CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8671 reviews
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 69 euro
IJzerwaren en bevestigingsmaterialen groothandel WovarGa terug naar home

Filters

Schroeven Red Cedar

8 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 69 EURO

Schroeven Red Cedar

Zoekt u naar schroeven voor Red Cedar? Wovar specialiseert in alle schroeven en ijzerwaren. Ook voor speciale schroeven voor Red Cedar kunt u bij ons terecht. Red Ceder staat ook welk bekend als WRC en is afkomstig uit Canada. Voor Red Cedar, wat groeit aan de reuzenlevensboom, heeft u speciale schroeven nodig. Dit komt door de looizuren die in dit hout voorkomen. De looizuren zorgen ervoor dat normale gegalvaniseerde of verzinkte schroeven aangetast worden. Dit kan leiden tot schroeven die afbreken, roesten of vlekken achterlaten. Dit laatste ziet u terug in de vorm van zwarte vlekken of kringen in het houtoppervlak. Om afknappende, roestende of vlekkende schroeven te voorkomen, maakt u gebruik van gecoate schroeven. Zo kunt u een stuk langer genieten van uw houtconstructie. 

Voor Red Cedar schroeven kijkt u op onze pagina's met hardhoutschroeven met AR-Coating, tellerkopschroeven gecoat voor red cedar en gecoate vlonderschroeven

Welke schroeven voor Red Cedar?

Voor hardhout zijn normale verzinkte schroeven niet voldoende. Voor hardhout maakt u gebruik van speciaal gecoate schroeven. Deze coating zal de schroef beschermen tegen looizuren. 

Gegalvaniseerde schroeven in Red Cedar

Normale schroeven, ook wel gegalvaniseerde schroeven in Red Cedar of verzinkte schroeven in hardhout zullen niet lang meegaan. Deze schroeven worden aangetast door de looizuren. Ons advies is daarom ook om geen gegalvaniseerde of verzinkte schroeven in looizuurhoudende houtsoorten te gebruiken.

Red Cedar planken

Red Cedar vormt het topsegment van hardhout. Deze plank is een duurzame keuze als het aankomt op hardhout. De planken van Red Cedar zullen lange tijd meegaan en bijna niet rotten. Zorgen om houtrot heeft u bij Red Cedar dus niet. Planken van red Cedar worden gebruikt voor schuttingen, gevelbekleding of een vlonder. Houdt bij dit hout ook rekening met de prijs. Omdat Red Cedar in het topsegment hardhout valt, is de prijs hier ook naar. Red Cedar is een vrij prijzige houtsoort, maar gaat daarmee wel een stuk langer mee dan de goedkope alternatieven. Red Cedarhout is enorm hard en sterk, dus ook geschikt voor toepassing met grotere gewichten. 

Red Cedar schroef

Bij Red cedar maakt u gebruik van een grijs gecoate schroef. Deze kleurt erg mooi bij het hardhout. Red cedar komt voor met een grote kleurvariantie, vooral bij het verse hout. Dit kan licht geelbruin zijn, maar ook rozebuin, zalmkleurig of chocoladebruin. Vaak is red cedarhout dus met een vorm van bruin qua kleur. Red cedar heeft een geringe werking, dus zal weinig krimpen of uitzetten afhankelijk van de weersomstandigheden. Het hout droogt erg snel als het om dunne planken gaat. Dik hout moet langzaam drogen om het hout in de beste conditie te houden. Wanneer u dit hout snel gaat drogen, kan er interne scheurvorming optreden. Dit hout is gemakkelijk te bewerken en heeft in de meeste gevallen een strakke afwerking. Het hout is erg egaal en ziet er daardoor prachtig uit. Red cedar wordt soms ook als goedkopere variant aangeboden. Deze variant staat ook wel bekend als select tight knotty (STK). Dit is een cedar plank met meer knoesten in het houtoppervlak.