• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Welke kwasten en rollers zijn het beste voor beits en tuinbeits? 14 jan

Welke kwasten en rollers zijn het beste voor beits en tuinbeits?

Terug naar overzicht

Wanneer u van plan bent om tuinbeits, beits of een olie voor op tuinhout te gebruiken kunt u verschillende kwasten of rollers gebruiken. Wij leggen u graag uit voor welk product, welke kwast of roller het beste is. Deze artikelen zijn tevens voor een scherpe prijs verkrijgbaar in onze webshop onder het kopje kwasten en toebehoren.

Kwasten voor beits

Wanneer u gaat beitsen kunt u het beste één of meerdere van de volgende kwasten gebruiken:

  • Blokkwasten
  • Patentkwasten
  • Platte kwasten
  • Kleine vachtrollers

Blokkwasten en blokwitters

Zowel blokkwast en blokwitter zijn gebruikte termen voor dezelfde kwast soort. Een blokkwast is een vrij grote en dikke kwast. Hier kunt u gemakkelijk grote rechte oppervlakken mee beitsen of verven. De kwast zorgt er voor dat u zeer snel kan werken. Echter kan het lastiger zijn wanneer u ook hoekjes en stukjes moet beitsen waar u wat minder makkelijk bij kunt. Dan kunt u wellicht beter een platte kwast of patentkwast er bij gebruiken. 

Patentkwast

De patentkwast is de kleinste kwast van het stel. De kwast heeft de haren in een ronde punt. Dit is ideaal voor het verven van hoeken en lastig bereikbare plekken. Een patentkwast is handig om erbij te hebben naast een platte kwast, blokwitter of roller. 

Platte kwast

De platte kwast is waarschijnlijk de meest gebruikte kwast bij het beitsen. De kwast geldt als een juiste middenweg. Met een platte kwast kunt u zowel grote oppervlakken als kleinere oppervlakken gemakkelijk behandelen met beits of olie. De platte kwasten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, de handigste maat is waarschijnlijk de 10. 

(kleine) vachtrollers

Ook goed te gebruiken bij het beitsen zijn (kleine) vachtrollers. Dit werk erg snel en gemakkelijk. Een voordeel aan een goede vachtroller is dat deze de beits mooi egaal aanbrengt. Bij de verfroller is het wel handig om een verfbak te gebruiken en hier de beits eerst in te gieten voor gemakkelijker werken. Zo brengt u ook niet onnodig veel beits aan op de roller. 

Kwasten voor olie

De beste kwasten bij het gebruiken van hardhout olie of zachthout olie zijn waarschijnlijk de platte kwast en de rollers. Ook een patentkwast kan handig zijn. Een blokkwast is vaak minder handig omdat deze te dik is en teveel olie opneemt die vervolgens weer snel wordt losgelaten. Ook bij andere kwasten kan dit soms een probleem zijn. Daarom vinden wij het persoonlijk altijd prettiger om met een roller te werken. Dit werkt snel en neemt gemakkelijk de olie op dan een kwast. Echter wordt een platte kwast doorgaans het meeste hier voor gebruikt. Dit kan dan ook prima!

Verf toebehoren bij Wovar

Bij Wovar kunt u eenvoudig bij uw aankoop van beits of olie spullen bestellen die u nodig heeft bij het aanbrengen. Naast kwasten vindt u in ons assortiment bijvoorbeeld ook complete schildersets, handschoenen en meer! Ook leveren wij bij elke bestelling een gratis roerhoutje voor het roeren van uw beits. Van alle kwasten die genoemd zijn in deze blog vindt u een professionele en een wegwerpvariant. 

Producten die passen bij deze blog