CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Steigerbuis Kapstok - Hoe maak je meubels van steigerbuis 29 jul

Steigerbuis Kapstok - Hoe maak je meubels van steigerbuis

Terug naar overzicht

De afgelopen jaren zijn woontrends erg gefocust op industrieel interieur, maar ook exterieur. Meubels die u in uw woonkamer of hal heeft staan kunt u gemakkelijk zelf maken. Ook als het aankomt op uw tuinset zijn er veel mogelijkheden met steigerbuis. Een picknick bank bijvoorbeeld, is erg makkelijk te maken van steigerbuis. Dit is niet alleen stijlvol, maar ook nog eens functioneel. Steigerbuizen en  steigerbuiskoppelingen zijn namelijk enorm sterk, waardoor u lange tijd kunt genieten van uw steigerbuis meubels. Daarnaast zijn deze niet alleen verkrijgbaar in de grijze staalkleur, maar ook in het zwart. Hiervoor kunt u kijken bij onze steigerbuizen zwart en steigerbuiskoppelingen zwart, welke een unieke look met zich meebrengen. In deze blog nemen wij als voorbeeld hoe u een steigerbuis kapstok kunt maken. Dezelfde manier van bouwen is echter voor ieder meubelstuk toepasbaar. 

Steigerbuis kapstok maken 

Om een steigerbuis kapstok te maken, is het zaak om eerst vast te stellen wat u nodig heeft. Hiervoor moet u bedenken hoe groot het meubelstuk wordt. Wilt u de steigerbuis kapstok aan de muur hangen, of wilt u een compleet rek met geïntegreerde kapstok. Er is enorm veel mogelijk, waardoor het belangrijk is uw idee uit te denken. In ons voorbeeld bouwen we een eenvoudige kapstok van 2 meter breed met opbergruimte er bovenop. U kunt de stukken buis natuurlijk altijd korter maken, zodat u een kleinere kapstok krijgt. 

Benodigdheden:

 • 1 × Steigerbuis 1.8 m
 • 6 × Steigerbuis 30 cm
 • 4 × Ronde voetplaat
 • 2 × T-stuk
 • 4 × Kniestuk 90 graden
 • 4 × Oogdeel enkele lip
 • 4 × Slotbout M6 × 30 mm
 • 12 × Kapstokhaak*
 • 1 × Inbussleutel
 • 1 × Plank 200 × 20 × 2 cm**
 • 8 × Spaanplaatschroeven verzinkt 6 × 50 mm
 • Hardhoutboren/betonboren***

*naar wens, meer haakjes of kledinghangers zijn natuurlijk ook mogelijk

**afmetingen naar wens, dit ligt er aan wat u op de plank wilt leggen

***afhankelijk van het materiaal waarmee u werkt; stenen muur of houten wand

Kapstok steigerbuis

Wanneer u alle stukken steigerbuis en alle steigerbuiskoppelingen op maat heeft, kunt u aan de slag met de bouw van uw eigen kapstok van steigerbuis. Een fout die regelmatig gemaakt wordt, is dat men niet goed op de maten let. Alle buizen, maar ook koppelingen, hebben een bepaalde diameter. Voor steigerbuizen 33.7 mm zijn aparte koppelingen met ruimte voor buizen van 33.7 mm. Gebruik de juiste koppeling voor een stevige bevestiging.

U begint met het frame waar het horizontale deel in komt. Deze maakt u door 3 stukken buis van 30 cm aan elkaar te koppelen. De buitenste twee krijgen aan het einde een voetplaat. Het bovenste deel krijgt 2 oogdelen. Om de middelste buis (of onderste) plaatst u een T-stuk. Dit doet u voor beide steunen, omdat u links en rechts zo'n steun nodig heeft. Met deze steunen gereed, kunt u deze alvast aan de muur monteren. Doe dit losjes, zodat de buis met de haakjes hier nog tussen kan. Voor een stevige montage maakt u gebruik van sterke verzinkte schroeven, zoals onze spaanplaatschroeven verzinkt. Wij hebben voor deze constructie gebruik gemaakt van de 6 × 50 variant in een houten wand. Voor een stenen muur combineert u deze met nylon pluggen

Steigerbuis kapstok haken

Om uw kapstok compleet te maken, heeft u natuurlijk haken nodig. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze kapstokhaken voor steigerbuis, maar u heeft meer mogelijkheden. U kunt ook stijlvolle leren haakjes gebruiken. Of voor meer gebruiksgemak kunt u ook gebruik maken van kledinghangers. Met uw haken gereed kunt u de steigerbuis van 1.8 meter vastzetten tussen de steunen. Om de kapstok van steigerbuis af te maken, neemt u een plank die u mooi vindt. Deze is 2 meter lang, maar de overige maten kunt u zelf bepalen. Deze plank voorzien u aan de uiteinden van 2 gaten. Deze boort u met een hardhoutboor van 6 millimeter, waarna de slotbouten hierin kunnen. Deze maakt u vast aan de oogdelen aan de bovenkant van uw kapstok. Uw kapstok is nu af en u kunt genieten van een enorm sterke kapstok met unieke industriële uitstraling. 

Alle afmetingen die wij hebben gebruikt zijn natuurlijk aanpasbaar. Zo maakt u uw eigen steigerbuis kapstok op maat. Hetzelfde principe geldt voor andere steigerbuis meubels. 

Producten die passen bij deze blog