CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
tafels-en-meubels-beitsen 12 jan

Hoe beits ik een tafel en andere meubels?

Terug naar overzicht

Beits kan gebruikt worden op allerlei houten constructies. Vaak denken mensen bij beits aan de schutting of aan een tuinhuis. Echter zijn meubels natuurlijk ook heel erg belangrijk op dit gebied. Zowel binnen als buiten. Vooral buiten is het van groot belang vanwege de bescherming, maar ook binnen kunt u gaan beitsen om bijvoorbeeld vlekken te voorkomen en de houten meubels te decoreren met prachtige kleuren.

Tafel beitsen

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat alleen hetgeen wat u wilt behandelen behandeld wordt. Dit betekent dat u scharnieren, handvaten en dergelijke onderdelen dient te verwijderen of af te plakken voor gebruik. Ook kan het slim zijn om de vloer te bedekken met kranten. 

Voor het behandelen kunt u nog wat doen aan kleine beschadigingen en oneffenheden. Door te schuren zorgt u voor een mooi vlak oppervlak. Het beste is om schuurpapier te gebruiken. De grofheid van de korrel kan dan het beste tussen de p220 en p280 zijn. Na het schuren maakt u het hout goed schoon met een borstel. Daarna maakt u schoon met een vochtige doek. 

Vervolgens kunt u de beits gaan aanbrengen. Dit doet u met een kwast of roller. Naast beits kunt u er ook voor kiezen om een olie te gebruiken. Deze oliën zijn verkrijgbaar in mooie houtkleuren. De behandeling bij olie is hetzelfde als bij beits. Het kan verstandig zijn om meerdere lagen aan te brengen. Dit verschilt echter per merk en per product. Wanneer u een tweede laag aan wilt brengen, dient u eerst de eerste laag goed te laten drogen. Zo voorkomt u een druiperig resultaat! Lees voor gebruik altijd goed de informatie op de verpakking.

Hoe beitsen?

Het is echter wel belangrijk om te weten dat niet elke beits hetzelfde werkt. Zo droogt het ene artikel sneller dan het andere en is de manier van aanbrengen soms net even anders. Daarom is het altijd belangrijk om vooral de instructies te volgen die bij het product horen. Bij Wovar proberen wij altijd een zo veel mogelijk informatie te leveren bij onze producten. Zo zijn onze artikelen niet alleen bereikbaar voor de professional maar ook voor de doe-het-zelver!