CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Hang- en sluitwerk - Alles wat u moet weten over grendels! 19 jan

Hang- en sluitwerk - Alles wat u moet weten over grendels!

Terug naar overzicht

Op zoek naar het juiste slot voor uw binnendeur, voordeur, poortdeur of hekwerk? Bij Wovar vindt u voor elk type deur het juiste slot. In deze blog leest u precies welke sloten het beste passen bij uw deuren.

Wat is hang- en sluitwerk?

Hang- en sluitwerk zijn de producten die worden gebruikt om deuren, ramen en poorten te openen en te sluiten. Het omvat alles van cilindersloten, deursloten, raambeslag en meer. Het is van groot belang voor de veiligheid van uw huis of bedrijf, omdat het voorkomt dat onbevoegde personen toegang krijgen tot uw gebouw. Er zijn veel verschillende soorten hang- en sluitwerk beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Cilindersloten zijn bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege hun sterkte en veiligheid. Daarnaast zijn er ook cilindersloten met speciale beveiligingsfuncties, zoals sleutelbeveiliging of een masterkey-systeem.

Raambeslag en deursloten zijn ook belangrijke onderdelen van hang- en sluitwerk. Deze producten zijn gemaakt van hoogwaardig staal en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Raambeslag biedt niet alleen extra veiligheid, maar zorgt ook voor een stijlvolle uitstraling van uw huis of bedrijf. Deursloten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan stijlen en modellen, waaronder voordeursloten, binnendeursloten en insteeksloten.

Het is ook belangrijk om te weten dat hang- en sluitwerk op een gegeven moment moet worden vervangen. Dit kan worden veroorzaakt door slijtage of ouderdom, of omdat de sloten niet meer voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Als u twijfelt of uw huidige hang- en sluitwerk nog veilig is, raden wij aan om contact op te nemen met een professionele slotenmaker. Zij kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw situatie.

Grendels

Grendels zijn een belangrijk onderdeel van hang- en sluitwerk, omdat ze een robuuste vorm van vergrendeling bieden. Er zijn verschillende soorten grendels beschikbaar, elk met hun eigen specifieke functies en niveau van beveiliging. Op onze webshop bieden wij een breed scala aan grendels, waaronder grondgrendels, staartgrendels, valgrendels, plaatgrendels, overslaggrendels, boerenklinkstellen en rolschuiven. Nu vertellen we u graag over de populairste grendels en waar deze voor worden gebruikt!

Overslaggrendel

Een overslaggrendel wordt vaak geplaatst op een poort, hek of andere buitenopeningen. Het bestaat uit een metalen stang die over een poort of hek wordt gelegd, u kunt de grendel eventueel vergrendelen met een hangslot. Deze grendel kan zowel van binnen als van buiten worden vergrendeld. Het wordt vaak gebruikt voor poorten of hekwerken omdat het een eenvoudige manier biedt om de toegang te beveiligen en kan helpen tegen onbevoegde toegang of diefstal. 

To show how to create blog post

Boerenklinkstel

Een boerenklinkstel is een type slot dat vaak wordt gebruikt voor buitendeuren zoals schuren, garages, of andere gebouwen die niet als woonruimte worden gebruikt. Het bestaat uit twee delen, een klink en een stel, die in de deur worden gemonteerd. De klink wordt naar beneden gedrukt om de deur op slot te doen. Het slot is simpel van constructie en eenvoudig te installeren. Het wordt vaak gebruikt voor buitendeuren van gebouwen die niet vaak worden gebruikt of voor kleinere gebouwen waar geen hoog niveau van beveiliging vereist is. De montage van een boerenklinkstel is eenvoudig en is snel gedaan. Heeft u toch nog vragen of behoefte aan extra informatie? Bekijk dan onderstaande video!

Grondgrendel

Een grondgrendel is een type grendel dat wordt geïnstalleerd in de grond, meestal voor deuren of poorten in hekwerk. Het bestaat uit een metalen stang die zwevend aan het hek wordt gemonteerd met een gat in de grond om het hek te vergrendelen. De stang kan worden opgetild om de toegang te verlenen en weer worden neergelaten om de toegang te blokkeren. Het wordt vaak gebruikt voor poorten of hekwerken omdat het een robuuste en efficiënte manier is om een deur, poort of hek af te sluiten. De grondgrendel is vaak een betere keuze dan een overslaggrendel als uw poort groot is, een overslaggrendel raakt namelijk al gauw beschadigd als u de poort te hard duwt. Wilt u meer lezen over het monteren van een grondgrendel? Lees dan onze blog over het monteren van een grondgrendel.

To show how to create blog post

Hang- en sluitwerk bestellen

Wovar heeft een brede selectie van hang- en sluitwerk met verschillende maten, zodat u altijd de juiste maat kunt vinden voor uw deur. Of het nu gaat om een nieuwe deur of vervanging van een bestaande grendel, wij hebben de perfecte oplossing voor u. Ons hang- en sluitwerk is gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om een hoog niveau van veiligheid, duurzaamheid en gemak te bieden. Bovendien bieden wij een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en leveren we razendsnel. Shop nu in onze webshop en ervaar het gemak van ons kwalitatieve hang- en sluitwerk!

Producten die passen bij deze blog