CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
houten-schuren-zwart-maken 24 apr

Houten schuren zwart maken met beits of verf

Terug naar overzicht

Wanneer u een houten schuur heeft, groot of klein, dan is het verstandig om deze te behandelen met een beits. Dit heeft alles te maken met de bescherming van het hout. Een niet-behandelde schuur gaat nou eenmaal niet lang mee. Daarnaast kunt u met een goede beits ook nog eens de schuur een mooie kleur geven! Steeds populairder daar in zijn zwarte schuren. Dit wordt ook wel Zaans zwart genoemd omdat dit zoveel voorkomt in de Zaanstreek. Zwarte, houten schuren met een luxe uitstraling! Wij leggen in deze blog uit hoe u dit het beste kunt doen, welke producten hiervoor geschikt zijn en waarom.

Waarom beitsen

Om te beginnen is het goed om te weten waarom het goed is om uw houten schuur te beitsen. Dat heeft, zoals gezegd, alles te maken met de bescherming van het hout. Hout is een natuurlijk product en heeft de neiging om water en vocht op te zuigen. Dit kan voor allerlei problemen van binnenuit zorgen. Vocht zorgt namelijk voor houtrot, schimmel, kromtrekkende planken en algen. Een goede beits voorkomt dit probleem. Daarnaast is een gebeitste schuur veel meer kleurvast dan een niet gebeitste schuur. Gewoon droog hout wordt snel grijs en lelijk. Natuurlijk is het mogelijk om uw houten schuur te schilderen in allerlei kleuren. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijke kleuren van blokhut en tuinhuis beits of de eindeloze mogelijkheden van Woodstain VV- alle kleuren. Hier gaan we ons echter focussen op het zwart schilderen van houten schuren. Deze stijl wordt ook wel Zaans zwart genoemd. 

Welke beits gebruiken?

Het schilderen van schuren is vaak een grote klus. Kies daarom een product waarmee u gemakkelijk grote oppervlakten kunt behandelen. Een één-potsysteem waarbij geen voorbehandeling nodig is, is dan het prettigste. Daarnaast dient u te letten op duurzaamheid en kleur. Hieronder vindt u een lijstje met onze favoriete producten voor deze klus!

1.  Boerenbeits

Zeer populair voor het zwart maken van houten schuren is de boerenbeits. Dit is een zeer goede en duurzame beits. De prijs is lager dan de meeste andere opties uit dezelfde kwaliteitsklasse. De beits blijft tot wel 10 jaar mooi zonder dat er een nieuwe laag nodig is. Let wel op: de boerenbeits is net iets minder zwart dan de overige opties. Dit maakt wel dat het extra duurzaam en betaalbaar is. Ook kan boerenbeits vrijwel overal overheen worden aangebracht. Wij verkopen boerenbeits in drie verschillende verpakkingen: 

- Boerenbeits Diepzwart RAL 9005 - 1 Liter

- Boerenbeits Diepzwart RAL 9005 - 2,5 Liter

- Boerenbeits Diepzwart RAL 9005 - 5 Liter

To show how to create blog post

2. Woodstain VV Ral9005

Dit is de hoogste kwaliteit beits in ons assortiment. Het gaat lang mee en geeft een luxe écht zwarte uitstraling. Het verwerken is makkelijk en het droogt relatief snel. De beits is verkrijgbaar in zijdeglans en in matte variant. Vooral mat is erg populair. Het voordeel van deze beits is, dat hij zwarter is dan de boerenbeits en ook verkrijgbaar is en echt mat. Dit is iets wat veel mensen erg mooi vinden! Ook te verspuiten in plaats van te schilderen. Ideaal voor grote klussen! 

To show how to create blog post

3. Superdekkende zwarte beits

Wanneer u ons vraagt om de beste beits, dan zullen wij altijd de superdekkende tuinbeits aanbieden Deze is het makkelijkste aan te brengen en geeft de hoogste bescherming. De beits kan in sommige gevallen tot wel 10 jaar meegaan zonder aan vervanging toe te zijn en is in één keer dekkend. Dit betekent dat u niet meerdere lagen hoeft aan te brengen.

To show how to create blog post

4. Onze vernieuwde beits speciaal voor blokhut en tuinhuis

Ten slotte willen wij nog onze beits voor blokhuis en tuinhuis belichten. Dit is een beits verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder ook zwart. De beits is zijdeglanzend, dit betekent dat het licht glanst als de zon er op een bepaalde manier op schijnt.  Deze beits is extra duurzaam en ook zeer makkelijk in gebruik. De beits is een vervanger en goedkopere variant van de zeer bekende Koopmans Perkoleum. U kiest voor deze beits wanneer u gaat voor betaalbare zijdeglans en hoge duurzaamheid! Voor het beste resultaat verdunt u het eerste laagje dat u aanbrengt met 15% terpentine. 

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog