• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Stormschade

Heeft u stormschade aan uw huis, overkapping, poort of schutting? Dan heeft Wovar een selectie van producten die u kunnen helpen bij het repareren van stormschade en het voorkomen van schade in de toekomst. 

Tips om stormschade te voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan repareren, dus hebben wij hier een aantal tips voor u om goed voorbereid te zijn en stormschade te voorkomen.

  • Zet uw tuinmeubels en andere losse spullen, zoals plantenpotten binnen of zet deze goed vast.
  • Zorg dat u uw schaduwdoek, parasol of zonwering is ingeklapt of opgerold.
  • Sluit uw deuren en ramen goed. Wanneer u dit niet doet, bent u niet verzekerd. Daarnaast is het ook aan te raden om gelijk uw kitranden en tochtstrips te controleren. Zo voorkomt u eventuele lekkages. Bij zeer hevige storm uw ramen aftimmeren met plaatmateriaal.
  • Zet uw auto niet onder een boom of bij een bord neer die om kunnen waaien.
  • Maak gebruik van stalen stormankers of maak (tijdelijk) in de hoeken bovenlangs een lat zodat een driehoek ontstaat. Dit zorgt voor stevigheid.
  • Werk bij voorkeur met palen in de grond bij schuttingen in plaats van paalhouders. Paalhouders zijn relatief kwetsbaar voor knikken bij hevige stormen, zeker op open plekken en bij schuttingen waar geen hoekverband in zit. 
  • Maak uw dakgoten schoon, zodat er geen lekkage ontstaat en controleer of deze goed vast zitten.
  • Controleer of uw dakpannen en daktrimmen goed vast zitten. Bij een plat dak kan er bijvoorbeeld ook wind onder uw dakbedekking komen, waardoor het los kan raken. 
  • Sluit uw deuren en ramen goed. Eventueel bij grote stormen met plaatmateriaal aftimmeren. 

Schutting plaatsen, tips voor meer stevigheid

Wanneer u een schutting plaatst, is het belangrijk om de palen stevig in de grond te verankeren. Dit doet u bij voorkeur met palen in de grond, deze plaatst u diep in de grond waardoor de paal goed vast staat. Een paalhouder met punt of vlakke voet is altijd minder sterk. Tevens kunt u ervoor kiezen om de paal rechtstreeks in de grond te plaatsen met paalvast of snelbeton.

Snelbeton of Paalvast

Paalvast voor palen is vergelijkbaar met snelbeton, maar is veel compacter in gebruik. Deze substantie van slechts 400 gram zet zich namelijk razendsnel uit tot een hoeveelheid gelijk aan 10 kg snelbeton. Snelbeton is echter veel zwaarder en sterker, dus wij raden aan om toch voor snelbeton te kiezen. Of maak voor maximale stevigheid gebruik van betonnen palen in combinatie met onze bevestigingsset voor betonpalen.

Wat te doen bij stormschade voor de verzekering?

Stormschade aan uw huis valt onder een woonverzekering,  zoals een opstalverzekering of een inboedelverzekering. Een opstalverzekering dekt schade aan uw woning en alles wat in de grond staat in uw tuin. Terwijl een inboedelverzekering schade kan dekken aan de losstaande spullen in uw tuin. Denk aan tuinstoelen, parasols of bijvoorbeeld een trampoline. 

Stormschade aan uw auto? Dan kunt u hiervoor terecht bij uw autoverzekering. Deze schade moet dan wel gedekt zijn binnen de verzekering. Of  moet er een extra dekking voor hebben afgesloten. Soms is schade niet gedekt, terwijl deze wel is ontstaan bij een storm. Dit geldt voor schade die je had kunnen voorkomen. 

Ons advies is om bij stormschade in ieder geval de volgende stappen te ondernemen:

  1. Controleer uw polis om te bekijken wat u allemaal verzekerd heeft. Check uw eigen risico bedrag.
  2. Neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar.
  3. Maak foto's en/of video's van de stormschade. Zo maakt u de ernst van de schade duidelijk voor de verzekeraar en kan er een correcte inschatting van de kosten gemaakt worden. Vermeld hier tevens het datum en tijdstip bij waarop de schade is ontstaan.

Stormschade aan erfafscheiding

Normaliter bent u met uw inboedelverzekering verzekerd voor stormschade aan uw schutting of hekwerk. Dit is echter niet het geval wanneer deze als erfafscheiding functioneert. U bent in dit geval samen met uw buren verantwoordelijk voor uw schutting of hekwerk. U krijgt dan ook slechts 50% van de schade uitgekeerd. 

Stormbeveiliging monteren

Voorkom toekomstige stormschade met de stormankers van Wovar. Stormankers, ook wel opwaaiankers genoemd, geven uw woning of overkapping extra stormbeveiliging. Deze zorgen voor extra constructiesterkte, waardoor uw constructie zelfs bij harde wind roerloos op zijn plaats blijft staan. Daarnaast kunt u uw dakpannen ook extra beveiligen door panhaken te gebruiken. Hiermee voorkomt u dat uw dakpannen bij harde wind van het dak vliegen.

Schuttingbeslag

Voor het plaatsen van een stevige schutting

Bekijk hier

Paalhouders en poeren

Voor een sterke verankering van houten palen

Bekijk hier

Stormschade repareren en voorkomen