CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Schutting beits

10 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Schutting beits

Behandel uw houten schutting met een goede beits om de levensduur te verlengen! Ook geeft u uw schutting de mooiste kleuren met de juiste schutting beits. Bij Wovar bent u niet alleen zeker van A-kwaliteit tuinbeits voor uw houten schutting, ook leveren wij razendsnel bij u thuis. Wij hebben namelijk alle beitsen zelf op voorraad. Kies uit zwart, grijs, boerengroen of een andere kleur. Bestel tevens kwasten, schuurpapier, ontvetter en andere verfbenodigdheden meteen mee.

Liever uw hout in de olie zetten? Zie ons assortiment houtolie

Heeft u een houten schutting in de tuin? Behandel deze dan met een goede beits of een olie. Er zijn twee belangrijke redenen om dit altijd te doen! U hoeft het in ieder geval niet te laten omdat het te moeilijk zou zijn. Iedereen kan het namelijk gewoon zelf doen met een kwast of een roller!

Hout beschermen

Ten eerste is tuinbeits belangrijk omdat het bescherming biedt aan uw schutting. Dankzij pigmenten en vochtregulatie zorgt beits ervoor dat het hout langer mooi blijft en vooral ook langer sterk en bruikbaar blijft. Vocht is namelijk de grootste vijand van al het hout in de tuin. Het trekt tot diep in het hout door en zorgt dan voor schimmel en houtrot van binnenuit. Het resultaat is zacht hout, kapot hout en lelijk hout met groene aanslag. Dankzij een goede schutting beits trekt het water niet meer zo makkelijk in het hout en zorgt het dus ook niet meer zo snel voor problemen.

De pigmenten voorkomen dat het hout lelijke kleuren krijgt. Hout vergrijst namelijk na verloop van tijd. Dit vinden veel mensen lelijk. Door een tuinbeits aan te brengen, brengt u ook pigmenten aan die beschermen tegen de zon en verkleuring.

Beits kleuren

Daarnaast is decoratie natuurlijk ook erg belangrijk. Met een mooie gekleurde tuinbeits geeft u uw schutting een kleur naar keuze. Dit kan een transparante kleur zijn maar ook dekkend. Een blanke beits behoudt de structuur van het hout. Na behandeling blijven de nerven mooi zichtbaar. Bij dekkende beitsen is dit niet het geval. Het is natuurlijk net wat u zelf mooi vindt. Populaire kleuren zijn zwart, groen, traditionele houtkleuren en antraciet. Wie hout in de tuin heeft, wil dit natuurlijk zo mooi mogelijk maken en houden. Dit kan eenvoudig met een goede tuinbeits!

Tips schutting beitsen

Let op, een zwarte schutting steekt mooi af bij groene beplanting, maar kan bij een kleine stadstuin ook verkleinend werken. Een witte schutting in Ibiza style staat fris, maar vergt veel schoonmaakwerk en regelmatig bijwerken. Wilt u het vergrijzen van hout niet afwachten, dan kunt u uw schutting ook grijs beitsen. Zorg bij groen geïmpregneerd hout wel dat deze goed droog en uitgeharst is in de buitenlucht. Wij raden altijd 2-3 zonnige maanden aan en dan pas vuren en grenen groen geïmpregneerd hout overschilderen. Bij Lariks en Douglas dient het hout ook goed uit te harsen, voordat u begint met verven.

Hoeveel lagen beits

Werk tot slot met dunne laagjes. Liever tweemaal een laag verf of beits aanbrengen dan 1 keer een te dikke laag. Voordat u start is het van belang om te zorgen dat uw (onderste) planken goed schoon zijn, iets opschuren helpt vaak voor de hechting en desnoods ontvetten. Gebruik bij schuttingen een grote kwast of bij brede planken een blokkwast. Deze kunt u eenvoudig meebestellen uit het assortiment kwasten, rollers en toebehoren