CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Welke schroeven kiezen voor potdekselplanken monteren? 01 feb

Welke schroeven kiezen voor potdekselplanken monteren?

Terug naar overzicht

In deze blog vertellen wij u hoe en waarmee u het beste potdekselplanken kunt monteren. Met potdekselplanken maakt u namelijk prachtige wanden voor bijvoorbeeld een overkapping of een dichte schutting. Doordat het hout als het ware over elkaar heen wordt gestapeld, ziet het er niet alleen mooi uit, maar zorgt het ook voor een goede afvoer van regenwater. Dit komt de levensduur van het hout ten goede.

Potdekselplanken worden ook wel Zweeds rabat genoemd en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Met de schroeven van Wovar bent u verzekerd van een gemakkelijke en perfecte bevestiging. Daarnaast ziet het er ook nog eens strak en netjes uit, doordat u zelf een bijpassende kleur schroef kunt kiezen. We leggen u uit welke schroeven voor potdekselplanken u het beste kunt gebruiken. 

Welke schroef gebruiken?

De bevestiging van Zweeds rabat kan snel en betrouwbaar met de schroeven van Wovar. Voor de bevestiging van potdekselplanken is het slim om RVS schroeven te gebruiken. Zo weet u zeker dat de planken, ook onder invloed van regen en vorst, verzekerd blijven van een goede bevestiging. Daarnaast zijn schroeven met snijpunt aan te raden, deze splijten het hout niet en zijn direct in het hout te boren. Voorboren is dus niet nodig. Bij hardhout raden wij wel altijd aan om even voor te boren. U kunt hiervoor onze eigen hardhoutboor 3 mm dik gebruiken. Deze vindt u onder ons complete aanbod hardhoutboren

Schroeven voor Zwart Zweeds rabat

Zwart is dé trend! Zwarte potdekselplanken steken bijvoorbeeld heel mooi af als achtergrond bij groene beplanting, zie foto. Bij deze trend horen natuurlijk ook bijpassende schroeven. Bij Wovar kunt u daarom RVS tuinschroeven met zwarte kop bestellen. Deze worden ook wel potdekselschroeven of zwarte gevelschroeven genoemd. Montage van zwarte naaldhoutplanken kan ook eenvoudig met de zwart verzinkte schroeven van Wovar. Ook deze zijn voorzien van een snijpunt en coating, welke tegen roest beschermt. Na de coating is op de kop van de schroef een zwarte toplaag aangebracht, welke zeer slijtvast is en zorgt voor een prachtige zwarte glans. Ook deze zwarte schroeven gaan dus jaren mee en kunt u vinden in ons assortiment tuinschroeven zwart.  

 Zwarte potdekselplanken

Heeft u toch liever geen zwarte schroeven? U kunt bij Wovar natuurlijk ook gewone tuinschroeven RVS kopen. Ook deze schroeven zijn voorzien van een snijpunt en hebben een grijze kleur. 

De schroeven van Wovar beschikken over een Torx indruk. De schroeven draait u dus moeiteloos aan in het hout, zonder dat uw schroefmachine slipt. Om schade te voorkomen raden wij aan om passende torx bits te gebruiken, deze bestelt u gemakkelijk mee.

Hoe potdekselplanken monteren?

Het monteren van potdekselplanken kan eenvoudig en snel met de schroeven van Wovar. Let er daarbij wel op dat u ongeveer 2 mm tussenruimte overhoudt tussen de planken. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een stukje metaal gebruiken. De tussenruimte zorgt ervoor dat de planken door vocht en temperatuurverschillen niet scheuren of bol komen te staan bij de werking van het het hout. De mooie vlakke kop van de potdekselschroef zorgt ervoor dat deze mooi wegvalt in het hout. Zo bent u zeker van een verzorgde afwerking. 

Potdekselschroeven kopen

Koop uw potdekselschroeven nu voor de laagste prijs bij Wovar. Profiteer daarnaast van een aantrekkelijke staffelkorting bij aanschaf van 5 of 10 dozen! Heeft u een klus- bouwbedrijf of hoveniersbedrijf? Meld u dan aan met een zakelijk account en profiteer van nog meer voordelen, waaronder extra kortingen en inzage in uw bestelgeschiedenis. 

Bent u op zoek naar andere schroeven voor uw schutting of wand? Neem dan een kijkje in ons gehele assortiment tuinschroeven.  

Producten die passen bij deze blog