CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Terras schoonmaken 16 feb

Hoe maak je een terras schoon? Terras reinigen en ontgroenen!

Terug naar overzicht

Veel mensen hebben een houten terras. Vlonders zijn mooi en praktisch, maar hebben ook kleine nadelen. Zo is het belangrijk dat de vlonder goed onderhouden wordt. In deze blog leg ik uit hoe u uw terras onderhoud en ook hoe u uw terras schoonmaakt. Heeft u last van groene aanslag? Dan komt dit waarschijnlijk omdat u niet goed genoeg heeft onderhouden. Gelukkig kunt u hier makkelijk wat aan doen. Dit alles wordt uitgelegd in deze blog. 

Terras onderhouden

Ten eerste is het belangrijk om te voorkomen dat het hout lelijk wordt en schoongemaakt hoeft te worden. Dit voorkomen doet u met name door te behandelen met olie of beits. Wij adviseren bij vlonders altijd het gebruik van een hardhout olie of speciale terrasolie. Deze olie voorkomt dat het hout lelijk verkleurt en verkleint de kans op groene aanslag of andere viezigheid aanzienlijk. Het behandelen is erg makkelijk en het verlengt de levensduur van het hout.

Daarnaast is het vooral belangrijk om regelmatig te vegen. Het is namelijk zo dat viezigheid in de lucht zit en op het terras terecht komt. Deze viezigheid is de basis voor algen en schimmels. Het hechten van schimmel en alg kan voorkomen worden door ongeveer wekelijks het terras te vegen. Dit is ontzettend makkelijk om te doen, kost een paar minuten en heeft groots effect. Naast het voorkomen van lelijke aanslag, voorkomt het ook dat de planken glad worden. Een regelmatig geveegde vlonders is nooit glad, zelfs niet als het nat is. 

Terras reinigen

Toch kan het natuurlijk gebeuren dat het terras toch vies wordt en niet meer schoon is te krijgen met simpel weg vegen. In dat geval ontstaat er vaak lelijke groene aanslag en vergrijst de plank. Gelukkig zijn er middelen om dit terug te draaien. Hiervoor gebruikt u hout reinigers. Diepreinigers en ontgrijzers zijn het sterkste middel en helpen niet alleen tegen viezigheid, maar kunnen ook vergrijsde planken weer op kleur brengen. 

Het gebruik van deze reinigingsmiddelen is erg makkelijk en kunt u gewoon zelf doen. Volg de instructies op de verpakking goed op. Het enige wat u nodig heeft is water, het reinigingsmiddel en een borstel om het terras mee te schrobben. 

Producten die passen bij deze blog