CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
beste-kwasten-voor-beits 13 jan

Welke kwasten en rollers zijn het beste voor beits en tuinbeits?

Terug naar overzicht

Wanneer u van plan bent om tuinbeits, beits of een olie voor op tuinhout te gebruiken kunt u verschillende kwasten of rollers gebruiken. Wij leggen u graag uit voor welk product, welke kwast of roller het beste is. Deze artikelen zijn tevens voor een scherpe prijs verkrijgbaar in onze webshop onder het kopje kwasten en toebehoren.

Kwasten voor beits

Wanneer u gaat beitsen kunt u het beste één of meerdere van de volgende kwasten gebruiken:

  • Blokkwasten
  • Patentkwasten
  • Platte kwasten
  • Kleine vachtrollers

Blokkwasten en blokwitters

Zowel blokkwast en blokwitter zijn gebruikte termen voor dezelfde kwast soort. Een blokkwast is een vrij grote en dikke kwast. Hier kunt u gemakkelijk grote rechte oppervlakken mee beitsen of verven. De kwast zorgt er voor dat u zeer snel kan werken. Echter kan het lastiger zijn wanneer u ook hoekjes en stukjes moet beitsen waar u wat minder makkelijk bij kunt. Dan kunt u wellicht beter een platte kwast of patentkwast er bij gebruiken. 

Patentkwast

De patentkwast is de kleinste kwast van het stel. De kwast heeft de haren in een ronde punt. Dit is ideaal voor het verven van hoeken en lastig bereikbare plekken. Een patentkwast is handig om erbij te hebben naast een platte kwast, blokwitter of roller. 

Platte kwast

De platte kwast is waarschijnlijk de meest gebruikte kwast bij het beitsen. De kwast geldt als een juiste middenweg. Met een platte kwast kunt u zowel grote oppervlakken als kleinere oppervlakken gemakkelijk behandelen met beits of olie. De platte kwasten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, de handigste maat is waarschijnlijk de 10. 

(kleine) vachtrollers

Ook goed te gebruiken bij het beitsen zijn (kleine) vachtrollers. Dit werk erg snel en gemakkelijk. Een voordeel aan een goede vachtroller is dat deze de beits mooi egaal aanbrengt. Bij de verfroller is het wel handig om een verfbak te gebruiken en hier de beits eerst in te gieten voor gemakkelijker werken. Zo brengt u ook niet onnodig veel beits aan op de roller. 

Onze favoriete kwasten voor beitsen!

Op onze website vindt u een ruime selectie van kwasten en rollers. Eigenlijk hebben wij 3 favorieten wanneer we aan de slag gaan met bijvoorbeeld onze zwarte beits, of welke andere beits dan ook! Wij kiezen eigenlijk altijd voor een professionele platte kwast, blokkwast of beitssetje. Hieronder hebben we van ieder type onze favoriet opgesteld. 

1. De platte beits kwast

De meest gebruikte kwast voor onze beitsen, is de professionele, platte beits kwast. Deze kwast is zowel goed voor water- als voor terpentine gedragen beitsen. In onze verschillende Beitz (ons eigen merk beits) video's, maken wij ook altijd gebruik van deze kwast. Ook perfect te gebruiken wanneer u aan de slag gaat met een houtolie. 

To show how to create blog post

2. De professionele blokkwast

Heeft u een groot oppervlakte te schilderen met beits? Dan kan het prettiger zijn om onze professionele blokkwast te gebruiken. Wij hebben ontzettend veel verschillende blokkwasten gebruikt, maar dit blijft onze favortie. 12 centimeter breed en 3 centimeter dik. De kwast is gemaakt van hout, ligt lekker in de hand en heeft een hele goede opname van verf, beits en olie. Ook onze favoriet bij het gebruiken van hardhout olie of andere oliën. Dus, gaat u een groot oppervlakte behandelen? De blokkwast!

To show how to create blog post

3. De complete beits set

ten slotte hebben wij ook nog een complete beitsset. Dit is de beste optie, wanneer u liever werkt met een roller. Dit is, zeker bij lange planken en grote oppervlakten soms wel heel erg prettig. De set bestaat uit rollers, een beugel, verfbakje en platte kwast voor de randen en hoekjes. Zo heeft u voor een hele lage prijs, het hele pakket! Of mensen liever een blokkwast of roller gebruiken, is eigenlijk vooral persoonlijke voorkeur. Voor olie is een roller meestal wel echt minder handig. Dus: wilt u beitsen en gebruikt u graag een roller? Beits set!

To show how to create blog post

Kwasten voor olie

De beste kwasten bij het gebruiken van hardhout olie of zachthout olie zijn waarschijnlijk de platte kwast en de rollers. Ook een patentkwast kan handig zijn. Een blokkwast is vaak minder handig omdat deze te dik is en teveel olie opneemt die vervolgens weer snel wordt losgelaten. Ook bij andere kwasten kan dit soms een probleem zijn. Daarom vinden wij het persoonlijk altijd prettiger om met een roller te werken. Dit werkt snel en neemt gemakkelijk de olie op dan een kwast. Echter wordt een platte kwast doorgaans het meeste hier voor gebruikt. Dit kan dan ook prima!

To show how to create blog post

Verf toebehoren bij Wovar

Bij Wovar kunt u eenvoudig bij uw aankoop van beits of olie spullen bestellen die u nodig heeft bij het aanbrengen. Naast kwasten vindt u in ons assortiment bijvoorbeeld ook complete schildersets, handschoenen en meer! Ook leveren wij bij elke bestelling een gratis roerhoutje voor het roeren van uw beits. Van alle kwasten die genoemd zijn in deze blog vindt u een professionele en een wegwerpvariant. 

Producten die passen bij deze blog