CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Zelftappers RVSZelftappersSchroeven

Filters

Zelftappers RVS

27 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Zelftappers RVS

Wovar levert RVS zelftappers met een bolle kop, lenskop en platkop. De roestvast stalen zelftappers beschikken over gehard staaldraad. Deze snijden hun eigen draad in bijvoorbeeld stalen plaatmateriaal. Kies uit plaatschroeven rvs met boorpunt of zonder zelfborende punt. Zelftappende schroeven met een boorpunt hoeven niet voorgeboord te worden. Het schroefdraad van onze plaatschroeven loopt door tot onder kop. Dankzij het roestvast staal worden deze zelfborende schroeven ook gebruikt voor het vast schroeven van aluminium profielen

Tip: Gaat u houten planken op metalen frames schroeven om bijvoorbeeld een tuindeur op maat te maken? Zorg dan voor iets ruimer voorboren van het hardhout of zachthout. Zo kan het hout zijn werking kwijt en krijgt u geen problemen met knappende schroeven of bolstaande planken. Verder nooit te lang doordraaien, en werk met nieuwe bitjes zodat de schroefkop niet beschadigd raakt. Koop RVS zelftappende schroeven in onze webwinkel voor snelle levering in 24 uur bij u thuis. Bezorgingen ook op zaterdag. 

Zelftappende schroeven rvs oxideren niet en zijn razend populair bij het vastschroeven van houten planken tegen stalen deurframes. Zelftappers met platkop verzinken mooi in het hout. Bij zelftappende bolkopschroeven blijft de kop op het hout liggen. Ook voor het monteren van aluminium profielen werken zelftappers van RVS ook goed, voor een waterdichte verbinding kies dan onze RVS zelftapschroeven met dop.

De zelfborende schroeven zijn er met Phillips kruiskop aandrijven en met torx indruk. Wij raden torx aan voor extra grip. Voor het monteren van polycarbonaat platen raden wij aan onze speciale rvs zelftappers voor polycarbonaat platen te gebruiken. Deze beschikken namelijk over een nylon ring. Deze zorgt voor een waterdichte montage. De Nylon ring is ook los te bestellen. Deze is alleen geschikt voor 4.8 mm dikke schroeven.

Even opgelet verschil rvs en verzinkt

Let op, RVS zelftappende schroeven voor metaal zijn minder sterk dan verzinkte zelftappers. Wel heeft RVS het voordeel dat deze niet oxideren. Deze schroeven zijn zelfborend, echter is een heel klein puntje voorboren soms handig zodat uw zelftapschroef exact daar het staal in gaat waar u het wenst. 

Zelftappers zonder boorpunt dient u voor te boren met één van onze metaalboren. Bij zelftappers met boorpunt is dit geen noodzaak. De boor dikte die u gebruikt bij zelftappers zonder boorpunt dient altijd dunner te zijn dan de schroef zelf. Zo gebruikt u bij 4.2 mm dikke zelftappers een metaalboor 3.0 mm dik, en bij 4.8 mm dikke zelftappers een 3.5 mm dikke metaalboor. Goed voorboren is belangrijk bij RVS zelftappers. RVS is namelijk zachter als verzinkt staal. Hierdoor is de kans op afbreken bij rvs schroeven groter!

Zelftappende schroeven RVS bestellen

Bestel zelftappers van Wovar met of zonder zelfborende punt. Heeft u een bouw-, klus of hoveniersbedrijf? Maak dan een zakelijk account aan en profiteer van extra voordeel zoals korting!

Zijn RVS zelftappers niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook onze zelftappers verzinkt of zelftappers zwart. Naast zelftappende schroeven koopt u ook spaanplaatschroeven verzinkt met torx aandrijving super voordelig bij ijzerwaren groothandel Wovar!