CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Ayous Olie

4 producten

Ayous Olie

Thermisch gemodificeerd Ayous hout, is een lastige houtsoort om te behandelen. Op deze pagina vindt u producten en olie, specifiek voor het behandelen van Thermo Ayous! De Woca exterior oil is uitermate geschikt en is verkrijgbaar in verschillende tinten. Denk bijvoorbeeld aan antraciet en zwart, maar ook aan roodbruin en hazelnoot.

Heeft u een andere soort hout? Bekijk het assortiment houtolie voor al onze soorten olie. Daar vindt u onder andere Douglas olie, Teak olie, maar ook bamboe olie

Ayous hout ziet er natuurlijk prachtig uit. Met name de kleur en de nerf van het hout vinden veel mensen heel erg mooi. Ayous wordt over het algemeen thermisch gemodificeerd verkocht. Dit betekent dat het al behandeld is met een stoombehandeling. Dit zorgt ervoor dat het hout veel duurzamer is! Helaas betekent dit niet, dat het hout ook mooi blijft van kleur. Daarvoor dient u toch echt te behandelen. Gelukkig kan dat met de juiste producten! Op deze pagina vindt u oliën voor het behandelen van Ayous hout.

Ayous olie

Ayous olie gebruikt u met name om de kleur te behandelen. Wanneer uw hout in de zon komt, zal het langzaamaan vergrijzen. Soms kan dat ook heel snel gaan en is het hout na enkele maanden al ontzettend grijs. Wanneer u de originele, bruine kleur wilt behouden, is het belangrijk om een olie met pigment te gebruiken. De pigmenten voorkomen namelijk dat het hout wordt aangetast. Voor een natuurlijke uitstraling, kiest u een olie die qua kleur zo dicht mogelijk bij het origineel ligt. Zorg ervoor dat u de juiste kwast of roller gebruikt voor het aanbrengen.

Ayous hout behandelen

Ayous is een lastige houtsoort om te behandelen. Dit komt omdat het normaal gesproken thermisch gemodificeerd is. Bij thermohout is het hout behandeld met stoom. Echter maakt dit het hout lastiger om te behandelen vanwege afvalstoffen die in het hout komen te zitten. Het is wel mogelijk om Ayous te behandelen met bijvoorbeeld een beits, maar dan is het wel van belang dat u het hout eerst volledig uit laat zweten. Dit kan ruim 3 maanden duren. Daarnaast is het altijd belangrijk om een beits te gebruiken waarvan expliciet wordt genoemd dat deze geschikt is voor thermohout. Dat zijn er helaas niet zoveel. Voor de meest natuurlijke uitstraling, beste hechting en het voorkomen van vlekken adviseren wij altijd het gebruik van een goede Ayous olie, zoals die van Woca.

Houtolie naturel

Wij adviseren voor een neutrale behandeling altijd Woca exterior oil in de kleuren Teak of Naturel. Het hout wordt dan wel iets donkerder, maar oogt nog steeds zeer natuurlijk. Daarnaast wordt de kleur langzaam lichter en na ongeveer 2-3 jaren brengt u een nieuw laagje aan om de kleur weer op peil te houden. Wilt u uw Ayous hout een andere kleur geven? Bijvoorbeeld een tint donkerder, zwart of bijvoorbeeld antraciet? Dat kan natuurlijk ook! De Woca olie is namelijk in verschillende kleuren te gebruiken op Ayous! De olie is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren. Zo is er voor ieder wat wils!