Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Tuinschroeven RVS

Steeds meer professionals zoals hoveniers, bouwvakkers en timmermannen ontdekken onze RVS tuinschroeven. Met deze houtschroeven heeft Wovar zich echt op de kaart gezet. Deze RVS 410 hout schroeven voor buiten zijn oersterk, gehard en beschikken over een vlijmscherpe snijpunt. Deze roestvast stalen tuinschroeven worden ook wel schuttingschroeven, houtschroeven of buitenschroeven genoemd. Onze hoog aangeschreven RVS tuinschroeven worden veel gebruikt voor het monteren van 16 mm tuinplanken aan palen van uw schutting. Dankzij de torx kop heeft u extra veel grip en weinig kans op doordraaien van uw bitje. Ontdek de goede kwaliteit en aantrekkelijke prijs van RVS schroeven voor de tuin bij schroevengroothandel Wovar.

Bestel deze RVS buitenschroeven voor snelle levering in Nederland en België. Zie naast onze rvs 410 tuinschroeven ook onze ijzersterke verzinkte tuinschroeven. voor het monteren van zwarte tuinplanken worden onze zwarte tuinschroeven aangeraden. Deze zijn verkrijgbaar in verzinkt staal en RVS. Naast schroeven bent u voor slotbouten en houtdraadbouten ook bij Wovar aan het juiste adres.

 

Deze buitenschroeven bevatten deeldraad waardoor uw schuttingplanken mooi strak tegen uw palen komen zonder dat het hout beschadigd. Heeft u eerder last gehad van koppen die afbreken? Met onze RVS houtschroeven gebeurd dit niet. Vooral de 4 x 50 mm tuinschroef wordt heel veel gebruikt voor het bevestigen van 16 tot 20 mm dikke planken aan schuttingpalen. Ook voor andere klussen in de tuin zijn deze schroeven zeer geschikt met uitzondering van vlonders, gebruik daarvoor onze vlonderschroeven. De vlonderschroeven van Wovar hebben een dikte van 5mm en zijn daardoor net iets sterker.

Schroeven RVS 410 voor buiten met torx kop

De Wovar tuinschroeven RVS 410 zijn voorzien van torx aandrijving. Torx aandrijving (TX) wordt aangeraden door professionele gebruikers. De 4 mm dikke tuinschroeven worden aangedreven met TX20 bits en de 5 mm dikke schroeven met TX25 bits. De 5 mm dikte wordt veel voor schutting toegepast en worden daarom ook wel schuttingschroeven genoemd. 

Daarnaast is de Wovar tuinschroef extra gehard. Dit is door middel van een speciale warmtebehandeling gebeurd. Tijdens de warmtebehandeling worden de schroeven eerst verhit en vervolgens snel gekoeld. Hierdoor is het breken van de schroef vrijwel onmogelijk. De klusschroeven beschikken over een platverzonken kop. Dit zorgt ervoor dat de schuttingschroef beter in het hout verzinkt.

Waar is de Wovar tuinschroef voor geschikt?

De Wovar tuinschroeven Torx RVS 410 kan worden toegepast bij bijna alle houtsoorten. Niet voor niets wordt deze tuinplaatschroef ook nog spaanplaatschroef, klusschroef of universele schroef genoemd. De vlijmscherpe punt snijdt moeiteloos door plaatmateriaal of houten balken. Voorboren in zachte houtsoorten is hierdoor overbodig. Bij hardhout wordt voorboren aangeraden. Dit kan eenvoudig met onze Wovar hardhout boortjes. Gebruik bij 4 mm dikke tuinschroeven een 3 mm hardhoutboor en bij 5 mm dikke tuinschroeven een 3.5 mm dikke hardhoutboor. De snijpunt zorgt voor een zo min mogelijke belasting van uw elektrische gereedschap. Hierdoor kunnen meer schroeven per accu worden gemonteerd. Voor hardhoutsoorten zoals eikenhout, Garapa hardhout, Kapur en Red Cedar kiest u altijd voor onze RVS schroeven voor Eiken en Garapa hardhout. Deze zijn speciaal beschermt tegen extreme looizuren.

Video: Schuttingplanken monteren met tuinschroeven rvs

Bekijk hieronder onze video over schuttingplanken monteren. Of lees onze blog over hoe monteer je schuttingplanken met onze tuinschroeven voor handige tips!

Welke kop hebben de wovar buitenschroeven?

De tuinschroeven RVS 410 van Wovar zijn voorzien van een platverzonken kop met aan de onderkant freesribben. Deze freesribben zorgen ervoor dat de kop nog krachtiger in het hout wordt getrokken waardoor de schroef nog beter verzinkt in het hout. Het resultaat hiervan oogt prachtig.

Kenmerken Wovar tuinschroef Torx RVS 410

De roest- en hittebestenidge staalsoort RVS 410 kan worden toegepast in iedere omgeving. Tuinschroeven van deze klasse zijn zelfs geschikt om te gebruiken in de meest extreme klimaat omstandigheden. Deze speciale RVS-soort zorgt ervoor dat de schroeven net zo sterk zijn als gehard staal. De kans dat de schroeven afbreken is daardoor vrijwel nihil.

Door de TX-drive hebben de tuinplaatschroeven een optimale krachtoverbrenging. De Wovar tuinplaatschroeven zijn verkrijgbaar in de diktes 4.0mm en 5.0mm. De lengtes die daarbij horen zijn 30mm, 40mm, 50mm, 60mm en 70mm.

Denkt u eraan een overkapping te bouwen? Bestel dan ook onze tellerkopschroeven mee!

Bestellen van RVS schroeven voor buitengebruik

Wovar levert hoogwaardige kwaliteit voor de scherpste prijs! Profiteer van onze staffelkorting en bestel minimaal 5 dozen tuinschroeven. de rvs tuinschroeven worden geleverd in dozen van 100 en 200 stuks. Bestel desgewenst ook meteen hengen voor deuren afhangen mee. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren met een zakelijk account van extra voordelen zoals kortingen.

Bekijk ook onze handige kleine ijzerwaren voor in de tuin zoals karabijnhaken, windhaken en musketonhaken