CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
regenton-aansluiten 20 mei

Een regenton aansluiten, hoe werkt dat?

Terug naar overzicht

Een regenton kan erg handig zijn om in de tuin te plaatsen. Daarnaast is het ook een duurzame oplossing om bijvoorbeeld uw planten water te geven. In deze blog nemen wij u mee in de keuze van een regenton en de plaatsing van de regenton. Met onze instructies zult u gemakkelijk zelf een regenton aansluiten!

Regenton uitkiezen

Het installeren van een regenton, begint met de keuze van een mooie regenton. Welke variant het meest geschikt voor u is, is afhankelijk van uw eigen wensen. Heeft u weinig ruimte voor een regenton, dan kiest u natuurlijk een kleinere variant. Wilt u veel gebruik maken van de regenton, dan kiest u natuurlijk een grotere regenton. Daarnaast zijn er verschillende materialen en kleuren voor regentonnen. Zo zijn er bijvoorbeeld houten regentonnen, ook wel houten whiskyvaten. Ook zijn er meer "standaard" regentonnen; die van kunststof. Deze laatste variant is verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en kleuren. Bij Wovar heeft u bijvoorbeeld de populaire groene kunststof regenton, maar ook antraciet is een mogelijkheid. Qua inhoud zijn gangbare maten: de kunststof regenton 100 liter, kunststof regenton 114 liter, kunststof regenton 168 liter en kunststof regenton 227 liter. In de houten vaten is een gangbare maat de houten regenton van eikenhout 195 liter. 

Regenton installeren

Wanneer u de juiste regenton heeft gekozen, kunt u deze een plek geven in uw tuin of rondom uw woning. Hiervoor kiest u in de meeste gevallen een hoek die uit het zicht is. Om de regenton stevig neer te zetten, kunt u gebruik maken van een regenton voet of regenton standaard. Bijkomend voordeel hiervan, is dat de regenton hoger staat. Zo kunt u makkelijker bij de tapkraan. Zorg ervoor dat de regenton niet zomaar kan verschuiven, omdat deze erg veel kan wegen!

Regenton aansluiten

Nu de regenton een goede plek heeft gekregen, moet u deze aansluiten. De regenton heeft immers een aanvoer van regenwater nodig om te functioneren. Hiervoor gebruikt u een bestaande dakgoot, of monteert u een dakgoot aan bijvoorbeeld uw schuur. Hiervoor maakt u gebruik van een zinken of kunststof dakgoten. De regenton verbindt u met deze dakgoot met behulp van een regenpijp of ander buismateriaal. Deze buis sluit u aan op de regenton, zodat al het water uit de dakgoot in de regenton eindigt. U kunt de regenton open laten en de buis hierin aanbrengen, maar u kunt ook een gat ter grootte van de regenpijp in de deksel maken. 

Overstromen regenton voorkomen

U kunt ervoor kiezen een vertakking in de regenton te maken, waardoor de regenton niet zal overstromen. Dit doet u met een gesloten regenton. U maakt bovenaan de regenton aan de zijkant een opening, waar u een buis in plaatst. Wanneer de regenton vol zit, zal het water niet meer in de regenton, maar door de pijp naar bijvoorbeeld het riool stromen. Dit doet men vaak met behulp van een vulautomaat of overloopset. Ook kunt u In de bestaande regenpijp een flexibele slang plaatsen, welke circa de helft van het water naar de regenton zal sluizen. Wanneer deze vol zit, zal het water uit de slang niet meer de regenton in gaan, dus terug in de regenpijp stromen.

U kunt ook het water via de regenpijp van bovenaf in de regenton laten stromen, met daarbij een slang aan de zijkant boven in de regenton. Deze verbindt u met de regenpijp of een afvoer, waardoor het water hierdoor weg kan stromen wanneer de ton bijna helemaal vol zit.

Regenton aansluiten

(Voorbeeld van een regenton die niet zal overlopen)