CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
plank-bevestigen-holle-muur 18 nov

Hoe bevestig ik een plank aan een holle muur?

Terug naar overzicht

Wilt u graag een plank bevestigen aan een holle muur? In deze blog vertellen we u alles over het bevestigen van een plank aan een holle muur. 

Hoe bevestig ik een plank aan een holle muur?

Een plank aan een holle muur bevestigen is gemakkelijk als u hiervoor de juiste pluggen heeft. De pluggen die u nodig heeft zijn, zijn hollewandpluggen. Met deze pluggen is het mogelijk een voorwerp te bevestigen aan een holle wand, doordat de plug aan de achterkant uitzet en zich tegen de wand aanklemt wanneer u een schroef hierin plaatst. Bij het bevestigen van een plank is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de dragers op precies dezelfde hoogte worden vastgezet. Hiervoor is het gebruik van een waterpas zeer aan te raden. 

Waar moet ik op letten bij het bevestigen van een plank aan een holle muur?

Voor het boren van een gat in de muur, maakt u gebruik van een hardhout- of metaalboor. Zorg ervoor dat de dikte van de boor die u gebruikt gelijk is aan de dikte van de hollewandplug. Bij het boren met een boormachine is het belangrijk dat u niet teveel druk op de boor zet. Want als de boor door de holle wand heen is, schiet hij snel door de holle ruimte, doordat de boor geen weerstand meer heeft in de holle muur. Hierdoor zou u met de boormachine schade kunnen veroorzaken aan de andere kant van de wand.

Na het boren van het gat maakt u het boorgat stofvrij met een stofzuiger. Vervolgens steekt u de plug in de muur, dit kan op dezelfde manier als bij een standaard plug. Omdat een hollewandplug er niet makkelijk helemaal ingaat, is het aan te raden het laatste stukje van de plug voorzichtig met een hamer in de muur te slaan.

Schroef in hollewandplug plaatsen

Nu u de pluggen in de muur heeft zitten is het mogelijk schroeven door de hollewandplug heen te plaatsen. Pak de gewenste plankdrager en plaats de schroeven door de plankdrager in de hollewandplug. Het is belangrijk deze stevig aan te draaien. Als je dit namelijk niet doet komt de schroef maar voor een gedeelte in de plug, waardoor de plug niet naar de muur zal vervormen en dat ga je merken in de stabiliteit van de plank. Nu hoef je alleen nog maar de plank op de dragers te leggen of de plank in de drager te schuiven. 

Producten die passen bij deze blog