-nachtsloten kunnen zowel bij binnen- als bij buitendeuren worden toegepast. Enkel zijn de insteeksloten voor buitendeuren extra beveiligd en treft u aan in de categorie veiligheidssloten. Deze extra veilige insteeksloten zijn voorzien van robuuste stalen pennen in de nachtschoot en beiden u daarom veel veiligheid. U combineert deze veiligheidssloten uiteraard met onze uitgebreide lijn veiligheidsbeslag en een SKG gekeurd cilinderslot.

Naast dag en nachtsloten levert Wovar ook hoogwaardige loopsloten, wc sloten en kastsloten razendsnel uit onze eigen ruime voorraad.

Video: Hoe monteer ik een dag en nachtslot?Video: Hoe draai je het dagschoot om van een loopslot? 

Video: Hoe draai je het dagschoot om van een loopslot? 

Online deurbeslag kopen

Bij Wovar treft u een ruim assortiment deurbeslag aan. Zo zijn wij specialist in diverse sloten zoals deze insteeksloten, maar ook meer specifieke sluitmiddelen zoals kantschuiven, espagnoletten, oplegsloten en meubelsloten. Los van de sloten zijn wij ook hét adres voor onze zeer populaire schuifdeursystemen waarin wij een ruime keuze hebben aan schuifdeur rails voor binnendeuren of het zeer sterke schuifdeursysteem kast om zelf een schuifdeurkast te maken.