CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
plaatmateriaal 03 feb

Plaatmateriaal afwerken met randsealer

Terug naar overzicht

Wanneer u plaatmateriaal gebruikt binnen of buitenhuis, is het van belang om rekening te houden met de behandeling van het materiaal. Hier houden veel mensen namelijk nog te weinig rekening mee. Toch is het cruciaal voor de levensduur er van. U kunt gemakkelijk uw hout beschermen tegen houtrot en bijvoorbeeld schimmel door te behandelen met de juiste producten. 

Randsealer

Het belangrijkste is het behandelen van de randen. Dit zijn namelijk de zwakke punten van plaatmateriaal. Via de randen trekt vocht naar binnen. Dit gebeurt buiten natuurlijk meer dan binnen, maar ook binnenshuis door de luchtvochtigheid e.d. komt dit voor. Vervolgens zorgt de naar binnen getrokken vocht voor problemen als houtrot en schimmel. Dat kan ten koste gaan van het hout. Door dit te voorkomen verlengt u de levensduur van uw plaatmateriaal aanzienlijk.

Het is dus belangrijk om de randen af te werken met een product dat de boel afsluit van vocht. Een randsealer is makkelijk aan te brengen op relatief dunne randen, droogt snel en zorgt voor afdichting tegen vocht. De randsealer is verkrijgbaar in kleurloos transparant en in het wit. In beide gevallen is het makkelijk overschilderbaar. 

Kopse sealer

Naast randsealer, heeft Wovar ook een kopse sealer. Dit is vergelijkbaar met een randsealer. Echter is dit meer bedoeld voor kopse kanten van palen en planken. Bij palen en planken is de kopse kant namelijk het zwakke punt. Kopse sealer beschermt ook hier tegen vocht dat anders in het hout zou trekken en voor problemen zou zorgen. Met name bij gezaagde delen is het belangrijk dat u deze afdicht.