• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Tochtband aanbrengen 27 okt

Tochtband aanbrengen

TochtbandTochtstripstochtband deurtochtband raamtochtband zelfklevend
Terug naar overzicht

Last van tocht in huis? Een koude tochtstroom brengt de temperatuur in huis omlaag, voelt vervelend aan en u kan er zelfs ziek van worden. Het is dus belangrijk om kieren goed te dichten. In deze blog geven wij u tips over het opsporen van kieren en op welke manier u ze het beste dicht kunt maken. Bij Wovar kunt u namelijk verschillende soorten tochtstrips kopen. Zo kunt u kiezen uit zelfklevende tochtbanden van rubber, welke u rondom kozijnen kunt plaatsen. Daarnaast leveren wij ook harde tochtstrips, welke u aan de onderkant van deuren kunt plaatsen. Met deze producten en de montagetips van Wovar bent u verzekerd van een tochtvrij huis!

Zelfklevende tochtband

Als u merkt dat het tocht in huis moet u eerst de plek zien te vinden waar het vandaan komt. Soms is een kier goed zichtbaar, maar soms ook niet. Weet u niet precies waar de kier zit? Met behulp van een kaars kunt u de kier opsporen. Beweeg de vlam van de kaars langzaam langs het kozijn. Wanneer de vlam beweegt heeft u de plek van de kier gevonden. Hieronder een stappenplan voor het plaatsen van rubberen flexibele tochtstrips. 

  1. Wanneer u weet waar u de tochtband wilt plaatsen is het van belang om te kijken welke tochtband u nodig hebt. Dit hangt af van de grootte van de kier. Elke rubberen tochtband is geschikt voor een bepaalde breedte van een kier. Let dus goed op welke maat tochtband u koopt.
  2. Voordat u aan de slag gaat met plakken, is het belangrijk om het oppervlak van het kozijn van de deur of het raam goed schoon te maken. De zelfklevende tochtband zal dan beter plakken en langer op zijn plek blijven zitten. 
  3. Meet de benodigde lengte van de tochtband op en knip de band op maat. Verwijder het eerste deel van de folie en plak de band op zijn plek. Druk het stevig aan. 
  4. Verwijder de folie steeds verder en druk de band aan langs de gehele lengte van het kozijn. Meestal gebruikt met tochtband rondom het gehele kozijn, maar u kunt natuurlijk ook specifiek 1 zijde van tochtband voorzien. 
  5. Knip eventueel overtollige lengte tochtband nog weg. Check vervolgens of de deur of het raam goed sluit. Als het goed is heeft u nu een tochtvrij kozijn!

Tochtstrips voor deuren

Tochtstrips voor de onderkant van deuren zijn vaak van aluminium gemaakt. Bij Wovar kunt u ook een houten variant bestellen, welke u in een gewenste kleur kunt schilderen. Harde tochtstrips worden vaak met schroeven bevestigd. Per tochtstrip verschilt de precieze manier van bevestiging. Wij raden u daarom aan om de productpagina´s te bekijken voor de manier van bevestiging. U vindt de producten in het assortiment tochtstrips

Een harde tochtstrip is voorzien van een rubberen dichting of van een afdichting met haren. Deze afdichting houdt de tocht tegen. Ook hierbij is het van belang om te kijken hoe groot de kier is. De strips worden verkocht per 100 cm. In alle gevallen kunt u deze zelf op maat zagen met een ijzerzaagje. Zo snijdt u de tochtstrip zelf op de gewenste maat.

Tip! Mochten er nog hele kleine plekken zijn waar tocht doorheen komt dan kunt u dit ook oplossen met kit. Zo hoeft u niet een hele tochtband te vervangen of te plaatsen. In ons assortiment kit vindt u verschillende soorten.

Producten die passen bij deze blog