CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
zachthout-uitstraling-luxe-hardhout 24 mei

Zachthout de uitstraling en bescherming geven van luxe hardhout?

Terug naar overzicht

Er zijn verschillende redenen om voor zachthout te kiezen en zo zijn er ook veel redenen om juist voor hardhout te kiezen. Beide houtsoorten hebben zo hun voor en nadelen. Wij laten u graag zien hoe u gemakkelijk een hardhouten uitstraling kunt geven aan uw Lariks of bijvoorbeeld douglas hout. Daarnaast zorgt deze behandeling ook gelijk voor extra bescherming waardoor het hout langer mee gaat! Een echte win-winsituatie. Vindt u de hardhouten kleuren nou niet mooi? Dan is er ook nog keuze uit allerlei andere kleuren, maar liefst 16 stuks!

Waarom kiezen voor zachthout?

Zachthout heeft over het algemeen lichte kleuren. Veel mensen vinden dit mooi en andere mensen houden juist meer van de wat donkerdere kleuren. Een groot voordeel van zachthout ten opzichte van hardhout is de prijs. Zachthout komt veelal uit Europa en groeit sneller. Dit maakt het een stuk betaalbaarder dan tropisch hardhout. Daarnaast is het over het algemeen beter voor onze planeet om te kiezen voor zachthout. Omdat dit hout sneller groeit en minder ver verscheept hoeft te worden. Toch vinden veel mensen de luxe uitstraling van teak, bankirai of Ipe mooier. Een ander nadeel van zachthout is, dat het doorgaans minder bestand is tegen houtrot en schimmel. Toch zijn beide nadelen makkelijk te tackelen, namelijk met Woca olie!

To show how to create blog post

Waarom kiezen voor Woca olie? 

Woca olie is de perfecte keuze voor het behandelen van uw Lariks, douglas of ander zachthout, zeker wanneer u het hout een luxe hardhout uitstraling wilt geven. De populairste kleuren zijn dan bankirai en Teak. Dit zijn namelijk 2 echte hardhout kleuren! U geeft dus met de olie, uw goedkoper en milieuvriendelijkere hout, de uitstraling van het luxe, tropische hardhout! Naast een mooie kleur, zorgt de Woca exterior oil ook echt voor meer bescherming. Hierdoor voorkomt u houtrot, schimmel, algen, vlekken en verkleuring! De duurzaamheid wordt er dus echt aanzienlijk mee verhoogd. Op de onderstaande foto ziet u een mooi voorbeeld van Grenen hout dat is behandeld met Woca exterior oil in de kleur bankirai.

Zachthout behandelen

Het behandelen van uw zachthouten vlonder, schutting of bijvoorbeeld gevel is ontzettend gemakkelijk. Zorg eerst dat het hout goed schoon is en vrij van vet en stof. Gebruik hiervoor eventueel de houtreiniger van Woca. Wanneer het hout schoon en volledig droog is kunt u gemakkelijk de olie aanbrengen met een kwast, roller of speciale applicator. Handige tip: wrijf de olie binnen 5 minuten in met een pluisvrij doek voor het beste resultaat. Laat het geheel vervolgens 24 uren drogen. De dag daarna kunt u nog gaan voor een 2e laag. Dit adviseren wij wel, om de maximale bescherming te kunnen garanderen, brengt u altijd minstens 2 laagjes aan. In de onderstaande video ziet u duidelijk hoe gemakkelijk dit werkt. In de video zijn we gegaan voor de kleur teak, maar dit had dus ook prima een andere kleur kunnen zijn!

Hout onderhouden

Bij de woca olie is het wel belangrijk dat u het goed onderhoud. Gemiddeld is er om de 2 of 3 jaren een nieuw laagje nodig. Bij een vlonder is dit naar anderhalf jaar ongeveer het beste om alweer te doen. Het onderhouden is heel simpel door het aanbrengen van 1 nieuw laagje. Zo blijft de kleur mooi op pijl en houdt u het hout lang mooi! Hoe snel de kleur verminderd is vooral afhankelijk van de zon. 

Kleuren olie

Zoals gezegd zijn er duidelijk 2 favoriete kleuren als u echt wilt gaan voor een hardhouten uitstraling. Deze kleuren zijn Teak en Bankirai. Om u een beeld te geven van hoe dit er uit komt te zien, hebben we een duidelijk voorbeeld gemaakt van vuren hout behandeld met beide kleuren. Andere kleuren met de uitstraling van hardhout zijn bijvoorbeeld merbau, roodbruin en eventueel hazelnoot. Uiteraard zijn er nog veel meer kleuren te verkrijgen, óók kleuren die niet per se een hardhout uitstraling geven, maar wel ontzettend mooi zijn! Denk aan zwart, lariks, roodbruin, olijfgroen, grijstinten en nog veel meer! 

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog