CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
waarom-terras-behandelen-voorjaar 02 dec

Waarom in het voorjaar je terras behandelen?

Terug naar overzicht

Wanneer u een houten vlonder in de tuin plaatst, dan heeft deze natuurlijk een prachtige uitstraling. Hout is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten. Wanneer het hout net is geplaatst heeft het doorgaans de meest natuurlijke, en mooiste kleur. Veel mensen willen dan ook deze frisse kleur behouden. Helaas is dat niet altijd even makkelijk. 

Waarom uw terras behandelen?

Die mooie, originele kleur van het hout verdwijnt helaas na verloop van tijd en dit kan hard gaan. Waarom? Hout vergrijst door het branden van de zon. Het hout kan hier niet goed tegen en daardoor gaat het verkleuren én wordt het grijs. Zie het als de menselijke huid, de verbrand door de zon. Hoe voorkomt u deze vergrijzing? Heel simpel: met een goede olie. De meeste vlonders worden gemaakt van hardhout zoals bankirai, Teak, Ipé, Azobé enzovoort. Voor deze houtsoorten bestaat er speciale hardhout olie. De olie brengt bescherming aan tegen vocht én tegen verkleuring. De vergrijzing wordt tegen gehouden door pigmenten in de olie. Hierdoor blijft het hout mooi van kleur! Wanneer u zachthouten vlonders wilt behandelen, gebruikt u net weer een andere olie. Verderop in de tekst leggen wij uit welke olie voor u het beste is.

Naast verkleuring, kan hout ook achteruit gaan door vocht. Dankzij regenwater kan het hout gaan rotten, schimmelen en ontstaan er vlekken op het hout. Ook dit kan voorkomen worden met een olie. Een goede hardhout olie of zachthout olie voorkomt namelijk dat vocht in het hout trekt. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw terras aanzienlijk!

To show how to create blog post

Terras behandelen in het voorjaar

Het voorjaar is een perfect moment voor het behandelen van uw terras en vlonder. Waarom? Dat leggen we graag voor u uit. Hieronder de grootste voordelen op een rijtje van oliën in het voorjaar! Bij Wovar hebben we 3 hele goede redenen om juist nu te bestellen en in het voorjaar uw terras te onderhouden.

1. Op tijd voor de zonnige maanden in uw tuin

Zoals uitgelegd, heeft u terras het meeste met verkleuring te maken door de zon. De zon is zoals u weet op zijn sterkste in de lente en in de zomer. Door vroeg in het voorjaar te behandelen, biedt u bescherming in de maanden waarop uw hout deze het hardste nodig heeft! Daarnaast bent u in de zomer natuurlijk veel buiten te vinden. Dan is het wel zo prettig dat alles er ook top uit ziet! Niet voor niets kiezen mensen er daarom voor om zo vroeg mogelijk in het voorjaar te beginnen met het onderhouden van hun terras.

2. De juiste weersomstandigheden

Daarnaast vindt u in het voorjaar goede temperaturen en weersomstandigheden voor het behandelen van uw vlonder. Voor het oliën is het belangrijk dat het 24 uren droog blijft. Daarnaast is het van belang dat het niet te koud of te warm is. De ideale temperatuur ligt ergens tussen de 12 en de 22 graden. Bij deze temperaturen en een niet te hoge luchtvochtigheid, droogt de olie op zijn best en wordt het resultaat het mooiste. Ligt de temperatuur lager? Dan kan het zijn dat de droging te lang duurt. Check bij twijfel bij het product dat u kiest, de benodigde temperatuur. Dit kan enorm verschillen. 

3. Regelmaat

Daarnaast is het gewoon het allerbeste om regelmatig het terras een nieuw laagje olie te geven. Dit is relatief gemakkelijk om te doen. Door het op tijd te doen, bent u de vergrijzing voor. Hierdoor hoeft u bij toekomstige behandelingen niet eerst te schuren om het geheel weer op kleur te brengen. In de onderstaande video ziet u hoe dit werkt als u wel moet schuren, dit is zo als u ziet vrij veel werk. In de video gebruiken we een oude olie in de kleur bankirai, deze is duidelijk anders dan onze huidige hardhout oliën. Over het algemeen geldt: hoe donkerder de olie, des te langer deze meegaat. De naturel varianten gaan meestal een jaar mee terwijl bankirai wel 2 jaar mee kan gaan en sommige kleuren van de Woca olie wel 3+ jaar zonder dat er onderhoud nodig is.

Producten die passen bij deze blog