CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Het verschil tussen filmvormend en niet-filmvormende producten 20 sep

Het verschil tussen filmvormend en niet-filmvormende producten

Terug naar overzicht

Om een keuze te maken uit filmvormende producten en niet-filmvormende producten, moet u natuurlijk eerst weten wat het verschil is. Kort gezegd leggen filmvormende producten een film aan. Een film aanleggen betekent dat het product op de oppervlakte blijft liggen als een extra laag. Wanneer het geen film legt, trekt het in het hout en beschermt het dus het hout van binnen uit. Beide opties hebben hun eigen voordelen en het is aan u welke voordelen het zwaarste wegen.

Filmvormende verf

Filmvormende producten zijn dus producten die een nieuwe laag vormen over het hout heen en op deze manier het hout beschermen tegen invloeden van buiten af. Dit betreft verf en lak. Deze producten zijn uiterst geschikt als bescherming. Een groot voordeel is dat deze producten ook een extra laag Uv-bescherming aanbrengen. Hierdoor kan het beter tegen de brandende zon. De bescherming is over het algemeen sterker dan bij niet-filmvormende producten. Deze producten zijn met name geschikt voor de hardere houtsoorten. Bij zachte houtsoorten heeft lak en verf namelijk meer kans om te gaan scheuren. Wanneer, na verloop van tijd, een nieuwe laag toegebracht dient te worden dient de oude laag eerst geschuurd te worden. Hierdoor verandert de kleur na verloop van tijd lichtjes.

Niet-filmvormend

Wanneer een product niet aan filmvorming doet, trekt het diep in het hout en beschermt het uw hout van binnen uit. Niet-filmvormende producten zijn (de meeste soorten) tuinbeits en olie. Deze producten zijn makkelijk aan te brengen. Een groot voordeel aan producten zonder filmvorming is dat het de uitstraling van het hout in veel gevallen ten goede komt. De nerven blijven goed zichtbaar en zo verliest het hout niet zijn karakter. Er bestaan zowel transparante als gekleurde varianten. De bescherming van deze producten is wel iets minder sterk dan bij filmvormende producten. Zo beschermt het bijvoorbeeld in mindere maten tegen Uv-stralingen. In de meeste gevallen is beits weer sterker dan olie.

Producten die passen bij deze blog