CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Wat is een pergola? - Een functionele en decoratieve toevoeging aan uw tuin! 31 jan

Wat is een pergola? - Een functionele en decoratieve toevoeging aan uw tuin!

Pergola
Terug naar overzicht

Een pergola is een constructie die een terrasoverkappingen vormt. Het is gemaakt van palen of zuilen die worden gekoppeld met horizontale balken. Een pergola is decoratief én functioneel. Zo helpt het bij het creëren van een afgescheiden buitenruimte, die u kunt gebruiken als een terras waar u kunt zitten en ontspannen in de buitenlucht. Veel mensen gebruiken pergola's als een plek om te dineren, te loungen of te genieten in de tuin. Wanneer u behoefte heeft aan schaduw kunt een pergola voorzien van schaduw door middel van een schaduwdoek. Daarnaast kan het bescherming bieden tegen de verschillende weersomstandigheden. 

Pergola tuin

Het maken van een pergola is relatief eenvoudig. Hiervoor gebruikt u palen en balken die allemaal dezelfde dikte hebben. Deze verbindt u aan elkaar met behulp van pergola verbindingsstukken. Wovar heeft deze in verschillende kleuren en maten, zodat u helemaal op maat en naar wens een pergola kan maken. Het voordeel van een pergola is dat het niet een hele grote constructie is, waardoor u het zelf kunt bouwen, zonder dat er een vergunning aangevraagd hoeft te worden. 

Pergola begroeid

Een mooie manier om een pergola decoratief te maken is om de pergola te beplanten met klimplanten. Dit zorgt voor een groene en natuurlijk uitstraling. Als u niet zo van de natuurlijke look houdt, kunt u ook kiezen om verlichting toe te voegen aan een pergola. Denk hierbij aan lampen of LED-strips, waarmee u 's avonds uw buitenplaats kunt verlichten en een gezellige sfeer kunt creëren. 

Producten die passen bij deze blog