CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Buiten schilderen - Waar je rekening mee moet houden 06 nov

Buiten schilderen - Waar je rekening mee moet houden

Terug naar overzicht

Buiten schilderen

U heeft ongetwijfeld houtwerk aan of rond uw huis. Dit houtwerk ziet er pas op-en-top uit als deze goed is geschilderd. Het schilderen van hout geeft het hout namelijk een mooie kleur, in de meeste gevallen tenminste. Er bestaan namelijk ook transparante verven voor uw hout. Maar waarom zou iemand een kleurloze verf kiezen? Simpel: schilderen doet u niet alleen om uw hout een nieuwe kleur te geven, maar ook juist om uw hout sterker te maken. Hout is namelijk een natuurlijk product. Dit zorgt er voor dat wind, zon en regen invloed hebben op het hout. De zon zorgt bijvoorbeeld voor verkleuring. Regen is nog een veel grotere vijand. Nattigheid kan namelijk zorgen voor rot, schimmel en algen. Hierdoor wordt uw hout lelijk en gaat het zelfs kapot. Schilderen is dus heel belangrijk!

Olie of beits

U begint met het kiezen van een product. In grote lijnen kunt u kiezen uit drie verschillende opties. Olie, tuinbeits en lakverf. Dit is in de volgorde van zwak tot sterk. Echter heeft olie het voordeel dat de originele kleur en structuur maximaal bewaard blijven. Beits is een middenweg en bestaat zowel in dekkende als in transparante kleuren. Een lakverf is het aller sterkste, echter gaat de structuur en de kleur van het hout dan wel verloren.

Tips voor beitsen

Bij het schilderen moet u rekening houden met een aantal dingen. Ten eerste is het weer erg belangrijk. Schilderen buiten kan alleen als het droog is. Anders wordt de verf niet goed opgenomen door het hout en hecht het slecht. Ook de temperatuur is van belang. Zo raden wij het af om te verven, beitsen of oliën bij een temperatuur onder de 10 graden. Temperaturen boven de 24 graden raden wij ook ten zeerste af. Bij deze temperaturen drogen de producten te snel. Voor de ideale temperatuur voor een bepaald product moeten wij u verwijzen naar de verpakking of productinformatie op onze website. Zorg dat u bij de aankoop van uw verf, beits of olie de juiste spullen in huis heeft. Zo kunt u direct aan de slag bij geschikt weer.

Beits benodigdheden

Dit zijn de belangrijkste benodigdheden:

  1. Een kwast en/of verfroller
  2. Roerstaaf 
  3. Eventuele verfbak
  4. Eventueel schuurpapier
  5. Verfhandschoenen

In sommige specifieke gevallen is het ook nog handig om schilderstape en ander afdekmateriaal te hebben. 

Hoeveel beits nodig

Het verschilt per product enorm hoeveel vierkante meters u kunt bewerken. Ook de ondergrond heeft hier een invloed op. Lees voor de aankoop goed in de productomschrijving hoeveel vierkante meter u kunt bewerken per liter. Houd er dan ook rekening mee dat deze adviezen meestal gebaseerd zijn op het aanbrengen van 1 laag. In de praktijk behoeven veel projecten meerdere keren aanbrengen. Lees hier altijd goed over in!

Beits grondverf

Olie en de meeste beitsen hebben geen grondverf nodig. Echter hebben de meeste lakverven en enkele beitsen dit wel nodig. Dit maakt de klus vaak meer werk en duurder. Lees dus altijd goed de informatie over een product en check altijd of u een grondverf nodig heeft. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan of een slecht resultaat.

Producten die passen bij deze blog