CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Besteld voor 20:00, morgen in huis
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Schutting met betonpalen maken 12 aug

Schutting met betonpalen maken

Terug naar overzicht

Wilt u een schutting maken, maar deze net even anders maken dat de rest in uw straat? In deze blog vertellen wij hoe u een schutting maken kunt met behulp van betonpalen. Een schutting van betonpalen heeft enkele voordelen ten opzichte van een schutting die volledig van hout is. Een betonpalen schutting ziet er anders uit, is in sommige gevallen steviger en is enorm snel te bouwen. Wij nemen u mee in het proces van een schutting met betonpalen maken en vertellen u wat de benodigdheden voor deze klus zijn!

Benodigdheden

Om een schutting van betonpalen te maken, heeft u natuurlijk het een en ander nodig. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij deze benodigdheden even op een rijtje gezet voor u! De hoeveelheid van ieder materiaal is natuurlijk afhankelijk van het formaat dat uw schutting moet worden. Een grotere schutting vergt vanzelfsprekend meer materialen dan een kleine en simpele schutting. 

Materialen kant- en klare schuttingpanelen:

 • Snelcement beton
 • Betonpalen
 • Grondboor
 • Bevestigingsmaterialen of bevestigingsset
 • Betonpaal schermen

Materialen zelfbouw schutting betonpalen:

 • Snelcement beton
 • Betonpalen
 • Grondboor (tuingereedschap)
 • Betonpaal bevestigingsset voor palen (ook wel: hoekverbinders)
 • Zelfgemaakte schutting schermen (m.b.v. tuinschroeven. Planken horizontaal monteren met boven, onder en in het midden latjes om de planken aan vast te schroeven)

Schutting maken

Als eerste moet u bepalen waar de schutting komt. Hierop kunt u de materialen die u inkoopt afstemmen. Met de juiste plaats bepaald, graaft u een geul waar u de schutting plaatsen wilt. Wanneer u een schutting maakt met behulp van onderplaten of betonblokken, graaft u eerst een geul uit. Hierbij is het handig deze wat verder uit te graven en hier zand te storten. Wanneer u werkt met losse stapelblokken, is een goede steenlijm essentieel.

Vervolgens bepaalt u de grootte van uw schutting tuinschermen. Deze schuttingpanelen komen telkens tussen twee schutting betonpalen in. De grootte van het tuinscherm is dan de tussenruimte tussen iedere betonpaal. De plaats waar deze palen komen markeert u, waarna u met een grondboor in de grond een gat maakt. Zorg ervoor dat u de betonpalen voldoende diep in de grond plaatst. Hierbij is een diepte van 1 meter zeker aan te raden. Afhankelijk van uw paal kan dit natuurlijk altijd dieper, zodat u de gewenste hoogte van uw schutting bereikt. De gaten die u met de grondboor maakt, kunt u eventueel verder uitgraven met een schop. Een breder gat zorgt er namelijk voor dat uw anker steviger wordt, maar ook dat u fouten beter kunt corrigeren, waardoor de paal mooi recht komt te staan.

Schuttingpalen plaatsen

Met uw paalgaten in de grond, kunt u de schuttingpalen plaatsen. Voor een extra stevige basis, kunt u snelcement in het gat storten, waarna u de paal in het natte cement plaatst. Zo maakt u een sterk anker voor de betonpalen, waardoor uw schutting muurvast staat. Bij het plaatsen van de schuttingpalen kan een waterpas goed van pas komen, zodat uw paal loodrecht op de grond komt. Rondom de paal kunt u het gat opvullen met wat extra snelcement of zand. 
Tip! Giet het water voor het cement via de betonpaal in het gat. Zo spoelt u het cement meteen van de paal af. 

Schuttingpanelen 

Om een schutting te maken, zeker een schutting met betonpalen maken, is het een gemakkelijke keuze om schuttingpanelen te gebruiken. Deze tuinschermen zijn kant- en klare schuttingdelen die u tussen de (beton)palen monteert. Hierdoor maakt u gebruik van hoekverbinders om de schutting aan de palen te schroeven. Dit zijn haakse hoekjes waar u eerst een deel aan de betonpaal vastmaakt, waarna u het plaatwerk aan de binnenkant tegen de schuttingpanelen vastschroeft. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij diverse betonpaal bevestigingssets voor palen samengesteld. Hierin zitten vier schuttinghoekjes, 2 bouten om de schuttinghoekjes aan de betonpaal te monteren en een aantal schroeven om de hoekjes aan uw schuttingpaneel vast te schroeven. Mochten uw betonpalen nog geen gaten hebben, gebruikt u betonboren om uw palen van gaten te voorzien. Voor de hoeken neemt u schuttinghoekjes samen met nylon pluggen. De plug vormt een stevig verankeringspunt voor de schroef waarmee het schuttinghoekje aan de paal geschroefd wordt. Wanneer u bijvoorbeeld tuinschroeven verzinkt in de plug draait, zal deze uitzetten en zich vastklemmen in het boorgat. 

Producten die passen bij deze blog