Uw winkelwagen is momenteel leeg
Paalhouders, welke kies ik voor mijn klus?
Welke paalhouder is geschikt voor mijn klus? Het is een vraag die bij veel klussers speelt. In dit artikel leggen wij zo duidelijk mogelijk uit welke paalhouder geschikt is voor uw klus. En of het verstandig is voor een paalhouder te kiezen.
Paalhouders met punt
Paalhouders met punt zijn een erg populaire keuze. Want dankzij een paalhouder met punt wordt het plaatsen van schuttingpalen heel eenvoudig. U hoeft slechts een klein gat te graven, waarna u de paalhouder met punt vastslaat in de grond. Daarnaast is het voordeel van werken met paalhouders dat u de hoogte van de paalhouders perfect gelijk kan zetten. Zo kunt u uw vierkante tuinpalen perfect waterpas stellen.
Hoe paalhouder met punt plaatsen
Span eerst een lijn die de hoogte van de paalhouders bepaalt. Vervolgens plaatst u de schuttingpalen, waardoor iedere paal op dezelfde hoogte is geplaatst. Doordat uw schutting palen als het ware zweven boven de grond, kan het water via de paal gemakkelijk weglopen. Dit voorkomt beschimmelde palen, zo gaan de schuttingpalen langer mee!
Zwarte paalhouders
Zwart is de trend van het moment! Paalhouders met punt kunnen daarom niet achter blijven. Daarom zijn er nu ook paalhouders met punt zwart van Wovar. Hier is de bovenkant zwart gecoat. Deze coating ziet er niet alleen prachtig uit bij bijvoorbeeld Lariks Douglas palen, maar zorgt ook voor extra bescherming tegen corrosie.
Paalhouders op vlakke voet
Wanneer u een schutting of pergola wilt plaatsen op een verharde ondergrond bieden paalhouders op plaat uitkomst. U schroeft de paalhouder namelijk eenvoudig vast op een houten ondergrond met houtdraadbouten of tellerkopschroeven. Ook is verankering op steen of beton geen enkel probleem. U combineert de houtdraadbouten dan met een plug.
Voor zwaardere constructies zoals een overkapping, raden wij aan te kiezen voor een van onze kolomvoeten. Deze beschikken over aanzienlijk meer draagkracht en zijn eenvoudig in hoogte te verstellen. Staanders van eikenhout voor een overkapping worden meestal gecombineerd met onze kolomvoeten. Kortom, voor eenvoudig een houten staander op hout of beton monteren kiest u bij lichte constructies, zoals een pergola of schutting, voor onze paalhouders vlak.
Echter zitten er ook nadelen aan het gebruik van paalhouders met punt of paalhouders op vlakke voet. Zo is een paal in de grond altijd steviger dan wanneer u gebruik maakt van een van deze paalhouders. Bij harde windvlagen kunnen paalhouders namelijk gaan buigen of scheuren. Zorg voor schoren op plekken van uw schutting waar veel wind op kan komen te staan. Zo beperkt u dit probleem.
Naast deze paalhouders vlak hebben wij ook vloerelementen voor uw pergola.
Kolomvoeten
Gaat u een zware constructie maken, zoals een overkapping of carport, op een harde ondergrond? Gebruik dan ijzersterke kolomvoeten. Deze paaldragers beschikken vaak over een M20 draadeind, waardoor deze verstelbare paaldragers over een enorme draagkracht beschikken. Ook zijn deze kolomvoeten eenvoudig in hoogte te verstellen door er simpelweg aan te draaien. Zo krijgt u vrij snel alle palen op gelijke hoogte, ook al is de ondergrond dat niet. Kolomvoeten monteert u stevig vast aan hout met onze houtdraadbouten gecombineerd met een sluitring. Voor montage op steen of beton combineert u de houtdraadbouten met een nylon plug. Boor eerst een gat in het steen of beton met een betonboor die dezelfde diameter heeft als de plug. Bij houtdraadbouten m8 gebruikt u een 12 mm dikke plug. Zorg er dan voor dat het gat ook is geboord met een betonboor 12 mm dik. De diepte van het gat is 1 cm dieper dan de lengte van de plug. Bij een plug 6 cm lang boort u dus 7 cm diep. Vervolgens vult u het gat met de plug en schroeft u de kolomvoet vast.
Meer weten over paalhouders? Bekijk meer informatie op al onze paalhouders. Heeft u een bouw, klus of hoveniersbedrijf? Bedrijven met een zakelijke account krijgen extra voordeel zoals korting.