Filter op:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Tuinschroeven RVS

Steeds meer professionals zoals hoveniers, bouwvakkers en timmermannen ontdekken onze RVS tuinschroeven. Met deze schroeven heeft Wovar zich echt op de kaart gezet. Deze RVS 410 schroeven zijn oersterk, zelfborend en gehard. Tuinschroeven worden ook wel houtschroeven of buitenschroeven genoemd.

 

Deze buitenschroeven bevatten deeldraad waardoor uw schuttingplanken mooi strak tegen uw palen komen zonder dat het hout beschadigd. Heeft u eerder last gehad van koppen die afbreken? Met onze RVS houtschroeven gebeurd dit niet. De 4x50 mm roestvrijstalen tuinschroeven worden ook wel schuttingschroeven genoemd. Deze worden heel veel gebruikt voor het bevestigen van 16 tot 20 mm dikke planken aan schuttingpalen. Ook voor andere klussen in de tuin zijn deze schroeven zeer geschikt met uitzondering van vlonders, gebruik daarvoor onze vlonderschroeven. De vlonderschroeven van Wovar hebben een dikte van 5mm en zijn daardoor net iets sterker.

De Wovar tuinschroeven RVS 410 zijn voorzien van torx aandrijving. Torx aandrijving (TX) wordt aangeraden door professionele gebruikers. De 4 mm dikke tuinschroeven worden aangedreven met TX20 bits en de 5 mm dikke schroeven met TX25 bits. Daarnaast is de Wovar tuinschroef extra gehard. Dit is door middel van een speciale warmtebehandeling gebeurd. Tijdens de warmtebehandeling worden de schroeven eerst verhit en vervolgens snel gekoeld. Hierdoor is het breken van de schroef vrijwel onmogelijk. De klusschroeven beschikken over een platverzonken kop. Dit zorgt ervoor dat de schuttingschroef beter in het hout verzinkt.

Waar is de Wovar tuinschroef voor geschikt?

De Wovar tuinschroeven Torx RVS 410 kan worden toegepast bij bijna alle houtsoorten. Niet voor niets wordt deze tuinplaatschroef ook nog spaanplaatschroef, klusschroef of universele schroef genoemd. De vlijmscherpe punt snijdt moeiteloos door plaatmateriaal of houten balken. Voorboren in zachte houtsoorten is hierdoor overbodig. Bij hardhout wordt voorboren aangeraden. Dit kan eenvoudig met onze Wovar hardhout boortjes. Gebruik bij 4 mm dikke tuinschroeven een 3 mm hardhoutboor en bij 5 mm dikke tuinschroeven een 3.5 mm dikke hardhoutboor. De snijpunt zorgt voor een zo min mogelijke belasting van uw elektrische gereedschap. Hierdoor kunnen meer schroeven per accu worden gemonteerd.

Welke kop hebben de wovar tuinschroeven?

De tuinschroeven RVS 410 van Wovar zijn voorzien van een platverzonken kop met aan de onderkant freesribben. Deze freesribben zorgen ervoor dat de kop nog krachtiger in het hout wordt getrokken waardoor de schroef nog beter verzinkt in het hout. Het resultaat hiervan oogt prachtig.

Kenmerken Wovar tuinschroef Torx RVS 410

De roest- en hittebestenidge staalsoort RVS 410 kan worden toegepast in iedere omgeving. Deze speciale RVS-soort zorgt ervoor dat de schroeven net zo sterk zijn als gehard staal. De kans dat de schroeven afbreken is daardoor vrijwel nihil.

Door de TX-drive hebben de tuinplaatschroeven een optimale krachtoverbrenging. De Wovar tuinplaatschroeven zijn verkrijgbaar in de diktes 4.0mm en 5.0mm. De lengtes die daarbij horen zijn 30mm, 40mm, 50mm, 60mm en 70mm.

Bestellen

Wovar levert hoogwaardige kwaliteit voor de scherpste prijs! Profiteer van onze staffelkorting en bestel minimaal 5 dozen tuinschroeven. Zakelijke klanten profiteren van extra voordeel bij Wovar! Meldt u hier aan voor uw persoonlijke kortingscode.