CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Raveeldragers 26 jul

Welk draagvermogen hebben raveeldragers?

Draagvermogen
Terug naar overzicht

Raveeldragers zijn super handig om snel liggers te monteren voor bijvoorbeeld een overkapping of zolder. Een stevige constructie is hierbij erg belangrijk. Maar hoe sterk zijn de raveeldragers van Wovar eigenlijk? Wat is het draagvermogen? In deze blog vertellen we alles over het draagvermogen van de raveeldragers van Wovar!

Welk draagvermogen hebben raveeldragers van Wovar?

Het draagvermogen van raveeldragers is ontzettend belangrijk. Iedere raveeldrager heeft een ander draagvermogen. Aan de hand daarvan kan je bepalen welke raveeldrager je gaat gebruiken voor je klusproject. Ook is de montage manier belangrijk voor het draagvermogen. Je kan raveeldragers namelijk met schroeven verankeren, maar ook met nagels. In deze blog nemen we de populaire raveeldrager voor 5 x 15 cm balken als voorbeeld.

De verschillende richtingen van het draagvermogen

Het draagvermogen van een raveeldragers wordt onderverdeeld in drie richtingen. De draagkracht naar beneden (DR) de draagkracht van de muur af (T) en de zijwaartse draagkracht (DW). Ter verduidelijking hebben we op de afbeelding hiernaast de draagrichtingen weergegeven. Per raveeldrager verschilt ook het aantal schroefgaten. Dit heeft ook betrekking op het draagvermogen. Ook deze informatie geven we duidelijk per raveeldrager op de productpagina's! 

De draagkracht van raveeldragers 5 × 15 cm

Het draagvermogen is getest met in totaal 28 verzinkte schroeven 5 × 35 mm. Het wordt aangeraden minimaal schroeven van 4.0 mm dik te gebruiken. Het draagvermogen voor bevestiging met nagels is getest met 4x40 mm nagels met schroefdraad 28 stuks.

Bevestiging  met Nagels  met Schroeven
DR 1062 KG 3633 KG
DW 1468 KG 3603 KG
T 130 KG 2682 KG

Het draagvermogen weergegeven in de tabel geldt voor T-verbindingen hout naar hout. Voor bevestiging met schroeven wordt aangeraden minimaal schroeven van 4.0 mm dik te gebruiken*

Op deze manier hebben wij de draagkracht bij iedere raveeldrager weergegeven. Super handig toch? 

Raveeldragers vs balkdragers

Wist je dat raveeldragers een CE keurmerk hebben en daardoor zijn getest op draagvermogen? Hierdoor kunnen we wel vertellen wat het draagvermogen is van raveeldragers. Balkdragers daarentegen beschikken niet over een CE-keurmerk. Hierdoor is de maximale draagkracht van balkdragers ook niet bekend. Lees het verschil tussen raveeldragers en balkdragers op onze andere blog!

Producten die passen bij deze blog