Filter op:

Wovar RVS schroeven voor Eiken & Garapa hardhout

Wovar levert hoogwaardige RVS schroeven voor hardhout soorten zoals Eiken, Garapa en Red Cedar. Deze duurzame houtsoorten bevatten extreme looizuren die normale rvs schroeven en verzinkte aantasten. De RVS schroeven voor Eiken & Garapa hardhout van Wovar beschikken over een speciale anti looizuur coating. Deze coating beschermd de schroef tegen looizuur waardoor de schroef niet wordt aangetast.

Gebruik voor looizuurhoudende houtsoorten altijd deze speciale RVS schroeven van Wovar om zwarte vlekken en brekende schroeven te voorkomen.

Voor hardhoutsoorten zonder of weinig looizuren raden wij aan onze RVS410 vlonderschroeven of tuinschroeven te gebruiken.

Deze schroef speciaal voor hardhout soorten is maarliefst 2x zo sterk als normale RVS schroeven. De kern van de schroef bevat namelijk gehard staal. Hierdoor heeft u geen last van afbrekende schroeven. Zelf als het hout gaat werken na verwerking breken deze speciale hardhoutschroeven niet. De organische anti roest/ anti looizuur coating is van de allerhoogste corrosiviteitsklasse C4 en is opgebouwd uit 3 lagen. Het is geen probleem als de coating beschadigd tijdens het indraaien van de schroef. De coating kan zichzelf namelijk herstellen waardoor optimale bescherming behouden blijft. 

Schroeven voor hardhout met looizuren

De uitstekende chemische en looizuur bestendigheid van de coating maakt deze schroef uitermate geschikt voor houtsoorten als Kapur, Red Cedar, Eiken en Garapa. Naast de voordelen dankzij de coating beschikt deze schroef ook over gekarteld startdraad, een waxlaag en een grove spoed. Deze specificaties zorgen voor een snelle verwerking en lage inschroef weerstand.

Voorboren en de kop verzinken

De schroeven zijn volledig voorzien van schroefdraad waardoor het aangeraden wordt iets voor te boren bij hout op hout constructies. Onder de platverzonken kop zitten freesribben verwerkt. Deze zorgen voor een mooie verzinking in het hout. Mocht u vlonderplanken gaan monteren raden wij aan onze verzinkboor te gebruiken. Deze zorgt voor een prachtige en volledige verzinking van de kop. De extra diepe Torx-indruk zorgt ervoor dat uw machine niet slipt tijdens het indraaien van de schroef.

Bestel RVS schroeven voor hardhout zoals Garapa, Eiken, Red Cedar en Kapur voor de laagste prijs bij Wovar. Hoveniers, bouw- en klusbedrijven krijgen extra voordeel met een zakelijk account zoals kortingen.