CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Hardhoutschroeven met AR-coatingTuinschroevenSchroeven

Filters

Hardhoutschroeven met AR-coating

60 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Hardhoutschroeven met AR-coating

Wovar levert speciale schroeven met AR-coating voor looizuurhoudende houtsoorten. Voorbeelden hiervan zijn Eiken, Garapa, Red Cedar en Kapur. Deze duurzame houtsoorten bevatten extreme looizuren die rvs 410 schroeven en verzinkte schroeven aantasten. Deze hardhoutschroeven van Wovar beschikken over een speciale anti looizuur coating, ook wel AR coating genoemd. Deze coating beschermt de schroef tegen looizuur waardoor de schroef niet wordt aangetast.

Gebruik voor looizuur houdende houtsoorten altijd deze speciale anti looizuur schroeven. Zo voorkomt u brekende schroeven en zwarte vlekken in het hout. Naast Eiken en Garapa zijn deze schroeven ook geschikt voor Red cedar en Accoya hout.

Voor hardhoutsoorten zonder of weinig looizuren raden wij aan onze RVS410 vlonderschroeven of tuinschroeven te gebruiken. Indien u grote schroeven nodig heeft voor bijvoorbeeld een overkapping kunt u tellerkopschroeven gebruiken. Verder zijn al onze gecoate schroeven ook zeer populair voor buiten!

Wilt u liever geen schroeven gebruiken? Bekijk ons assortiment slotbouten.  

AR schroeven voor hardhout

Deze AR schroef speciaal voor hardhout soorten die looizuur bevatten, is maarliefst 2x zo sterk als normale RVS schroeven. De kern van de schroef bevat namelijk gehard staal. Hierdoor heeft u geen last van afbrekende schroeven. Zelf als het hout gaat werken na indraaien breken deze speciale hardhoutschroeven niet. De organische anti roest / anti looizuur coating is zeer corrosiebestendig en opgebouwd uit 3 lagen. Het is geen probleem als de coating beschadigt tijdens het indraaien van de schroef. De coating herstelt zich namelijk waardoor de optimale bescherming behouden blijft. 

Schroeven voor hardhout met looizuren

De uitstekende chemische en looizuur bestendigheid van de coating maakt deze schroef uitermate geschikt voor houtsoorten als Kapur, Red Cedar, Eiken en Garapa. Naast de voordelen dankzij de coating beschikt deze schroef ook over gekarteld startdraad, een waxlaag en een grove spoed. Deze specificaties zorgen voor een snelle verwerking en lage inschroef weerstand.

Voorboren en de kop verzinken

De schroeven zijn volledig voorzien van schroefdraad waardoor het aangeraden wordt iets voor te boren bij hout op hout constructies. Onder de platverzonken kop zitten freesribben verwerkt. Deze zorgen voor een mooie verzinking in het hout. Mocht u vlonderplanken gaan monteren raden wij aan onze verzinkboor te gebruiken. Deze zorgt voor een prachtige en volledige verzinking van de kop. De extra diepe Torx-indruk zorgt ervoor dat uw machine niet slipt tijdens het indraaien van de schroef.

Bestel hardhoutschroeven met AR-coating voor hardhout zoals Garapa, Eiken, Red Cedar en Kapur voor de laagste prijs bij Wovar. Hoveniers, bouw- en klusbedrijven krijgen extra voordeel met een zakelijk account zoals kortingen. Denk ook aan kleine ijzerwaren zoals karabijnhaken, windhaken en musketonhaken Deze worden in vrijwel iedere tuin gebruikt. 

Video: Welke schroeven voor eikenhout?