CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Slagpluggen vs nylon plug met schroef 10 jan

Slagpluggen vs nylon plug met schroef

Terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen een slagplug en een nylon plug gecombineerd met een schroef? Welke van de twee varianten moet ik kiezen voor mijn klusproject? Het antwoord op deze vraag leggen we je uit in deze blog! Wat zijn de voordelen van slagpluggen? Je hebt ook kozijnpluggen, is dat dan hetzelde?

Slagpluggen of nylon plug met schroeven kiezen

Over het algemeslagplug monterenen kies je voor het monteren van houten regelwerk voor slagpluggen. Het voordeel van slagpluggen is dat je deze razendsnel monteert. Je boort namelijk een gat door de houten regel en in het steen. Vervolgens sla je de slagplug in het gat met een hamer en klaar is kees.

Bij nylon pluggen met schroeven gaat het net iets  anders. Je dient eerst beide producten al apart te  bestellen. Je begint met het boren van een gat in de  muur. Daar stop je de nylon plug in. Vervolgens dien  je de schroef die door het hout gaat voor te boren. Vervolgens schroef je de schroef met een  boormachine in de plug. Deze variant is voor het monteren van houten balken of panlatten minder  efficiënt dan slagpluggen. daarom raden wij altijd aan houten regels met slagpluggen te monteren. Dit gaat veel sneller en is super stevig.

Wanneer kies ik dan wel voor nylon pluggen met een schroef?

slagpluggenAls je iets wilt ophangen aan een stenen muur worden vaak nylon pluggen in combinatie met een schroef gebruikt. Welke plug bij welke schroef hoort kan je vinden in onze blog over welke plug bij welke schroeven. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een schilderij of kapstok. Ook worden plankdragers met schroeven en pluggen aan een stenen muur bevestigd.

Dus bij het ophangen van materialen gebruik je vaak een plug gecombineerd met een schroef. Ook is het vaak niet mogelijk om slagpluggen hiervoor te gebruiken. Een slagplug sla je namelijk door het te bevestigen materiaal heen. Dat kan bijvoorbeeld bij een schilderij of kapstok vaak niet.

Is een kozijnplug en slagplug hetzelfde?

Zeer plat gezegd is een kozijnplug hetzelfde als een slagplug. Je monteert beide pluggen namelijk op dezelfde manier en gebruikt ze beide voor het monteren van houten balken aan een stenen muur. Echter maken wij bij wovar onderscheid tussen de sterkte en draagkracht van beide pluggen.

Een slagplug adviseren wij wanneer er dunner regelwerk of panlatten aan een stenen muur gemonteerd dient te worden. Denk aan een schutting verankeren aan een stenen muur. Of het snel monteren van hout op beton. Kozijnpluggen zijn gemaakt om hardhouten deurkozijnen in woningen te verankeren. Ook worden kozijnpluggen gebruikt om de draagbalk van een overkapping aan een muur te bevestigen. Deze hebben namelijk een extreme draagkracht en zorgen voor een optimale verankering.

Producten die passen bij deze blog