CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
tuin-ideeën-inspiratie 30 mei

Tuin ideeën - Inspiratie voor uw tuin indeling

Terug naar overzicht

Of u nu uw eigen tuin van plan bent in te richten of als ondernemer in de tuin van een klant aan de slag gaat. Het is nooit verkeerd om wat tuin ideeën op te doen als inspiratie voor de inrichting die bij u of uw klant past. In deze blog lopen we u door de tuin die u met de producten van Wovar samen kunt stellen en de sfeerimpressies die daaruit voortvloeien. In het assortiment van Wovar hebben we als het gaat om tuininrichting voor ieder wat wils, of u nu van landelijke of moderne uitstralingen geniet, bij Wovar bent u aan het juiste adres.

To show how to create blog post

Tuin ideeën

Eerst willen we wat foto's met u delen om alvast een idee te krijgen hoe u uw tuin mogelijk in zou kunnen richten. De foto's die we voor deze blog hebben uitgekozen hebben allemaal iets met elkaar gemeen. Namelijk dat in elk voorbeeld de tuin met behulp van tuinafscheiding in compartimenten is opgedeeld, wat het veel gemakkelijker maakt om het overzicht in de tuin te behouden. Met overzicht is het onderhoud wat u aan een tuin overhoudt een stuk behapbaarder en simpeler, en dat is nu net wat u met de tuinproducten van Wovar ook voor kunt zorgen. Neem bijvoorbeeld onze prachtige cortentstaal borderranden om de planten hun eigen plekje te geven, of onze rustieke vuurschalen om wat gezelligheid de tuin in te halen. 

To show how to create blog post

Tuin inrichting

Inrichten doet u met de producten van Wovar. Zo kunt u met onze verbindingsstukken een prachtige pergola in de achtertuin maken. We hebben er een hele blog over geschreven hoe u dat het beste doet. Gebruik vervolgens voor de afwerking onze draaibare lamellen, of een prachtig harmonica schaduwdoek. Denk vooraf na over wat voor soort ruimtes u in de tuin wilt hebben. Een plek onder de zon, of juist een plekje in de schaduw. Een mooie bloemenbak voor uw planten en bomen, of misschien een gazon waar een prachtig grindpad door heen loopt die de tuin mooi onderverdeeld in verschillende ruimten. Teken een plattegrond van uw tuin waar de afscheiding tussen ruimten mooi duidelijk te zien zijn. 

To show how to create blog post

Tuin inspiratie

Om uw te inspireren nemen we u mee in de fantasietuin van Wovar die we ingericht hebben met de producten in ons assortiment. We hebben ervoor gekozen een tuin te creëren waarin elk gedeelte zijn eigen functie heeft. Met de juiste tuinafscheiding maken we een overzichtelijke tuin waar we volop van kunnen genieten. Tegelijkertijd zorgen we voor efficiënte en eenvoud zodat het onderhoud van waar we voor moeten zorgen minimaal is. Een behapbare tuin met een strak idee heeft een mooie uitstraling en dat zorgt voor lekker veel rust en gezelligheid. Daarvoor hebben we alleen de juiste tuinafscheidingen en borderranden nodig.

To show how to create blog post

Grindmatten 

Het grindpad in de tuin van Wovar loopt van het vlonderterras door het midden van de tuin naar de schutting achterin en is de hoofdzakelijke manier waarop we de tuin onderverdelen in unieke ruimtes. Met een grindpad maken we automatisch weerzijden in de tuin. U kunt een grindpad in de tuin leggen met onze grindmatten zodat het grind keurig op zijn plek blijft zitten en niet kan schuiven. Dat voorkomt bijvoorbeeld sporenvorming en de groei van onkruid en gras. Daarnaast maken we gebruik van een worteldoek als basis voor het grindpad zodat er minimaal onderhoud aan te pas komt. 

Kunststof borderranden

Aan de weerzijde van het grindpad ligt het gazon dat afgescheiden is met onze kunststof borderranden. Ons grindpad kronkelt sierlijk door de tuin heen, en onze kunststof borderranden zijn flexibel genoeg om in elke gewenste stand aan de zijkant van het grindpad te worden geplaatst. De kunststof borderranden van Wovar zijn Uv-bestendig, verkleuren niet over tijd, en zullen ook niet rotten vanwege de waterbestendigheid zodat u er ook weinig werk aan overhoudt. We graven voor het plaatsen van de borderrand een sleuf van rond de 10 cm langs het gehele grindpad. Vervolgens gebruiken we enkele grondpennen om de borderrand stevig vast te zetten.

To show how to create blog post

Cortenstaal borderranden 

Aan de andere kant van ons grindpad hebben we een plek voor de planten en bomen in onze fantasietuin in een bloemenperk. Deze ruimte scheiden we af met behulp van prachtige en rustieke cortenstaal borderranden. Deze kantopsluitingen zijn flexibel genoeg om bochten te maken zodat we de bloemenperk kunnen vormen naar wens. Daarnaast scheppen we een extra dimensie door de borderranden wat hoger uit te laten komen naast het grindpad. Zo spilt de aarde niet zomaar over het grindpad heen en hoeven we ook niet ver te bukken als we de tuinplanten wat aandacht moeten geven. We gebruiken ook plantensteunen zodat de planten beter gerangschikt kunnen worden. Met de borderranden accentueren we het groen in de tuin, en hebben we de planten hun eigen ruimte gegeven die los staat van de rest van de tuin inrichting. 

Schaduwdoek

Ons vlonderterras waar we begonnen waren is voorzien van een schaduwdoek zodat we een heerlijke plek in de schaduw hebben. Voor het maken van een vlonderterras hebben we allerlei terrasdragers in het assortiment. De doeken zijn eenvoudig vast te maken aan een houten of stenen muur en kunnen tijdens slecht weer of de winter ook gemakkelijk opgeborgen worden. Onder de schaduwdoeken komt een tuinsetje te staan met wat tuinstoelen. In de hoek van het terras plaatsen we twee cortenstaal plantenbakken, als plantenbak buiten, van verschillende hoogten om weer wat dimensie toe te voegen die het onderscheid in de tuin versterken. 

To show how to create blog post

Vuurschaal

Als laatste maken we ruimte voor een stenen terras voor onze cortenstaal vuurschaal als kers op de taart, vergezeld met wat tuinstoelen zodat we op een zomeravond gezellig met vrienden en familie in de tuin kunnen genieten. De vuurschaal heeft een elegant en modern ontwerp en kleurt vanwege het cortenstaal op termijn rustiek bruin. Deze ruimte kan op meerdere manieren worden ingedeeld, in ons voorbeeld staat de vuurschaal op een open plek, maar deze kan natuurlijk ook onder allerlei overkappingen staan, zoals een pergola die u kunt bouwen met behulp van onze verbindingsstukken.

Tuin

Met de tuinproducten van Wovar creëert u met eenvoud uw prachtige eigen tuin. Bekijk ons volledige assortiment tuinproducten om nog meer inspiratie op te doen. Natuurlijk ook als u uw tuin wilt opfleuren. De tuinproducten van Wovar zijn altijd scherp geprijsd en van een mooie kwaliteit. Als ondernemer kunt u tevens bij ons een zakelijk account aanmaken voor vaste kortingen op ons gehele assortiment als u in de tuin- of klussector een eigen bedrijf heeft. 

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog