CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Boomringen van cortenstaal plaatsen 03 mei

Boomringen van cortenstaal plaatsen

CortenstaalBoomringen
Terug naar overzicht

In het voorjaar en in de zomer kunt u weer van de gelegenheid gebruik maken om uw tuin een upgrade te geven. Daarvoor heeft Wovar natuurlijk vele producten, waaronder nu ook boomringen van cortenstaal! Een boomring zet uw boom in de spotlight en zorgt ervoor dat onkruid of gras niet meer zomaar naar de boom toegroeit. Zoals u op de afbeelding rechtsonder kunt zien, staat de boom vrij van begroeiing en zorgt de boomring voor een net en uniek uiterlijk. 

Cortenstaal boomring

Het plaatsen van een cortenstaal boomring lijkt misschien lastig, maar het valt enorm mee. De ringen van Wovar worden namelijk in 2 helften geleverd. Zo zet u de ring eenvoudig om elke bestaande boom heen. De 2 helften zet u aan elkaar vast met het schuifsysteem, welke aan de onderkant van de ring te vinden is. Plaats beide stukken om de boom heen en schuif ze in elkaar. Nu de ring 1 gesloten geheel vormt, kunt u deze in de gond vastzetten. De ring is voorzien van 4 poten met spitse punt. Afhankelijk van de hardheid van de grond, duwt u de boomring eenvoudig de aarde in. Mocht dat lastig gaan, dan kunt u een rubberen hamer gebruiken om de ring in de grond te tikken. Sla alleen op de plek waar de poot aan de ring gemonteerd is. 

Zorg ervoor dat de ring de grond raakt, zodat deze mooie strak aanlijnt en er netjes uitziet. De roestbruine kleur van het staal geeft een natuurlijke uitstraling. Zo zorgt u dus eenvoudig voor een nette, maar nog steeds natuurlijke look. Doordat de ring ervoor zorgt dat gras, onkruid of andere begroeiing niet meer in de buurt van de boom komt, blijft het geheel er netjes uitzien.

Boomring staal

De boomringen van staal kunt u bij Wovar bestellen in verschillende maten. Zo kiest u uit een 50, 75 en 100 cm grote versie. De grootte van de ring hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak, maar ook van de dikte van de boom. Op de pagina met boomringen vindt u nog meer informatie over de maten. Hieronder ziet u een afbeelding, waardoor u een goede indruk krijgt van hoe de boomring eruit ziet. 

boomring cortenstaal

Zoals u ziet zijn de boomringen ideaal voor kleinere bomen. Denk hierbij onder andere aan olijfbomen en vijgenbomen. Heeft u nou net een hele jonge boom geplaatst en zoekt u nog bescherming tegen harde wind? Maak dan gebruik van onze handige boombanden. Deze kunt u om de boom en een paal monteren. De boomband zorgt voor stevigheid. Het is namelijk zeer belangrijk om jonge bomen gedurende de eerste jaren te ondersteunen en te begeleiden. De banden worden op rol geleverd, zodat uzelf de grootte kunt bepalen.

Boomringen cortenstaal bestellen

Boomringen van cortenstaal bestelt u eenvoudig bij Wovar. Bij ons bent u verzekerd van een razensnelle levering! Zo kunt u bij de eerstvolgende zonnige dag direct aan de slag om de ringen om uw bomen te plaatsen. 

Op zoek naar meer accessoires van cortenstaal voor in uw tuin? Wovar levert ook cortenstaal borderranden en cortenstaal plantenbakken.

Producten die passen bij deze blog